Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Συνεντεύξεις

Αποξηραμένες, αγνές, βιολογικές και πάνω από όλα Γνήσιες γεύσεις! Ο Δημήτρης Τσαμπαρλής μας συστήνει στην οικογενειακή του βιοτεχνία αποξηραμένων τροφίμων!

Αποξηραμένες, αγνές, βιολογικές και πάνω από όλα Γνήσιες γεύσεις! Ο Δημήτρης Τσαμπαρλής μας συστήνει στην οικογενειακή του βιοτεχνία αποξηραμένων τροφίμων!

Γνήσιες Γεύσεις Αποξηραμένα και ημίξερα φρούτα και λαχανικά Κόρινθος

 

Η οικογένεια Τσαμπαρλή ξέρει από γνήσιες γεύσεις! Ο πατέρας και Dr. Μιχάλης Τσαμπαρλής (Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Παν/μιου Αθηνών) και ο υιός Δημήτρης Τσαμπαρλής, απόφοιτος οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συνεργάστηκαν για να συσκευάσουν και να δημιουργήσουν την επιχείρηση γύρω από το Project που ο Μιχάλης Τσαμπαρλής είχε ξεκινήσει κάποια χρόνια πριν, όταν ανέπτυξε την πρωτοποριακή τεχνικής της βιολογικής μεταποίησης πηγαίνοντας πολλά βήματα παρακάτω την αρχαιότερη μέθοδο διατήρησης των τροφίμων που είναι η ξήρανση. 

Έτσι το 2013, οι Γνήσιες Γεύσεις ξεκίνησαν τον ταξίδι τους, δημιουργώντας και βγάζοντας στην αφορά το ένα προϊόν μετά το άλλο! Όλα πιστοποιημένα βιολογικά, εξαιρετικά προϊόντα από την περιοχή της Κορινθίας.

 

gnisies-geuseis-anoigmaΠείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Οι Γνήσιες Γεύσεις είναι μια εταιρεία με έδρα το Κιάτο Κορινθίας και εξειδικεύεται στην βιολογική μεταποίηση και συσκευασία φρούτων και λαχανικών. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι ο υπέροχος ήλιος που μας προσδίδει άριστη  πρώτη ύλη στα οπωροκηπευτικά προϊόντα μας. Σκοπός μας είναι να φτιάχνουμε την καλύτερη ποιότητα μεταποιημένων προϊόντων ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα.

 

 

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Χρησιμοποιώντας την επιστήμη, παράγουμε προϊόντα που μπορούν να συντηρηθούν τουλάχιστον ένα χρόνο από την ημέρα παραγωγής τους, χωρίς χημικά ή πρόσθετα. Με συνεχής πειραματισμούς, εντάσσουμε στο κωδικολόγιο μας μόνο τα προϊόντα που πραγματικά ξεχωρίζουν από οτιδήποτε υπάρχει στο εμπόριο μέχρι σήμερα.

 

Γνήσιες Γεύσεις Κόρινθος Chips Κόκκινου ΜήλουΠως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Η ελληνική παραγωγή είναι σε βρεφικό στάδιο. Είμαστε από τις  πρώτες  γενιές  παραγωγών που αντιλαμβάνεται το branding, το marketing, που έχει πρόσβαση στο διαδίκτιο και σε διεθνής αγορές  χωρίς να χρειάζονται υπέρογκα  κόστη. Η αγροτική παραγωγή όπως και η βιομηχανία τουρισμού, είναι δύο βασικές πηγές εκμετάλλευσης που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και πιστεύουμε ότι θα το κάνουμε σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό με το πέρασμα του χρόνου.

 

 

Ελλάδα η διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση στο τι είναι καλύτερο. Στη δική μας περίπτωση, εδραιωνόμαστε στην ελληνική αγορά, ώστε να τυποποιήσουμε τα προϊόντα μας, τις διαδικασίες μας και να συνάψουμε γερές σχέσεις με φερέγγυους ανθρώπους σε όλη την γραμμή παραγωγής, από το χωράφι ως το ράφι. Καθώς παράγουμε προϊόντα deli, οι διεθνής αγορές είναι ο στόχος, αλλά δεν θέλουμε να φανούμε μη επαγγελματίες και να κάνουμε μεγάλα ανοίγματα  πριν να είμαστε 100% έτοιμοι ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Ο Έλληνας έμπορος έχει βεβαρημένο ιστορικό στις αγορές του εξωτερικού, και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην γίνουμε άλλη μια τέτοια περίπτωση.

 

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Γνήσιες Γεύσεις Κόρινθος Τσαμπί Αποξηραμένου Σταφυλιού

Πιστεύουμε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες είναι το μόνο σίγουρο μέλλον στην Ελλάδα. Καθώς δεν είμαστε αχανής  χώρα με τεράστια παραγωγή που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί  σε τιμή χώρες του εξωτερικού (π.χ. Κίνα, Τουρκία), ο στόχος μας ως Ελλάδα θα πρέπει να είναι να παράγουμε την καλύτερη ποιότητα που μπορούμε, και αυτό είναι και το μόνο που θα κάνει τον πελάτη να μας επιλέξει από τον ανταγωνισμό. Οπότε, πέραν της υπέροχης γεύσεις και αρώματος που είμαστε ευλογημένοι που έχουμε ως χώρα στα οπωροκηπευτικά προϊόντα μας, η βιολογική καλλιέργεια είναι ένα ακόμα προσόν που μπορούμε και πρέπει να έχουμε για να είμαστε ανταγωνιστικότεροι.

 

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Το επιχειρείν είναι από μόνο του μια δραστηριότητα  που θέλει γερά νεύρα, συντονισμό και πλάνο. Το επιχειρείν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είμαστε η γενιά της κρίσης, των  capital control  και της παράλογης φορολογίας, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Όσες φορές σκεφτήκαμε ότι είναι αδύνατο να τα καταφέρουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες, άλλες τόσες σκεφτήκαμε ότι αν καταφέρουμε τελικά να το στήσουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ουσιαστικό ανταγωνισμό κάτω από αυτές τις συνθήκες.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συζήτηση Δημήτρη, σας ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

Ο Δημήτρης και ο Μιχάλης Τσαμπαρλής συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν, αφού διαρκώς έχουν κάτι νέο, είτε είναι προϊόν, είτε βραβείο, είτε κάποια διεθνής αναγνώριση.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου