Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός της ντομάτα, ρίχνουμε τον τραχανά και τον σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά μέχρι να αρχίσει να κολάει ελαφρά στον πάτο της κατσαρόλας, τότε ρίχνουμε και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά συνεχίζοντας την διαδικασία για 10 λεπτά εως ότου χυλώσει ο τραχανάς. Τελειώνουμε με το βούτυρο και το ανθότυρο, αφήνουμε 4-5 λεπτά σκεπασμένο να βγούν τα αρώματα και σερβίρουμε αμέσως!!