Η οικογένεια Τσάρος- Σκορδίλης άνοιξε το πρώτο της κρεοπωλείο το 1955. Πρέπει να
επισημάνουμε ότι το ‘’Τσάρος’’ ήταν παρατσούκλι – προσωνύμιο της οικογένειας όπου την
ακολουθούσε σε κάθε κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Γεγονός απόλυτα
συνηθισμένο αν αναλογιστεί κανείς πως εκείνη την εποχή όλες οι οικογένειες ήταν γνωστές
με το παρατσούκλι και όχι με το επώνυμο. Ήταν ένα εύκολος τρόπος για να ξεχωρίζει η μία
οικογένεια από την άλλη γιατί εκείνη την περίοδο στο νησί υπήρχαν πάρα πολλές
οικογένειες με ίδιο επώνυμο.
Το 1955 ο Ιωάννης Σκορδίλης – Τσάρος αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητα του
κρεοπωλείου του στην παραγωγή σαλαμιού, νούμπουλου και λουκάνικου. Πολύ γρήγορα
το σαλάμι Κέρκυρας Τσάρος ξεχώρισε για την ποιότητα, τη γεύση και το άρωμα του. Η
ζήτηση αυξάνονταν συνεχώς και το σαλάμι έγινε γνωστό και εκτός Κερκυραϊκών συνόρων.
Έτσι το κρεοπωλείο εξελίχτηκε σε βιοτεχνία παραγωγής σαλαμιού αέρος, νούμπουλου και
λουκάνικου με έτος έναρξης το 1995. Στην πορεία η βιοτεχνία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε
σε σύγχρονη παραγωγική μονάδα μεταποίησης κρέατος και αλλαντικών όπου πληροί όλες
τις προδιαγραφές ποιότητας του Ε.Φ.Ε.Τ.
Με το πέρασμα των χρόνων και μπαίνοντας στην νέα χιλιετία οι απαιτήσεις της αγοράς, η
ευρεία χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας και η διαδοχή της διεύθυνσης της εταιρείας στους
υιούς του ιδρυτή Αλέξανδρου Σκορδίλη είχαν ως αποτέλεσμα εν έτη 2005, την κατασκευή
ιδιόκτητης σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αλλαντικών με εμβαδόν 1000 τμ. Με αυτόν
τον τρόπο και εξαιτίας των οικονομιών κλίμακας που προέκυψαν αυξήθηκε η παραγωγή
χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα των προϊόντων που παράγονται και επιπλέον υπήρξε η
δυνατότητα να εμπλουτιστεί ο κατάλογος της εταιρείας και με νέα προϊόντα.