Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Τάρτα με αποξηραμένα Σύκα και Γραβιέρα Νάξου

Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα φτιάχνεται με σύκα από την Fig Art!
Για 8-10 τεμάχια
90 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη μπρυζέ:

200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο

400 γρ. αλεύρι

2 αυγά

50 γρ. νερό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

 

Για τη γέμιση:

250 γρ. κρέμα γάλακτος

250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη

110 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

250 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα

1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό μέχρι να έχουμε μία ελαστική και λεία ζύμη.

Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε μία φόρμα τάρτας (20-22εκ), τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη με το περιεχόμενο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε τα σύκα μέσα στην προψημένη τάρτα και τρίβουμε από πάνω τη γραβιέρα Νάξου.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος.

Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
ΦρούταΑποξηραμένα φρούτα
Φυσικά Αποξηραμένα Σύκα – Fig Art

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη