Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Τσουρέκι με σταφίδες και μπαχαρικά

Υλικά

750 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
250 γρ. γάλα χλιαρό
70 γρ. βούτυρο χλιαρό
50 γρ. μαγιά
220 γρ. ζάχαρη
100 γρ. Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh  σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. σταφίδες
Από μια πρέζα μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο, τζίντζερ, μαχλέπι, κάρδαμο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χυμό πορτοκάλι και λίγο αλεύρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαγιά που έχουμε ετοιμάσει και κατόπιν βάζουμε το γάλα και το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Αλείφουμε απαλά με γάλα (προαιρετικά πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή σησάμι). Ψήνουμε στους 180 0C για 30-40 λεπτά.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου