Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Ένα δίκτυο παραγωγών φέρνει το ιπποφαές στο Ελληνικό τραπέζι!

Ένα δίκτυο παραγωγών φέρνει το ιπποφαές στο Ελληνικό τραπέζι!

 

Από το 2009 μια ομάδα παραγωγών με μέλη από όλη τη Ελλάδα φέρνει το ιπποφαές στο τραπέζι της Ελληνικής  οικογένειας. Ο Δημήτρης Κιτσικόπουλος, μέλος της ομάδας των παραγωγών, συζητά μαζί μας για το όραμα και τη δράση τους!

 
ιπποφαές-αέναον-νομή-hippophae-aenaon-nomee-foods 

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε;

 

Η ομάδα μας ασχολείται για πάνω από 9 χρόνια με το Ελληνικό ιπποφαές. 

Πριν από 10 χρόνια ακριβώς αρχίσαμε να αναζητούμε μια καλλιέργεια η οποία να μπορεί να γίνει με αειφορικές μεθόδους και ταυτόχρονα να παράγει καρπό ο οποίος να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.   Ταξιδέψαμε ακόμη και στο εξωτερικό, ήρθαμε σε επαφή με πολλές καλλιέργειες αλλά τελικά καταλήξαμε στο ιπποφαές.

Ξεκινήσαμε πειραματικά την καλλιέργεια το 2009 και με συστηματική δουλειά και συνεργασία αποκτήσαμε σημαντική τεχνογνωσία ως προς την καλλιέργεια αλλά και πλέον σχετικά και με τη μεταποίηση και την ανάπτυξη προϊόντων με βάση το Ελληνικό ιπποφαές. 

 

 

 

 

ιπποφαές-αέναον-νομή-hippophae-aenaon-nomee-foods-9Γιατί πιστεύετε στο Ελληνικό ιπποφαές;

 

Τα βασικά στοιχεία είναι τρία:

Υγεία- Το βασικότερο στοιχείο αφορά φυσικά στην υγεία.  Η έρευνα και οι αναλύσεις που κάνουμε συνεχώς επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζουμε.  Ότι δηλαδή το ιπποφαές έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας και επιπλέον το Ελληνικό ιπποφαές, λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας, έχει ακόμη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε σχέση με καλλιέργειες των ίδιων ποικιλιών σε βορειότερες χώρες.

 

Περιβάλλον – Επιπλέον, μιας και το φυτό είναι αζωτοδεσμευτικό, δεν έχει απαιτήσεις για άζωτο αλλά και γενικότερα για λίπανση.  Επίσης οι ανάγκες για άρδευση είναι σχετικά περιορισμένες.  Τα χαρακτηριστικά αυτά το κάνουν μια καλλιέργεια με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη τα οποία πιστεύουμε ότι θα είναι βασικά ζητούμενα στο άμεσο μέλλον.

Εμπορική ανάπτυξη – Η ανταπόκριση που έχουμε από την Ελληνική αγορά, αλλά και από χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα.  Βλέπουμε ότι η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη καθώς το ιπποφαές υπερτερεί σε πολλά σημεία σε σχέση με άλλες υπερτροφές αλλά και ειδικά το Ελληνικό ιπποφαές έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ιπποφαές που καλλιεργείται σε άλλες χώρες.

 

 

 

 

 

100%-χυμός-ιπποφαές-αέναον-νομή-hippophae-juice-nomee-foods-2Πείτε μας λίγα λόγια για τα προϊόντα σας.

 

Η προσπάθεια μας για ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων είναι συνεχής και απαιτεί  έρευνα, μεθοδικότητα και σχεδιασμό.

Στο στάδιο αυτό έχουμε δύο προϊόντα.  Το ένα προϊόν είναι χυμός 100% ιπποφαές και το δεύτερο είναι χυμός με ιπποφαές με μήλο.   

Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα ή συντηρητικά και καλλιεργούνται ακολουθώντας αειφορικές μεθόδους.

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Το όραμά μας είναι να τοποθετήσουμε το ιπποφαές στο Ελληνικό τραπέζι, να το γνωρίσει η Ελληνική οικογένεια και να το αγαπήσουν και τα παιδιά.  Θεωρούμε ότι τα οφέλη στην υγεία και στο περιβάλλον θα είναι πολλαπλά.  Ακόμα και αν η αγορά στην Ελλάδα έχει περιορισμούς και δυσκολίες μας ενδιαφέρει πολύ για λόγους που ξεπερνούν τα οικονομικά οφέλη και το κέρδος καθώς σχετίζονται με τον πυρήνα της ενασχόλησης μας:  Να κάνουμε κάτι το οποίο αγαπάμε και το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά την υγεία όλων μας.

Από εκεί και πέρα η αγορά της Ευρώπης έχει μεγάλη δυναμική και υπάρχει σημαντική ζήτηση.  Κυρίως στη Γερμανία, το Βέλγιο και τις Σκανδιναβικές χώρες όπου το ιπποφαές είναι ήδη δημοφιλές. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ήδη διαθέσιμα στην Ισπανία και το Βέλγιο και ότι συμμετέχουμε ήδη σε μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουμε και σε εμπορικά δίκτυα τα οποία υποστηρίζουν οι Περιφέρειες και άλλοι φορείς.   

 

 

 

100%-χυμός-ιπποφαές-αέναον-νομή-hippophae-juice-nomee-foods-3Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βασικό σας προϊόν;

 

Ο χυμός μας μπορεί να καταναλωθεί απευθείας πίνοντας 3-4 κουταλιές της σούπας την ημέρα. 

Μπορεί επίσης να αραιωθεί με νερό ή χυμό πορτοκάλι σε αναλογίες 1:3 (δηλαδή 1 μέρος χυμός και 3 μέρη χυμός πορτοκάλι ή νερό).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χυμούς ή smoothies.  Περισσότερες πληροφορίες και συνταγές μπορεί κάποιος να δει στην ιστοσελίδα μας.

Επίσης κάποιος μπορεί να πειραματιστεί και να  χρησιμοποιήσει το χυμό μας για την παρασκευή κάποιου dressing για σαλάτα, για βινεγκρέτ, για την παρασκευή cocktails και ακόμα και στη ζαχαροπλαστική.

 

 

 

 

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Η αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις ήταν και είναι πολλαπλές μιας και πρόκειται για μια νέα καλλιέργεια και για ένα νέο προϊόν για το οποίο μαθαίνουμε ακόμη πράγματα μιας και τα οφέλη είναι πολλαπλά και η δυναμική του μεγάλη.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι προκλήσεις και οι δυσκολίες φάνταζαν ανυπέρβλητες.

Ως ομάδα όμως έχουμε ως αρχή να μην τα παρατάμε αλλά να κάνουμε μια παύση και να ξεκουραζόμαστε.  Να πάρουμε δηλαδή ανάσες για να επανέλθει η δημιουργικότητα και η έμπνευση.

Αυτό είναι εξάλλου και το πλεονέκτημα όταν δουλεύεις  συνεργατικά και όταν το προϊόν σου έχει ποιότητα και δυναμική.  Η δημιουργικότητα και η έμπνευση έρχονται ως φυσικά επακόλουθα και βοηθούν την ομάδα να ξεπεράσει τις προκλήσεις.

 

 

 

ιπποφαές-αέναον-νομή-hippophae-aenaon-nomee-foods-6Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε! 

Να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το ιπποφαές με αειφορικές μεθόδους, να συνεχίσουμε να έχουμε ένα δίκαιο εισόδημα για τα μέλη της ομάδας μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υγεία και ευεξία.    

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη