Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο Φύσης Φίλεμα

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο Φύσης Φίλεμα

Υλικά

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ½ ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ

4 ΑΒΓΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΝΙΑΚ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

½ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ

6 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΟΔΑ)

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

1 ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΦΥΣΗΣ ΦΙΛΕΜΑ

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ύστερα προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. Όταν σφίξει πολύ η ζύμη, σταματάμε το μίξερ και δουλεύουμε με το χέρι.
Απλώνουμε τα ¾ περίπου σε βουτυρωμένο ταψί. Με μέρος της υπόλοιπης ζύμης δημιουργούμε περιμετρικά ένα «στεφάνι». Ρίχνουμε τη μαρμελάδα (κατά προτίμηση βερίκοκο, αλλά και οποιαδήποτε προτιμάτε) και με την υπόλοιπη ζύμη, πια, διακοσμούμε σε «κορδόνια».

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25-30΄.

Μικρά μυστικά:
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο ζυμάρι για τα «κορδόνια». Διαφορετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cornet ζαχαροπλαστικής.
Αν κολάει η ζύμη κατά το άπλωμα, βουτάμε το χέρι μας σε αλεύρι ή βούτυρο.

Καλή επιτυχία!