Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Vegan Cinnamon Rolls με Αμυγδαλοβούτυρο Latomi Farm

Το γλυκό που θυμίζει απόλυτα γευστικούς Χειμώνες

Υλικά

  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 120 ml φυτικό γάλα
  • 60 ml νερό
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
Για τη γέμιση
Για το γλάσο

Εκτέλεση

Αρχικά ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 3κ.σ. νερό και το αφήνουμε για τουλάχιστον 15λεπτά για να δέσει. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το λάδι καρύδας και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να είναι στην αφή ζεστό. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά, προσθέτουμε το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με αλευρωμένα χέρια ζυμώνουμε τη ζύμη για 2-3 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 35×20εκ. Από πάνω απλώνουμε το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη καρύδας και πασπαλίζουμε σε όλη τη ζύμη. Τυλίγουμε σφιχτά τη ζύμη και κόβουμε σε 10 ίσα ρολά και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα με λαδόκολλα.

Καλύπτουμε τα ρολά με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν…

Καλή επιτυχία!

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Βούτυρα Ξηρών Καρπών
Βούτυρο Αμυγδάλου – Latomi Farm

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου