Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Ψωμί φτιαγμένο με αλεύρι Ζέας ολικής άλεσης!

Από το "Ελληνικό Κτήμα"!

Υλικά

400 γρ. χλιαρό νερό

550 γρ. αλεύρι ζέας

1 φακελάκι ξερή μαγιά

μισή κουταλιά της σούπας μέλι

μισή κ.σ. αλάτι

Το μέλι και το αλάτι μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με

την προτίμησή σας.

Μπορείτε να προσθέσετε σπόρους της αρεσκείας σας και βρώμη

για πασπάλισμα. 

Εκτέλεση

Στο χλιαρό νερό διαλύετε το μέλι, το αλάτι και τη μαγιά. Όταν διαλυθούν καλά τότε προσθέσετε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη. Τότε προσθέτετε και τους σπόρους προαιρετικά για να ολοκληρωθεί το ζύμωμα.


Επειδή η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή (όταν θα ολοκληρωθεί το ζύμωμα) καλό είναι να βάλετε το ψωμί σε φόρμα, την οποία θα πρέπει να αλείψετε με λίγο λάδι πριν βάλετε το ψωμί, για να μην κολλήσει στο ψήσιμο . Μετά το ζύμωμα, το ψωμί θα πρέπει να μείνει σε χώρο ζεστό για να φουσκώσει, για περίπου 20-30 λεπτά. Όχι περισσότερο για να μην «καθήσει». 


Ψήσιμο
Το ψήσιμο γίνεται στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά (για να μπορέσει να ψηθεί στο εσωτερικό). 
Για τα υλικά που αναφέρω η φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχει ύψος 10 εκ., γιατί το υλικό είναι αρκετό.
Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συνταγή ψωμιού με το αλεύρι «Ελληνικό Κτήμα».