Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι

H Ιστορία του Κουραμπιέ από το ζαχαροπλαστείο Marmelo

Η ιστορία του Κουραμπιέ marmelo#κουραμπιές ο [ kurabjé ], { τουρκ. Kurabiye (αραβ. gurāb) }

Η λέξη είναι δάνειο από το τουρκικό kurabiye, το οποίο, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, προέρχεται από το περσικό gülābiye, που βγαίνει από το περσικό gulāb, ροδόνερο ( gül ή επί το περσικότερον gol το τριαντάφυλλο, ab το νερό)

#Κουραμπιέδες Καβάλας με την αυθεντική συνταγή.

Η συνταγή έρχεται μαζί με τους πρόσφυγες από την Καππαδοκία. Η ιστορία του Κουραμπιέ marmeloΣτο χωριό Ν.Καρβάλη του νομού Καβάλας αναπτύσσονται μονάδες παραγωγής του παραδοσιακού γλυκού.

Το μυστικό της επιτυχίας του κουραμπιέ Καβάλας, χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το καλής ποιότητας βούτυρο, δίνει τραγανή υφή και αφράτη. Το σωστά καβουρδισμένο αμύγδαλο, χοντροκομμένο ώστε να δίνει όλα τα αρώματα του.  Τέλος, το αλεύρι που είναι βασικό συστατικό μαζί με την βανίλια δίνουν ξεχωριστή γεύση στον κουραμπιέ μας. Γιαυτό η συνταγή των κουραμπιέδων Καβάλας θεωρείται η «αυθεντική» ενώ σαφώς είναι η πιο διαδεδομένη και φημισμένη τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός.

Συστατικά : αλεύρι, ζάχαρη και αμύγδαλα.

 

 

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου