Πιπερόπιτα με άλειμμα κόκκινης πιπεριάς Voras Flavors με Ελιά

Πιπερόπιτα με άλειμμα κόκκινης πιπεριάς Voras Flavors με Ελιά

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ αλεύρι
  • 150 ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 3 κ.σ. άλειμμα κόκκινης πιπεριάς Voras Flavors με ελιά
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 4 σύκα, αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 50-100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά , κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 2 φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ενα μπόλ, τα ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια γρήγορη ζύμη.

Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε το φύλλο με το άλειμμα πιπεριάς με ελιά και βάζουμε μετά από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά.

Τα πρώτα 10 λεπτά τοποθετούμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου σε σχάρα και στη συνέχεια στη μέση του φούρνου μέχρι να ροδίσει η πιπερόπιτα.