Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Από την «Σιρραίων πόλις» στο τραπέζι μας! Μία όμορφη συζήτηση με την Sirreon Olive Farms.

Από την «Σιρραίων πόλις» στο τραπέζι μας!

 

Η οικογένεια Γρηγοριάδη μετρά ήδη δύο γενιές στην παραγωγή ελαιολάδου και δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει. Σεβάστηκαν την κληρονομιά τους, την ελληνική γη και την αποδοχή του Βιολογικού Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου. Εμείς συζητήσαμε μαζί τους για την ιστορία τους, την παραγωγή τους και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

 


εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-βιολογικό-νομή-extra-virgin-olive-oil-organic-sirreon-nomee-foods-12

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η επιχείρηση Sirreon Olive Farms παράγει Βιολογικό και Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο πιστοποιημένης προέλευσης από τις εκλεκτότερες ποικιλίες ελιάς της περιοχής των Σερρών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ελαιόλαδο καθώς εμείς οι ίδιοι ασχολούμαστε από την παραγωγή στα ελαιοκτήματα έως και την τυποποίηση του. Ο ζήλος και το μεράκι που τρέφει η οικογένεια μας  για την παραγωγή του Ελαιολάδου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να το εξελίξουμε και να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, έτσι ξεκινήσαμε αρχικά δίνοντας ένα όνομα στο ελαιόλαδο μας ισάξιο της ιστορίας του. H ιδέα για το όνομα Sirreon γεννήθηκε από το αρχαιότερο επιγραφικό μνημείο που διασώζει τη γραφή «Σιρραίων πόλις» το οποίο είναι ρωμαϊκής εποχής και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Σερρών. 

 

 

 

εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-βιολογικό-νομή-extra-virgin-olive-oil-organic-sirreon-nomee-foods-6Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τα προϊόντα σας.

 

Το ελαιόλαδο Sirreon παράγεται από την δεύτερη γενιά της οικογένειας Γρηγοριάδη, μόνο με οργανικό τρόπο, χωρίς την χρήση χημικών λιπασμάτων και τοξικών φυτοφαρμάκων. Είναι πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας GMCert και κατά ISO 22000 (Πρότυπο Διαχείρισης και Ασφάλειας Τροφίμων) από τον φορέα IQ Cert. Η οικογένεια Γρηγοριάδη, εκτός από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει εδώ και τριάντα χρόνια, υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας των προϊόντων ελαιοκομίας της. Διαθέτει έναν χώρο πλήρως εξοπλισμένο που περιλαμβάνει την κύρια παραγωγική μονάδα, διαθέτει δεξαμενές αποθήκευσης και τεχνολογικά εξελιγμένα μηχανήματα εμφιάλωσης και τυποποίησης ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο μας διατίθεται στην κατανάλωση σε δυο κατηγορίες, Βιολογικό και Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, σε συσκευασίες γυάλινου μπουκαλιού 1 lit, 100ml, 250ml και 500ml αντίστοιχα για τις δυο κατηγορίες, καθώς και σε ανοξείδωτα δοχεία των 5lit. Η κατηγορία Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου διατίθεται επίσης σε ανοξείδωτα δοχεία των 3lit και 4lit και σε πλαστική συσκευασία  του 1 lit και 2lit , ενώ αυτή την στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε πως βρισκόμαστε στην διαδικασία δημιουργίας της συσκευασίας του δικού μας σπαθόλαδου με ελαιόλαδο Sirreon.

 

 

 

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Πίσω από ένα τέτοιο προϊόν υπάρχει σίγουρα σκληρή δουλειά αλλά και πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν διαπιστώνουμε την αποδοχή του ελαιολάδου Sirreon και την ανάδειξη του ως προϊόν Premium κατηγορίας. Σκοπός μας είναι όχι απλώς η ανάδειξη μιας νέας κουλτούρας στην κατηγορία του ελαιολάδου, αλλά κυρίως η έκφραση της μοναδικότητας της γεύσης, των αρωμάτων και της ποιότητας του! Αυτό θελήσαμε να πετύχουμε δημιουργώντας ένα brand για το Ελαιόλαδο μας το οποίο απεικονίζει ως μία μοντέρνα εκδοχή τον πολύτιμο καρπό της ελιάς, η οποία ταυτίζεται με το ανθρώπινο αποτύπωμα.

 

 

 

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ελαιολάδου Sirreon εξασφαλίζουν παράγοντες όπως η μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα της περιοχής. Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας, σε ένα ορεινό χωριό των Σερρών, όπου η καλλιέργεια της ελιάς γίνεται σε υψόμετρο 142μ και 250μ αντίστοιχα. Οι θερμοκρασίες και η υγρασία είναι χαμηλές σε όλη τη διάρκεια σχηματισμού του ελαιοκάρπου και ο αερισμός είναι έντονος, αυτά τα στοιχεία επιδρούν πολύ θετικά στην ποιότητα του ελαιολάδου.

 

 

 

 

 

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Σίγουρα υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη, οι Έλληνες παραγωγοί αγαπούν την Ελληνική Γη και φροντίζουν για τα προϊόντα τους με αμέριστη προσοχή. Δεν είναι τυχαίο που πολλά Ελληνικά προϊόντα χαίρουν διάκρισης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

 

 

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Η προοπτική μας όσον αφορά το καταναλωτικό κοινό δεν έχει να κάνει με το αν είναι εγχώριο ή όχι, αλλά με το κατά πόσο είναι διατεθειμένο να επιλέξει ένα ποιοτικό προϊόν όπως το ελαιόλαδο Sirreon και να το εντάξει στο καθημερινό του τραπέζι! Έτσι στοχεύουμε τόσο στις Ελληνικές αγορές, όσο και στις διεθνής. Ομολογουμένως η Ελληνική αγορά πάσχει αύτη τη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης, παρ’όλα αυτά διαπιστώνουμε πως οι καταναλωτές ακόμη και τώρα επιλέγουν νέα και ποιοτικά προϊόντα, αυτό μας δίνει ελπίδα πως θα υπάρξει εξέλιξη στην Ελληνική αγορά στο μέλλον.

 

 

 

εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-βιολογικό-νομή-extra-virgin-olive-oil-organic-sirreon-nomee-foods-11

 

 

 

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Η έμπνευση για την δημιουργία των προϊόντων μας προέρχεται από τα αγαθά που απλόχερα μας προσφέρει η φύση και από τις ανάγκες της αγοράς. Κάθε ένα από τα προϊόντα μας κρύβει από πίσω μια καινοτόμα ιδέα που το κάνει μοναδικό. Αυτό μας κάνει να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα δημιουργήθηκαν με την ίδια όρεξη, με τον ίδιο ενθουσιασμό, και με σεβασμό για ένα καινούριο προσεγμένο προϊόν, το οποίο θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη του καταναλωτή.

 

 

 

εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-βιολογικό-νομή-extra-virgin-olive-oil-organic-sirreon-nomee-foodsΤι σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Τα βιολογικά προϊόντα είναι εκείνα τα οποία έχουν παραχθεί με αυστηρές προδιαγραφές διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα του προϊόντος. Από το αρχικό στάδιο της παραγωγής μέχρι και το τελικό στάδιο της επεξεργασίας και της τυποποίησής τους, δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες και λιπάσματα επιβλαβή για την υγεία μας. Ακολουθούνται καλλιεργητικές μέθοδοι που βελτιώνουν τα εδάφη και βοηθούν στην παραγωγή προϊόντων τα οποία είναι πλουσιότερα σε θρεπτικές ουσίες. Το βιολογικό μας ελαιόλαδο έχει οξύτητα μικρότερη από 0,3% με αποτέλεσμα να δίνει μια έντονα φρουτώδη και πικάντικη γεύση.. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να θυμηθούν παλιές γεύσεις και σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν , ίσως για πρώτη φορά, αληθινό άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς…

 

 

 

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Οι βιολογικές καλλιέργειες συμβάλλουν στην αλλαγή των τρόπων παραγωγής ώστε να παράγονται προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας και ποιότητας, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον. Προϊόντα πιστοποιημένα και ελεγμένα, από παραγωγούς οι οποίοι επέλεξαν συνειδητά να καλλιεργήσουν με σεβασμό τη γη. Καταναλώνοντας λοιπόν βιολογικά προϊόντα προστατεύουμε την πολύτιμη υγεία μας και υιοθετούμε έναν καλύτερο τρόπο ζωής για μας και τις μελλοντικές γενεές. Οπότε…φυσικά και υπάρχει μέλλον για τις βιολογικές καλλιέργειες στην Ελλάδα!

 

 

 

βιολογικό-εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-νομή-organic-extra-virgin-olive-oil-sirreon-nomee-foods-3Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Πρόθεσή μας όταν ξεκινήσαμε ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν ανταγωνιστικό, ένα προϊόν που να ξεχωρίζει για την ποιότητά του, την καλαισθησία του, ένα προϊόν ασφαλές, που να προκαλεί τον καταναλωτή να το πάρει στα χέρια του έστω για να του ρίξει μια ματιά από περιέργεια. Πίσω από μια ασφαλή συσκευασία για ένα τέτοιο προϊόν όπως το ελαιόλαδο υπάρχει η προσπάθεια για την διατήρηση αναλλοίωτης της ποιότητας του προϊόντος. Μια καλή συσκευασία εξασφαλίζει ότι το προϊόν είναι πλήρες προστατευμένο από την έκθεση του στον ήλιο, τη ζεστή και την υγρασία, καθώς επίσης και κατά την διάρκεια μεταφοράς του.

 

 

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Όχι δεν το σκεφτήκαμε ποτέ! Όπως έχουμε αναφέρει είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση. Μεγαλώσαμε αγαπώντας την ελληνική γη και τους καρπούς της! Θέλουμε να διατηρήσουμε τις ρίζες μας. Έτσι με σεβασμό στις γνώσεις που μας μεταλαμπάδευσε ο πατέρας μας από μικρά παιδιά αλλά και με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που μας βοηθούν, ξεκινήσαμε το δικό μας ελαιόλαδο. Πιστέψαμε πολύ σε αυτό και νομίζω ότι μέχρι στιγμής τα καταφέραμε πολύ καλά! Δυσκολίες συναντήσαμε και συναντάμε ακόμη, όμως δεν μας πτόησαν, αντιθέτως μας πείσμωσαν και μας ώθησαν περισσότερο στο να γινόμαστε καλύτεροι και πιο δημιουργικοί!

 

 

 

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Οι Έλληνες παραγωγοί, δίνουν καθημερινή μάχη με διάφορα μέτωπα. Οι συνθήκες που επικρατούν στις μέρες μας είναι αρκετά δύσκολες για όλους μας. Όμως η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος από τους πιο πλούσιους σε βιοποικιλότητα. Έχουμε την εύφορη γη,  έχουμε τους ανθρώπους  που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, και συνεχίζουν να στρέφονται στη γεωργία και την κτηνοτροφία δημιουργώντας ποιοτικά προϊόντα. Χρειάζεται δουλειά, κόπος, και μεράκι για να κάνουμε την διαφορά και πιστεύω πως μπορούμε να το πετύχουμε!

 

 

 

εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-βιολογικό-νομή-extra-virgin-olive-oil-organic-sirreon-nomee-foods-9Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Αυτό που επιδιώκουμε είναι το ελαιόλαδο Sirreon να μπει σε όσα περισσότερα σπίτια μπορεί, να σταθεί στα τραπέζια των εστιατορίων και να δουλευτεί στις κουζίνες τους. Όραμα μας είναι να φτάσουμε σε κάθε γωνιά του κόσμου και να ξεχωρίσουμε για την γεύση, το άρωμα και το χρυσοπράσινο χρώμα του καλού ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου.

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Οικογένεια Γρηγοριάδη και τους ευχόμαστε μόνο επιτυχίες στο μέλλον.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη