Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό φιστίκι

Αλάτι και Σοκολάτα επιτέλους μαζί σε μια έξυπνη και γευστική συνταγή!

Υλικά

 

Fondant σοκολάτας:

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

250 γρ βούτυρο

6 αυγά

6 κρόκοι

150 γρ ζάχαρη

80 γρ αλεύρι κοσκινισμένο

1 πρέζα ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας®

Για την καραμέλα:

250 γρ κρέμα γάλακτος

150 γρ καστανή ζάχαρη

10 γρ βούτυρο

3 γρ ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας®

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ αυγά κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά την σοκολάτα με το βούτυρο και απλά ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε το αλεύρι σε 2 δόσεις σταδιακά για να μην κάνει κόμπους το άλευρο. Βουτυρώνουμε τα σκευή μας (φορμάκια κεικ ατομικά) και μετά τα αλευρώνουμε . Τινάζουμε να φύγει καλά το αλεύρι και γεμίζουμε τις φόρμες μας με το μίγμα μέχρι την μέση η λίγο πιο πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά. ( σε προθερμασμένο φούρνο)

Για την καραμέλα:

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα ή μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα το μίγμα ενώ το βράζουμε πάλι 1 για ένα λεπτό . Προσθέτουμε τον κρύσταλλο θάλασσας ΑΚΤΑΙΑ και το βούτυρο. Σερβίρουμε σε πιάτο, περιχύνουμε με την καραμέλα, λίγο άχνη ζάχαρη και το παγωτό .

 

Καλή σας απόλαυση!!

Share
Προϊόντα
ΑλάτιΑγνό Θαλασσινό ΑλάτιΚρύσταλοι θάλασσας
AΚΤΑΙΑ Κρύσταλλοι Θάλασσας (Αφύγρανση με Ήλιο) – Aegean Naturals

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη