Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Όσσο Μπούκο (Ossobuco)

Υλικά

Για 4 άτομα
1.300γρ μοσχαρίσιο κότσι σε φέτες με το κόκκαλο.  Προαιρετικά δένουμε με σπάγκο μαγειρικής το κρέας γύρω από το κόκαλο για καλύτερη παρουσίαση.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο μπαστουνάκια
125ml. κρασί ξηρό λευκό ή κόκκινο
1 κονσέρβα τοματάκι αποφλοιωμένο και περασμένο με μούλτι
1κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1,5κ.γ. βότανα και μπαχαρικά για κοκκινιστά SPAROZA
λίγο αλεύρι
4κ.σ. ελαιόλαδο
200ml νερό
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το προθερμαίνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σε μπολ αλευρώνουμε το κρέας και τηγανίζουμε τα τεμάχια σε όλες τους τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο καφετί χρώμα.  Ρίχνουμε αλατοπίπερο.  Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και συνεχίζουμε τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι.  Όταν μαλακώσει και γίνει διαφανές βάζουμε το σκόρδο και το καρότο. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας περίπου 5 λεπτά για να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά. Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε την τομάτα και το νερό και αφήνουμε να πάρει καλή βράση. Ανακατεύουμε το μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών Sparoza για κοκκινιστά.
Τουμπάρουμε τα υλικά του τηγανιού σε γάστρα ή σε κατσαρόλα που μπαίνει με καπάκι στο φούρνο. Βουτάμε μέσα στη σάλτσα τα κομμάτια κρέατος και κλείνουμε το καπάκι. Τα υγρά πρέπει να είναι πάνω από τη μέση του ύψους του κρέατος. Ψήνουμε σε σιγανό φούρνο δυόμιση με τρεις ώρες. Το κρέας είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι περνάει ανάμεσα από το κόκκαλο και το ψαχνό και το κρέας είναι πολύ μαλακό και αφράτο.
Μπορείτε να συνοδέψετε με ζυμαρικά και τρίχρωμες πιπεριές σοταρισμένες.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου