Μες στην καρδιά του φθινοπώρου, εκεί που η φύση αρχίζει να ντύνεται χρυσοκίτρινα, γεννήθηκε μια νέα, βοτανική μπύρα, η Wheat IPA Saison Herbal. Η συνταγή των βοτανικών μπυρών βρίσκει τις απαρχές της στην Αρχαία Αίγυπτο, ενώ μέχρι και σήμερα η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών στη ζυθοποιία συναρπάσει ευχάριστα τους λάτρεις των μπυρών.
Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία τόλμησε και δημιούργησε τη δική της IPA, βοτανική μπύρα με σκοπό να ενθουσιάσει φανατικούς και μη, αλλά και να αναδείξει την ποιότητα της Κερκυραϊκής Μπύρας σε συνδυασμό με αγνά προϊόντα της γης.
Δεν υπήρχε σχέδιο, λόγος ή αφορμή… Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία έθεσε αυτήν την πρόκληση, με σκοπό να “αφυπνίσει” όλους εμάς που λατρεύουμε την μπύρα. Η πρόκληση αυτή προήλθε από το ενδιαφέρον της Corfu Beer να μας παροτρύνει να ξεφύγουμε από τις τυποποιημένες γεύσεις και να εκπαιδεύσουμε τους ουρανίσκους μας σε κάτι διαφορετικό. Η πρόκληση αυτή έγινε πράξη και αποσκοπεί στο να δώσει μια διαφορετική διάσταση στην ελληνική ή… και γιατί όχι παγκόσμια ζυθοποιία.
Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τις τετριμμένες χριστουγεννιάτικες γεύσεις! Αυτό που ανέκαθεν επιθυμούσαμε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και την παρέα μας ήταν μια μπύρα Wish.
Λίγα λόγια για το προϊόν!
Το όνομα της δεν δόθηκε τυχαία. Προέρχεται από το είδος της μπύρας Wheat Ipa Saison Herbal. Μια απαστερίωτη, αφιλτράριστη μπύρα, η οποία περιέχει 6,5% vol., ενώ η πικράδα της βρίσκεται στο 33 με βάση τα International Bitter Units. Διατίθεται σε φιάλη 330ml και είναι διαθέσιμη σε καταστήματα που συνεργάζονται με την Corfu Beer Collection στην Κέρκυρα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Προσοχή! Αφού την πάρετε, βάλτε την στο ψυγείο!
Βότανα & μπαχαρικά πηγαίνουν παντού. Νοστιμεύουν... ακόμη και την μπύρα!
Τι είναι όμως αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή; Ποια συστατικά είναι αυτά που πρεσβεύουν τα αρώματα της; Τα πιο απλά & αγνά, αυτά τα συστατικά που πλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν εκρηκτικούς συνδυασμούς. Κόλιανδρος, θυμάρι, μάραθος και γλυκάνισος συναντούν την πιπεράτη γεύση χάρη στο ροζ και μαύρο πιπέρι, ενώ ενσωματώνονται κατά τη διαδικασία παραγωγής στη μαγιά, τη βύνη κριθαριού αλλά και σιταριού μαζί με τον λυκίσκο. Είναι αυτά τα απλά υλικά που κανείς δεν περίμενε ότι έχουν θέση στις τεχνικές της ζυθοποιίας… και όμως μας “έπεισαν” και με το παραπάνω.