Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Σαλάτα με ασπρομύτικα φασόλια & φρέσκα λαχανικά από την Salamousas Agrifood

Για 4 άτομα
60 λεπτά

Υλικά

500γρ ασπρομύτικα φασολάκια Salamousas Agrifood

450γρ ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής (κρεμμύδι, τομάτα, πιπεριές, αγγούρι, καρότο)

150 ml ελαιόλαδο

50 ml χυμό λεμόνι

1 κ.σ. μουσταρδα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ασπρομύτικα φασόλια σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά, να κρατάνε ελαφρώς. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα λαχανικά της επιλογής μας σε ένα βάζο ρίχνουμε τα υλικά σάλτσας, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα και αλάτι-πιπέρι. Ομογενοποιούμε τη σάλτσα και την ανακατεύουμε με τα λαχανικά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τα χλιαρά φασολάκια και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι το γεύμα μας.

Διατηρείται και στο ψυγείο για 24 ώρες.

Σερβίρετε και προσθέστε επιπλέον λεμόνι και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Καλή σας απόλαυση!

 

Η συνταγή είναι μια συνεργασία της Salamousas Agrifood και του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου για το Taste Lemnos.
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη