Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Συνεντεύξεις

Η ευλογημένη φύση ή αλλιώς…Nature Blessed!

Από τη φύση… στο τραπέζι σας!

Πολλοί αναγνώστες μας σας γνωρίζουν, υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν γνωρίζουν τη δραστηριότητα και τα προϊόντα σας. Πείτε μας μία πρόταση που θα τους μείνει αξέχαστη ώστε να συστηθείτε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Nature Blessed! Από τη φύση… στο τραπέζι σας!

Δεν είναι τυχαίο που σας ζητήσαμε να συστηθείτε! Είναι χαρακτηριστικό πως στις μικρές παραγωγές και τα ποιοτικά προϊόντα , ο παραγωγός έχει όνομα, όχι μόνο brand. Θεωρούμε αναγκαία την ανάδειξη του «προσώπου» πίσω από κάθε προϊόν. Ποια είναι η άποψή σας;

 

Όταν συνέλαβα την ιδέα της ίδρυσης αυτής της εταιρείας και της συνεργασίας με μικρούς Έλληνες παραγωγούς, έκανα η ίδια αυτοψία στους ελαιώνες από τους οποίους θα συγκεντρώνονταν η πρώτη ύλη, δηλαδή ο καρπός των ελαιόδεντρων. Στόχος μου είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τις άριστες προδιαγραφές να γίνει ένα προϊόν που θα μπορεί να προσεγγίσει ο εκάστοτε καταναλωτής.

Τα τελευταία χρόνια λαμβάνω μέρος σε εκθέσεις δίνοντας φυσική παρουσία, με αποτέλεσμα να έρχομαι σε επαφή κι εγώ η ίδια με τους πελάτες, αλλά και με το ευρύτερο αγοραστικό κοινό. Θεωρώ πως η σημερινή οικονομική κατάσταση ωθεί τους καταναλωτές σε μία πιο προσωπική επαφή με το άτομο και όχι με το brand. Γνωρίζοντας τον «άνθρωπο» που βρίσκεται πίσω από το προϊόν, ο καταναλωτής νιώθει πιο σίγουρος ως προς την ποιότητα και τη γνησιότητα του προϊόντος, πράγμα που ωθεί περισσότερο προς τη συνεργασία ή την αγορά.

 

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Πως ξεκινήσατε με την παραγωγή τους; Γιατί επιλέξατε να δημιουργήσετε αυτά;

 

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 κατόπιν έντονης προτροπής της ιδρύτριας κυρίας Δαμιανάκη να ασχοληθεί με το χώρο της εστίασης και να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας το υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό μας. Φυσικά, ξεκινώντας από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,  δε θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε στα προϊόντα μας το Mediterranean Flavors (ρίγανη, τσίλι και δενδρολίβανο), καθώς και το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που συστήνονται για οποιαδήποτε χρήση.

Πρόσφατα προσθέσαμε και τις ελιές σε τρεις διαφορετικές εκδοχές (ολόκληρες, εκπυρηνωμένες και με κόκκινη πιπεριά). Όλα μας τα προϊόντα προέρχονται από Έλληνες Μακεδόνες παραγωγούς και φτάνουν στο τραπέζι σας ύστερα από οργανοληπτικούς και χημικούς ελέγχους οι οποίοι εξασφαλίζουν το άριστο αποτέλεσμα.

 

 

Μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό για τη συνταγή ή τη δημιουργία του. Υπάρχει κάποιο βήμα στην παραγωγή ή κάποιο άλλο υλικό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα αντίστοιχα προϊόντα;

 

Όλη η διαδικασία εμφιάλωσης, τυποποίησης και διακίνησης των προϊόντων μας είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη και υπόκειται σε όλες τις προδιαγραφές που ορίζει το ISO 22000:2005. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε το ελαιόλαδό μας στην τέλεια μορφή του μη χάνοντας τα αρώματα και την ιδιαίτερη γεύση του. Νομίζω πως το μυστικό που κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν δεν είναι παρά μόνο το μεράκι, η αφοσίωση και ο ζήλος των ανθρώπων που εργάζονται πάνω σε αυτό για να αναδείξουν το ελαιόλαδο ως ένα δώρο της ελληνικής φύσης που πρέπει όλοι εμείς να εκμεταλλευτούμε δεόντως.

Παίζει κάποιο ρόλο η γεωγραφική σας θέση στην παραγωγή των προϊόντων σας;

 

Η εταιρεία μας εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οπότε αυτό δε θα μας άφηνε ανεπηρέαστους από το να ασχοληθούμε, κυρίως, με τους καρπούς της μακεδονικής γης και να τους αναδείξουμε.

Η κ. Δαμιανάκη ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας έθεσε ως στόχο να αναδείξει το μακεδονικό ελαιόλαδο το οποίο δε στερείται γεύσης και αρώματος σε σχέση με ελαιόλαδα άλλων γεωγραφικών τοποθεσιών.

 

Παρατηρούμε μια στροφή του κόσμου προς το παντοπωλείο, το εξειδικευμένο κατάστημα και το ποιοτικό τρόφιμο. Το βλέπετε κι εσείς αυτό και αν ναι πως σας φαίνεται;

 

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, παρατηρούμε ότι ο κόσμος αγόραζε κατά κόρον από παντοπωλεία της γειτονιάς. Με το πέρασμα των χρόνων εισήχθησαν στην αγορά μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και όλο το αγοραστικό κοινό στράφηκε μαζικά προς αυτά, πράγμα που έπληξε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση και τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Σήμερα, ωστόσο, παρατηρείται πάλι αύξηση της κίνησης προς τα εξειδικευμένα παντοπωλεία ποιοτικών προϊόντων, γεγονός που αποδεικνύει πως ο Έλληνας καταναλωτής στρέφει το ενδιαφέρον του προς τα ποιοτικά προϊόντα με τις άριστες προδιαγραφές.

Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την ανάγκη του καταναλωτή να στραφεί και σε πιο ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα. Έχουν αλλάξει πλέον οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και η αναζήτηση τέτοιων προϊόντων αποτελεί μοναδικό και κυρίαρχο στόχο. Η Ελληνίδα μητέρα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων που θα καταναλώσουν τα παιδιά της, ακόμα κι αν αυτό της κοστίσει κάτι παραπάνω. Θεωρώ λοιπόν, πως αυτή η αύξηση του αγοραστικού κοινού προς το ιδιαίτερο θα δώσει μία θετική ώθηση στον πρωτογενή τομέα, στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς που με προσήλωση, αγάπη και ζήλο πασχίζουν να αναδείξουν το προϊόν τους.     

 

Πιστεύετε έχει μέλλον;

 

Όσο δυσοίωνο και αν φαίνεται το μέλλον της Ελλάδας, να είστε σίγουροι ότι η ελληνική γη προσφέρει καθημερινά τους καρπούς της τους οποίους πρέπει με προσοχή και αγάπη να αποκομίζουμε και να προσφέρουμε με τη σειρά μας στο ευρύ κοινό. Ο πρωτογενής τομέας αποτελούσε πάντα για τη χώρα μας ένα από τα κύρια συστατικά της οικονομίας μας οπότε σίγουρα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης και προόδου αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά.

Στην Ελλάδα πιστεύετε παράγονται ποιοτικά τρόφιμα;

 

Η ελληνική γη έχει πολύ καλές προδιαγραφές για να καλλιεργήσει άριστα ποιοτικά προϊόντα. Το μεσογειακό της κλίμα, η σύσταση του εδάφους και το φυσικό περιβάλλον αποτελούν βασικούς παράγοντες με ευοίωνες προοπτικές για τους Έλληνες παραγωγούς. Φυσικά, κάθε προϊόν που παράγεται πρέπει να ελέγχεται από τους αρμόδιους φορείς και να λαμβάνει συγκεκριμένα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν την δυναμική του και την ένταξή του στον όρο «ποιοτικά προϊόντα».

Η ελληνική γη ως «επίγειος παράδεισος» μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην ανάδειξη της χώρας μας ως μία αναπτυσσόμενη αγορά ποιοτικών και ιδιαίτερων προϊόντων.

 

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Η αγάπη μας για το ελαιόλαδο, καθώς και η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας είχαν ως αποτέλεσμα τη βράβευση και τη διάκρισή μας σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχοντας, λοιπόν, στα χέρια μας ένα “θησαυρό” δε θα μπορούσαμε παρά να τον διαδώσουμε σε όλον τον κόσμο. Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο εξωτερικό προμηθεύοντας με ελαιόλαδο όχι μόνο χώρες της Ευρώπης αλλά και της Ανατολής.

Ωστόσο, αυτό δε μας εμποδίζει από το να διαδίδουμε το μήνυμα καλής υγείας και της μεσογειακής διατροφής και μέσα στα σύνορα του ελληνικού κράτους. Αν και η σημερινή ελληνική αγορά είναι διστακτική στην αγορά προϊόντων, να είστε σίγουροι ότι ένα άριστο προϊόν με τέλειες προδιαγραφές θα είναι πάντα αντικείμενο ζήτησης.

Αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για σκληρή δουλειά, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην κορυφή.

Βασικός ανταγωνιστής των ελληνικών προϊόντων είναι τα προϊόντα βιομηχανιών μαζικής παραγωγής είτε ελληνικά, είτε εισαγόμενα. Αναδείξτε μας τους λόγους για τους οποίους ο καταναλωτής πρέπει να επιλέξει τα δικά σας.

 

Η παγκοσμιοποίηση, οι πολυεθνικές εταιρείες και τα πολυδιαφημιζόμενα brand names ανέπτυξαν την μαζική βιομηχανική παραγωγή, με αποτέλεσμα να παρέχουν τη δυνατότητα πολλών διαφορετικών προϊόντων σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό οδήγησε στη μείωση των τιμών, πράγμα που δεν μπορεί να συναγωνιστεί μία μικρομεσαία επιχείρηση. Ωστόσο, αυτή η μαζική παραγωγή, αλλά και τα εισαγόμενα προϊόντα χαμηλού κόστους μπορεί να ενέχουν κινδύνους ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια τους. Θα πρέπει λοιπόν, ο Έλληνας καταναλωτής να επιλέξει με σύνεση και λογική τα προϊόντα που θα βάλει στο τραπέζι του.

Οι μικροί Έλληνες παραγωγοί μπορεί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν όμως να εγγυηθούν για την πιστοποίηση και την ποιότητα των προϊόντων τους. Προτρέπω, λοιπόν, όλους και όλες να επιλέγουν συνειδητά τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα για να δώσουν δύναμη σ’ αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν την ακατάπαυστη προσπάθεια.         

 

Ποιο προϊόν σας θα ξεχωρίζατε  και γιατί;

 

Όλα τα προϊόντα μας είναι εμπνευσμένα από τους καρπούς που μας διαθέτει η ελληνική γη. Καθημερινά αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες όχι μόνο της τοπικής αγοράς, αλλά και της διεθνούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καινούριες ιδέες και κατόπιν ώριμης σκέψης να υλοποιούνται. Αυτό μας κάνει να μη ξεχωρίσουμε κανένα από τα προϊόντα μας, αφού όλα είναι δημιουργήματά μας. Το καθένα από αυτά εμπνεύστηκε με ιδιαίτερο τρόπο για αυτό κατέχει ιδιαίτερη θέση.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Ένα προϊόν και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο με τις άριστες προδιαγραφές, την ιδιαίτερη γεύση του και το πλούσιο άρωμά του δε μπορεί να στερείται σε εμφάνιση. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, το μάτι του καταναλωτή έλκεται από το όμορφο, κομψό και φινετσάτο περιτύλιγμα. Εμείς, όμως, δεν αρκούμαστε μόνο σε αυτό αλλά κύριο μέλημά μας είναι ο συνδυασμός του εξαίσιου περιεχομένου με την εκλεπτυσμένη εμφάνιση που θα προσελκύσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο καταναλωτή.

Η δική μας πρόταση δε μένει μόνο στο ράφι ενός ντελικατέσεν ή στο τραπέζι ενός εστιατορίου, αλλά δίνουμε την ευκαιρία στον καταναλωτή να το χαρίσει ως δώρο σε αγαπημένα του πρόσωπα. Ένα δώρο που τους χάρισε η φύση.

 

 

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Λόγω της συνεχόμενης επαφής με τους Έλληνες παραγωγούς είμαι σε θέση να σας πω πως η ελληνική γη κάθε χρόνο μας δίνει τη σοδειά της άλλοτε περισσότερη και άλλοτε λιγότερη. Οι παραγωγές προϊόντων ποικίλουν ανάλογα με τη γεωγραφική θέση, το κλίμα, το υψόμετρο, τους εξωγενείς παράγοντες και την ανθρώπινη παρέμβαση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν άριστα ποιοτικά προϊόντα, κατάλληλα προσεγμένα από τους παραγωγούς που μπορούν να διατεθούν στην αγορά σε προσιτές τιμές.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Δημιούργησα την εταιρεία με αγάπη και μεράκι και σίγουρα αυτό που ονειρεύομαι είναι η μακροημέρευσή της. Αγαπώ τη φύση και προσπαθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να μεταλαμπαδεύσω και στις επόμενες γενιές (παιδιά, εγγόνια) αυτή την αγάπη, ώστε να σέβονται και να εκτιμούν το ελληνικό χώμα και τους καρπούς που μας δίνει. Μια άρρηκτη σχέση που δεν πρόκειται ποτέ να μείνει στο παρελθόν.

Εύχομαι και ελπίζω πως μέσα στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε θα επιβραβευτεί ακόμη περισσότερο ο αγώνας και η προσπάθεια που δίνουμε καθημερινά για να αναδείξουμε αυτό το υπέροχο δώρο που μας χαρίζει η…ευλογημένη φύση «Nature Blessed».

Ευχαριστούμε πολύ την κα Δαμιανάκη για την όμορφη συζήτηση κι ευχόμαστε μόνο "ευλογημένες" σοδειές στην Nature Blessed!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου