Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Σφιγγάτο από τη Λέσβο και την Hellenic Agricultural Enterprises

Το παραδοσιακό σουφλέ...αλλιώς!
Για 12 άτομα
80 λεπτά

Υλικά

1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ACAIA

1400 γρ ψιλοκομμένα κολοκυθάκια

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 ποτήρια τριμμένη παρμεζάνα

1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες, στραγγισμένες

1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

μισό ποτήρι κρουτόν

6 αυγά, χτυπημένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε μαζί τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να «ρουφήξουν» όλο το νερό.

Σε δυνατή φωτιά,  ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.

Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί, τις τομάτες, το μαϊντανό, τα κρουτόν, αλάτι και πιπέρι.

«Χτυπάτε» τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα.

«Λαδώνετε» ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το μείγμα.

Ψήνετε- χωρίς να το καλύψετε- στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το μείγμα. 

Tip: Δοκιμάστε να το τρυπήσετε με ένα μαχαίρι για να δείτε πότε θα είναι έτοιμο. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε το σουφλέ είναι έτοιμο.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ελαιόλαδο-ΕλιέςΕλαιόλαδο extra παρθένο
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ACAIA – Hellenic Agricultural Enterprises

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη