1 1/2 κούπα + 3 κ.σ. αλεύρι (ή μίγμα με αλεύρι βρώμης)
1 κούπα ζάχαρη ( ή μασκαβάντο, δηλ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε:
1 κούπα κρύο νερό
1 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. ηλιέλαιο
Προαιρετικά: 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε ποτό ή μίγμα με σταφίδες και goji berries, μουσκεμένα σε μίγμα από ρούμι και λικέρ καρυδάκι
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με το μίγμα αλευριού, το δε ποτό το προσθέτουμε αντί για μέρος του νερού της συνταγής.
Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ίσα να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε σε αλάδωτο ταψάκι.
Αραδιάζουμε τα μήλα (τα οποία πρώτα βράσαμε, από φόβο μη και δε προλάβουν να μαλακώσουν αρκετά στο ψήσιμο) από πάνω, σε σχέδιο της αρεσκείας μας.
Πασπαλίζουμε με καρύδια, αν επιθυμούμε.
Ψήνουμε στους 180 C, περίπου για μισή ώρα.
Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο.
This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη