Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Αφιερώματα

EVOO World ranking 2018 – Η Ελλάδα 3η χώρα στην παραγωγή κορυφαίων ελαιολάδων!

Ελαιόλαδο-Ελιές, Ελαιόλαδο extra παρθένο
Αγουρέλαιο – ΚΥΚΛΩΠΑΣ Ελαιοτριβείο

 Αγουρέλαιο – ΚΥΚΛΩΠΑΣ Ελαιοτριβείο – 33η Παγκόσμια Θέση

 

Το αγουρέλαιο του ΚΥΚΛΩΠΑΣ Ελαιοτριβείο είναι ένα από τα πιο βραβευμένα στην Ελλάδα. Είναι ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας, ποικιλίας Μάκρης, μοναδικής προσωπικότητας, χάρη στο μικροκλίμα της περιοχής και την εδαφική δομή του εδάφους των κτημάτων από τα οποία συλλέγεται στα μέσα του Οκτώβρη.

Χαρακτηρίζεται ως φρουτώδες μεσαίας έως υψηλής έντασης με έντονη φρεσκάδα πράσινης ελιάς και νότες πράσινης μπανάνας, αγκινάρας και φρεσκοκομμένου χόρτου. Ελαιοποιείται σε 4-8 ώρες από τη συλλογή του σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης και ψυχρής έκθλιψης. Στη γεύση είναι πολύπλοκο και ντελικάτο με μέτριας έντασης πίκρα και πικάντικα αρώματα.

Προτείνεται να καταναλωθεί ωμό σαν τελευταία πινελιά σε όλα σας τα πιάτα.

Διατίθεται σε συσκευασίες των 2,5lt, 750ml, 500ml, 250ml σε γυάλινη και μεταλλική συσκευασία.

 

 

 

Δεν θα μπορούσαμε να μην γράψουμε αυτό το αφιέρωμα. Καλωσορίζουμε το 2019 με το προϊόν που κάνει τους Έλληνες υπερήφανους και περιζήτητους! 

 

Σας παρουσιάζουμε τους παραγωγούς της ΝΟΜΗΣ που κέρδισαν μια θέση στις 295 καλύτερες ετικέτες ελαιολάδου για το 2018! Είμαστε περήφανοι για όλους, που με σκληρή δουλειά και αφοσίωση πάνε την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά στην Παγκόσμια Αγορά.

 

Η Ελλάδα φέτος βρέθηκε στην τρίτη θέση σε βραβεία και διακρίσεις ποιότητας και γεύσης, πίσω μόνο από την Ιταλία (1η Θέση) και την Ισπανία. Οι παραγωγοί μας και τα προϊόντα τους πάλεψαν μέσα σε μεγαθήρια και κέρδισαν!

 

Το ελαιόλαδό μας!

 

Το 2018, οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί πήραν μέρος σε 20 διαγωνισμούς παγκοσμίως. Κέρδισαν 437 βραβεία, εκ των οποίων τα 33 ήταν » Το Ελαιόλαδο της Χρονιάς»!

 

Εμείς, στη ΝΟΜΗ, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεργαζόμαστε με αυτούς!

 

Δείτε παρακάτω τους Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου που «ταξιδεύουν» το ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό!

 

 

 Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Mythocia Olympia PGI Early Harvest Organic) – Papadopoulos Olive Oil Mill – 102 Παγκόσμια Θέση

 

Το Mythocia Olympia PGI Organic μετρά τα περισσότερα βραβεία ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στον κόσμο.
Γεννήθηκε στη γη της αρχαίας Ολυμπίας χρησιμοποιώντας μόνο πιστοποιημένες οργανικές μεθόδους παραγωγής διασφαλίζοντας τη γονιμότητα του εδάφους και παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος. Οι οργανικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την παράδοση και την υπερσύγχρονη τεχνολογία προσφέρουν αυτό το υψηλής ποιότητας προϊόν. Ένα γενναιόδωρο δώρο της φύσης που απολαμβάνουν οι ελληνικές οικογένειες στην περιοχή της Ολυμπίας για πολλά χρόνια μπορεί να γίνει επίσης δικό σας σε ένα μόνο μπουκάλι!

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά: Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την πλούσια γεύση του Mythocia Olympia PGI Early Harvest Organic και αρώματα που θυμίζουν φρέσκο γρασίδι, αγκινάρα, φύλλα τομάτας, ραδίκι και αμύγδαλο. Από τα επιλεγμένα ελαιόδεντρα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αυτό το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής έχει θρεπτικές ιδιότητες και προσφέρει μια απόλυτα ισορροπημένη πικρία και πικάντικη αίσθηση. Ένα διεθνώς βραβευμένο προϊόν, έχει φρουτώδες και μεσαία πικάντικο φινίρισμα που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

 

Προτεινόμενοι συνδυασμοί: Το Mythocia Olympia PGI Early Harvest Organic είναι ιδανικό για το φινίρισμα των πιάτων σας. Προσφέρει σε εσάς και την οικογένειά σας τα οφέλη από ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, το πιο πολύτιμο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του, αυτό το διεθνώς βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να είναι ιδανικό για σαλάτες, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, λαχανικά και φρέσκα ζυμαρικά. Είναι επίσης εξαιρετικό για βουτήγματα με ψωμί ή λαχανικά, βινεγκρέτ, σαλάτες και πικάντικα πιάτα ψαριών.

Ιδανικό για όσους θέλουν να μετατρέπουν κάθε γεύμα τους σε μια πραγματική Μεσογειακή εμπειρία.

 

 

Ελαιόλαδο-Ελιές, Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Mythocia Olympia PGI Early Harvest Organic) – Papadopoulos Olive Oil Mill

 Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Mythocia Organic) – Papadopoulos Olive Oil Mill – 105η Παγκόσμια Θέση

 

Το Mythocia Organic είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από ελαιώνες με αποκλειστικά πιστοποιημένες οργανικές μεθόδους καλλιέργειας. Οι βιολογικές μεθόδοι παραγωγής σε συνδυασμό με την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την παράδοση και την τελευταία τεχνολογία προσφέρουν αυτό το άριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Γευστικά χαρακτηριστικά: Το Mythocia Organic προκύπτει από την προσεκτική διαδικασία ελαιοποίησης, η οποία αποδίδει μια ομαλή, ήπια, λεπτή γεύση, απαλή αλλά πλούσια και κομψή. Τελειώνει με μια ήπια πικρία και φρεσκάδα.

 

Προτεινόμενοι συνδυασμοί: Το Mythocia Organic είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, είτε πρόκειται για μαγείρεμα, ψήσιμο είτε για φινίρισμα. Προσφέρει όλα τα οφέλη από ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, το πιο πολύτιμο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Θα το βρείτε ιδανικό για ψάρια, σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι, ψήσιμο και επιδόρπια.

 

 

Ελαιόλαδο-Ελιές, Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Mythocia Organic) – Papadopoulos Olive Oil Mill

 Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο-LIA – 109η Παγκόσμια Θέση

 

Το LIÁ είναι ένα 100% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας από τους οικογενειακούς ελαιώνες της οικογένειας Στριμπάκου στη Μεσσηνία. Εξειδικεύονται στην παραγωγή του ελαιολάδου πάνω από δεκαπέντε χρόνια ελέγχοντας την παραμικρή λεπτομέρεια σε όλα τα στάδια παραγωγής και διαθέτουν ένα φυσικό προϊόν, το οποίο έχει ήδη αξιολογηθεί από συνεργάτες και καταναλωτές.

Είναι ένα από τα πιο βραβευμένα ελληνικά ελαιόλαδα καθώς έχει πάρει βραβεία από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς. Επιπλέον συμπεριλαμβάνεται στον γνωστό κατάλογο “FLOS OLEI” με τα καλύτερα ελαιόλαδα παγκοσμίως καθώς επίσης και στον κατάλογο “Catalogo degli Oli Monovarietali” ως το καλύτερο ξένο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο.

Όλες αυτές οι διακρίσεις καθιστούν το Ελαιόλαδο LIÁ να είναι μέσα στα καλύτερα ελαιόλαδα σε παγκόσμιο επίπεδο και μέσα στην πρώτη τριάδα ως καλύτερη Κορωνέικη .

Οργανοληπτικά χακτηριστικά: Το ελαιολαδο LIÁ έχει μεσαίο φρουτώδες και ισορροπημένη πικρή και πικάντικη γεύση. Εκτός από τις νότες φρεσκοκομμένων πράσινων καρπών ελιάς, θα αισθανθείτε ένα μπουκέτο αρωμάτων και άγριων βοτάνων και αρώματα ποικίλα όπως αγκινάρα και μάραθος.

 

 

Ελαιόλαδο extra παρθένο
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο-LIA
Ελαιόλαδο extra παρθένο
Exclusive PGI Olympia-Oliorama

 Exclusive PGI Olympia-Oliorama – 110η Παγκόσμια Θέση

 

Ένα πραγματικά φανταστικό ελαιόλαδο, που δημιουργείται σε ελαιώνες κοντά στο Ιόνιο Πέλαγος.

Εξαιρετική γεύση, μοναδικά αρώματα, αγνοί και συνάμα κορυφαίοι τρόποι παραγωγής είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Oliorama να ξεχωρίζει.

Με κατάκτηση βραβείων σε κάθε διαγωνισμό φέτος (New York, Athena Olive Oil, Japan) δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κορυφαία ελαιόλαδα του κόσμου.

 

 

 Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ACAIA – Hellenic Agricultural Enterprises – 120η Παγκόσμια Θέση

 

Δημιουργημένο από οργανικές ελιές που μαζεύονται προσεκτικά , το βιολογικό ελαιόλαδο της ACAIA διατηρεί τα πλούσια αρώματα και την υπέροχη γεύση του καρπού. Η φρουτώδης γεύση του σε συνδυασμό με την αρμονία της ποικιλίας Κολοβής της Λέσβου, φέρνουν το ACAIA στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη!

 

 

Ελαιόλαδο-Ελιές, Ελαιόλαδο extra παρθένο
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ACAIA – Hellenic Agricultural Enterprises
Βιολογικά Προϊόντα, Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Ελαιόλαδο 100ml
BIO Exclusive PGI Olympia-Oliorama

Exclusive Bio PGI Olympia – Oliorama – 133η Παγκόσια Θέση

 

Ακόμα μια νίκη για το βιολογικό αυτή τη φορά Exclusive ελαιόλαδο της Oliorama. Και αυτό με τη σειρά του κέρδισε περισσότερα από 5 βραβεία φέτος.

 

Αγάπη, διασφάλιση της ποιότητας. Δημιουργία χωρίς συμβιβασμούς σε οποιοδήποτε στάδιο. Η ενημέρωση, η πρωτοπορία στις καλλιέργειες, στην ελαιοποίηση η χρήση της τελευταίας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Οι σταθερές συνεργασίες και φυσικά η αφοσίωσή τους στην ποιότητα, συντελούν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού ελαιολάδου.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Mythocia Olympia PGI) – Papadopoulos Olive Oil Mill – 143η Παγκόσμια Θέση

 

Το Mythocia Olympia PGI EVOO είναι ένα τέλεια ισορροπημένο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές που καλλιεργούνται στην περιοχή της Ολυμπίας. Τόσο το ζεστό όσο και το σταθερό κλίμα σε συνδυασμό με το εξαιρετικό έδαφος της περιοχής μας είναι υπεύθυνα για τη μοναδική γεύση της Mythocia Olympia PGI.

Γευστικά Χαρακτηριστικά:

Αυτό το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι αποτέλεσμα μιας προσεκτικής διαδικασίας ελαιοποίησης και αποδίδει μια τέλεια ήπια και ντελικάτη γεύση. Μαλακή αλλά πλούσια με μία ήπια πικράδα. Θα εντυπωσιαστείτε από την υπέρτατη ισορροπία του.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί:

Το Mythocia Olympia PGI είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, τόσο για μαγείρεμα όσο και για φινίρισμα. Ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας είναι η πιο πολύτιμη πτυχή της μεσογειακής διατροφής. Ιδανικό για ψάρι, πέστο, αυγά, επιδόρπια, ποπ κορν, μαγιονέζα και πράσινα σαλάτα.

Ελαιόλαδο-Ελιές, Ελαιόλαδο extra παρθένο
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Mythocia Olympia PGI) – Papadopoulos Olive Oil Mill
Ελαιόλαδο-Ελιές, Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Omphacium Olympia Variety Organic) – Papadopoulos Olive Oil Mill

 Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Omphacium Olympia Variety Organic) – Papadopoulos Olive Oil Mill – 144η Παγκόσμια Θέση

 

Το Omphacium Olympia Variety Organic είναι ένα διεθνώς βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλλιεργημένο αποκλειστικά με πιστοποιημένα βιολογικές μεθόδους. Οι βιολογικές μέθοδοί που χρησιμοποιούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και σε συνδυασμό με την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την παράδοση και την τελευταία τεχνολογία έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Η ποικιλία Ολυμπία είναι μια αρχαία ποικιλία που βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και η οποία ήταν σχεδόν υπό εξαφάνιση. Μετά από πολλές μελέτες, έρευνες και δοκιμές είμαστε περήφανοι που ανακαλύψαμε ότι μέσα από μια προσεκτική διαδικασία ελαιοποίησης, αυτή η μοναδική ποικιλία είναι η πλουσιότερη σε φαινόλες σε όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας απίστευτα αρώματα και γεύσεις.

 

Γευστικά χαρακτηριστικά: Αληθινό στις εκλεκτές ελληνικές αξίες, το Omphacium Organic εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής σας γοητεύει με την πολυτελή γεύση και αρώματα του που θυμίζουν πικρό ραδίκι, ώριμη ντομάτα, φρέσκο γρασίδι, φρέσκο μήλο, αγκινάρα και βότανα. Με μια έντονα τολμηρή και δυναμική γεύση που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους ελαιώνες στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αποδίδει μια τέλεια ισορροπημένη έντονη πιπεράτη επίγευση.

 

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής Omphacium Organic ποικιλίας »Ολυμπία» χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα του σε φαινόλες, παρουσιάζει έντονο πικρό και πικάντικο και σε συνδυασμό με το υψηλό φρουτώδες είναι ιδανικό για κάθε κουζίνες με έντονη γεύση. Απολαύστε τα οφέλη από ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας πλούσιο σε φαινόλες, το πιο πολύτιμο και υγιεινό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Ιδανικό για σάλτσα ζυμαρικών, χόρτα, πικάντικα πιάτα, σούπες, μπρουσκέτες, τυριά, σε παέγια θαλασσινών, με πατάτες, ψητά κρέατα και λαχανικά.

 

 

Ελαιόλαδο extra παρθένο
Premium-E-LA-WON

 Premium-E-LA-WON – 236η Παγκόσμια Θέση

 

Πρωτοποριακή συσκευασία με προσθήκη αζώτου στο κενό μέρος της γυάλινης φιάλης, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτη η φρεσκάδα του χυμού της ελιάς, καθώς και τα οργανοληπτικά και χημικά του χαρακτηριστικά.

Παράγεται από ιδιόκτητους ελαιώνες στην Πελοπόννησο από τη διάσημη ποικιλία «Κορωνέϊκη».

Έχει πολύ χαμηλή οξύτητα και έντονη φρουτώδη γεύση σε συνδυασμό με μια ισχυρή πικάντικη επίγευση.

 

Διαθέσιμο σε γυάλινο μπουκάλι 500ml και σε πολυτελή συσκευασία δώρου.

 

 

«Finest» Εξαιρετικό Παρθένο Αγουρέλαιο – Yanni’s Olive Grove – 250η Παγκόσμια Θέση

 

Έντονο φρουτώδες άρωμα. Πικρή γεύση και ελαφρώς πικάντικη επίγευση. Κρυστάλλινο, λαμπερό πράσινο χρώμα.

 
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αγουρέλαιου της Yanni’s Olive Grove με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που παράγεται από ποικιλία Χονδροελιάς Χαλκιδικής μπολιασμένη σε Αγριελιά Χαλκιδικής.

 
Δοκιμάστε το ωμό και χαρείτε στο γεύμα σας τις ευεργετικές ιδιότητες των πολυφαινόλων και την πλούσια γεύση του!

 

 

Ελαιόλαδο-Ελιές, Ελαιόλαδο extra παρθένο
«Finest» Εξαιρετικό Παρθένο Αγουρέλαιο – Yanni’s Olive Grove
Ελαιόλαδο-Ελιές, Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Ελαιόλαδο extra παρθένο, Ελαιόλαδο με Health Claim
Elegia Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – Elegia

Elegia Premium EVOO – Elegia – 286η Παγκόσμια Θέση

 

Πρωτοεμφανιζόμενο το 2018, το Elegia κατέκτησε πανάξια μια θέση στα κορυφαία ελαιόλαδα του κόσμου!

Μοναδικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από ποικιλία ελιάς Κορωνέϊκη, με φρουτώδες άρωμα, μοναδική γεύση φρέσκιας ελιάς, κορυφαία θρεπτική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Elegia είναι αποτέλεσμα μεθοδικής επιστημονικής καλλιέργειας με βάση το πρότυπο Αγροβιοδυναμικής διαχείρισης, σε συνδυασμό με τεχνογνωσία, εμπειρία και παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά.

42 Premium Blend EVOO – Terra Creta – 295η Παγκόσμια Θέση

 

From 42 selected olive cultivars from all over the world, grown with care and know-how at the private grove of the Institute of Olive Trees, Subtropical Plants and Viticulture, in the ideal climate of Crete. With the scientific support of the Institute, the finest olives have been harvested with expertise, extracted with innovation in Terra Creta’s olive mill and blended with passion to guarantee the richness of taste and complexity of aroma only a premium multivarietal extra virgin olive oil can offer. The percentage of each variety in the premium blend is not stable since it is affected by its year production.

Ελαιόλαδο-Ελιές, Ελαιόλαδο extra παρθένο
42 Premium Blend EVOO – Terra Creta
Share
Tags

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη