Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Συνεντεύξεις

Η Κρητική γη, η εξειδίκευση & η καθημερινή ενασχόληση της Οικογένειας Τζιανουδάκη μας δίνουν τον πολυτιμότερο Cretantho!

 

Ο Γιώργος Τζιανουδάκης με την υποστήριξη της οικογένειας του εμφιαλώνουν το “απόσταγμα” της Κρητικής ελιάς και μοιράζονται με όλον τον κόσμο την Κρητική διατροφή και γεύση. Με πολύ σταθερά και μεθοδικά βήματα, με ατελείωτες ώρες μελέτης και εργασίας, όλοι οι άνθρωποι πίσω από την Cretanthos δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων μοναδικών και ενός ελαιολάδου εξαιρετικού, με ταυτότητα, ποιότητα και μοναδικότητα! 

 

εξαιρετικό-παρθένο-ελαιόλαδο-νομή-extra-virgin-olive-oil-cretanthos-nomee-foods-3

   

 

  Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

H Cretanthos άρχισε το 2012 με σκοπό να προσφέρει στον τελικό καταναλώτη τον πλούτο που έχει να δώσει η Kρητική γη! Ασχοληθήκαμε με τον τομέα των τροφίμων γιατί ανέκαθεν ήμασταν οικογένεια που θέλαμε να παράγουμε οι ίδιοι αγνά προίοντα για το τραπέζι μας και αυτήν την φιλοσοφία εντάξαμε στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

 

 

 

 

 

νομη-συνεντευξη-παραγωγος-ελαιολαδο-cretanthos-olive-oli-storiesΠείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Ως οικογενειακή επιχείρηση, σκοπό έχουμε να παράγουμε άριστο ποιοτικά ελαιόλαδο για τον καταναλωτή. Αυτό το επιτυγχάνουμε καλλιεργώντας οι ίδιοι τους τεσσάρων γενεών ελαιώνες μας. Φροντίζουμε σωστά τα ελαιόδεντρα μας έτσι ώστε να μας δώσουν εξαιρετικό σε ποιότητα καρπό για να παράξουμε από αυτόν ελαιόλαδο πλούσιο σε πολυφαινόλες, αρώματα και γεύση. Στα Αγγελιανά Μυλοποτάμου στο νομό Ρεθύμνου της Κρήτης έχουμε φτιάξει τις εγκαταστάσεις μας, ένα σύγχρονο τυποποιητήριο ελαιολάδου. Εκεί αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές με κλειστό συστημα αζώτου έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται.Αντιθέτως, διατηρείται φρέσκο και αγνό όπως την πρώτη μέρα που παράγεται. Η Cretanthos παράγει τρεις διαφορετικούς τύπους ελαιολάδου: το “Cretanthos Bio EVOO” εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας που είναι προϊόν από ώριμες ελιές και έχει πλούσιο άρωμα, το “Cretanthos Bio Early Harvest” που είναι αγουρέλαιο δηλαδή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας που παράγεται από άγουρες ελιές, είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πολυφαινόλες και έχει έντονη πικρή-πικάντικη γεύση και το “Cretanthos Mountain Farming” που είναι εξαιρετικά παραθένο ελαιόλαδο ορεινής συμβατικής καλλιέργειας με ιδιαιτερο άρωμα και γεύση λόγω του μικροκλίματος και ιδιαίτερα του υψόμετρου της περιοχής.

 

 

 

 

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Πίσω από την ετικέτα Cretanthos κρύβεται το μεράκι και η αγάπη για την καλλιέργεια της γης των προγόνων μας. Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος στον οποίο ρίζωσε το ευλογημένο δέντρο της ελιάς. Εμείς, συνεχίζοντας το έργο των προγόνων μας και έχοντας στις πλάτες μας την γνώση και την εμπειρία τεσσάρων γενεών φροντίζουμε να δώσουμε στον κόσμο ένα προϊόν με υπεραξία, έχοντας πάντα ως στόχο την άριστη ποιότητα.

 

 

 

 

 

stories-olive-oil-cretanthos-νομη-συνεντευξη-ελαιολαδο-παραγωγοςΗ γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Τα κτήματα της Cretanthos βρίσκονται στον Βόρειο Μολυοπόταμο Ρεθύμνου Κρήτης και το ελαιόλαδο που παράγουμε είναι Π.Ο.Π. δηλαδή προίόν με πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης και Π.Γ.Ε. δηλαδή προϊόν με πιστοποίηση γεωγραφικής ένδειξης.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Αν και η Ελλάδα διανύει μια δύκολη εποχή, είναι μια χώρα ευλογημένη η οποία ανέκαθεν ήταν ζηλευτή για την ποιότητα των τροφίμων που παράγει. Απλωμένη σε ένα ευνοϊκό σημείο της Μεσογείου, η Ελλάδα απολαμβάνει άπειρα θετικά από το μικροκλίμα της περιοχής με αποτέλεσμα να ευνοείται η καλλιέργεια της γης και η παραγωγή εξαιρετικά ποιοτικών τροφίμων. Αν ο Έλληνας μπορέσει αυτό να το εκμεταλλευτεί  και να το προβάλλει προς τα έξω, έτσι όπως του αξίζει, η Ελλάδα μπορεί να   ορθοδρομήσει και πάλι!

 

 

 

 

Ελλάδα η διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Η Cretanthos επιθυμεί να αποκτήσει μια ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά γιατί ο μέσος Έλληνας αποζητά προϊοτικά προϊόντα για το τραπέζι του και ξέρει να εκτιμά το ποιοτικό ελαιόλαδο. Ωστόσο, όραμα μας είναι να διευρύνουμε την παρουσία μας στον εξωτερικό έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε κάθε νοικοκυριό που επιζητά ποιοτικά φαγητά για το σπίτι του και μέσω αυτού να πάρει μια γεύση από Ελλάδα.

 

 

 

 

 

stories-cretanthos-olive-oil-νομη-συνεντευξη-ελαιολαδο-παραγωγος

 

 

 

 

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Στην εταιρεία μας έχουμε δώσει ισάξια έμφαση στους τρεις τύπους ελαιολάδου που παράγουμε με σκοπό να ικανοποιηθούν οι γευστικές προτιμήσεις κάθε καταναλωτή. Ωστόσο, οι καταναλωτές εντός Ελλάδας έχουν ξεχωρίσει το αγουρέλαιο μας το οποίο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πολυφαινόλες. Οι τελευταίες, είναι αντιοξειδωτικοί παράγοντες οι οποίοι έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του καταναλωτή όπως πρόληψη καρκίνου, Alzheimer, μείωση χοληστερόλης και πίεσης του αίματος, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες και πολλά άλλα. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφή φάρμακο. Αν και η εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση των πολυφαινολών στο αγουρέλαιο του προσδίδει μια εντονότερη αίσθηση του πικρού-πικάντικου στη γεύση, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί προς το αγουρέλαιο. Συνεπώς, η αίσθηση του πικρού-πικάντικου στο ελαιόλαδο έχει, ορθώς, αρχίσει να γίνεται αποδεκτή στον μέσο Έλληνα καταναλωτή και αποτελεί ένα κριτήριο ποιότητας. Ωστόσο, ο μέσος καταναλωτής του εξωτερικού είναι δυστακτικός σε ελαιόλαδα με έντονο πικρο-πικάντικο γιατί δεν υπάρχει το ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο, ιδίως στους λαούς που δεν ασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή.

 

 

 

 

cretanthos-gift-packaging-olive-oil-stories-νομη-συνεντευξη-ελαιολαδο-παραγωγοςΤι σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Οι εντατικές καλλιέργειες με την χρήση λιπασμάτων για παραγωγή “εύκολης” τροφής φαίνεται να έχουν αποτύχει. Εκατοντάδες έρευνες που βγαίνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι τα χημικά αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση ασθνειών όπως ο καρκίνος. Η βιολογική καλλιέργεια κερδίζει ξανά όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Η στροφή αυτή προς τη βιολογική καλλιέργεια είναι μια στροφή σωτήρια για την ανθρωπότητα και τα βιολογικά προϊόντα πρέπει να απεθύνονται προς όλους γιατί όπως έχει πει ο Ιπποκράτης: ” Άσε την τροφή να είναι το φαρμακό σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου”. Εμείς, έχοντας κατά νου την υγεία του καταναλωτή αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση που μας διακατέχει, καλλιεργούμε τα κτήματα μας βιολογικά χωρίς την χρήση χημικών λιπασμάτων και ελπίζουμε σε ένα μέλλον με αγνά προϊόντα και τρόφιμα χωρίς πρόσθετα και λιπάσματα.

 

 

 

 

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Οι βιολογικές καλλιέργειες στην Ελλάδα έχουν μέλλον. Τα αποτελέσματα της αλόγιστης χρήσης λιπασμάτων στην υγεία του καταναλωτή μιλούν από μόνα τους. Η στροφή προς την βιολογική καλλιέργεια αποτελεί μονόδρομο. Τα βιολογικά τρόφιμα έχουν αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως. Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον το ευνοϊκό προς τις καλλιέργειες μεσογειακό κλίμα και να αυξήσει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, τα οποία μπορεί να εξάγει σε άλλες χώρες. Αυτό θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας.

 

 

 

 

 

νομη-ελαιολαδο-συνεντευξη-παραγωγος-olive-oil-stories-cretanthosΣτην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι στην χώρα μας βγαίνουν σχεδιαστικά καινοτόμες ιδέες προϊοντων. Στην Cretanthos, εκτός από την παραγωγή άριστης ποιότητας ελαιολάδου, δίνουμε έμφαση και στην συσκευασία γιατί μια σωστή εξωτερική εμφάνιση και παρουσίαση του προϊόντος δίνει μια πρώτη εικόνα για το τι υπάρχει στο εσωτερικό. Επίσης, μια καλή συσκευασία μπορεί να σταθεί και να αντέξει στα ράφια του εξωτερικού, εκεί που αξίζει να βρίσκονται όλα τα ελληνικά προϊόντα, σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης σε μια δυσμενή οικονομική φάση της Ελλάδας μας φόβιζε, αλλά το πάθος, η αγάπη και το μεράκι μας για αυτό που κάνουμε αποτέλεσαν την πίστη μας για μια αρχή που θα έχει όραμα και μέλλον. Κάναμε τον φόβο μας δύναμη και μέσα από τα λάθη και τις δυσκολίες πεισμώσαμε και ωριμάσαμε. Η αγορά είναι ένα “παιχνίδι” για γερά νεύρα και αντοχές, αλλά για αυτό δεν είναι προορισμένοι οι Έλληνες;

 

 

 

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν κάθε χρόνο με προορισμό την Ελλάδα για να βιώσουν την ελληνική κουλτούρα μέσα από μια πανδαισία γεύσεων από ποιοτικά και αγνά προϊόντα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε. Κάθε άλλο, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων εντός συνόρων, αλλά και η εξαγωγή τους, μπορούν να αποτελέσουν τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

 

 

 

 

stories-cretanthos-olive-oil-συνεντευξη-ελαιολαδο-νομη-παραγωγοςΠοια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Στόχος μας και σκοπός μας είναι μέσα από τα προϊόντα μας να δώσουμε στον καταναλωτή, στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα, ένα κομμάτι από το μεράκι και την αγάπη μας για την κρητική γη. Ονειρευόμαστε ένα μέλλον με ποιοτικά τρόφιμα που θα στολίζουν το τραπέζι του κάθε νοικοκυριού και οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν την καλή τους υγεία και μακροζωία μέσα από την κατανάλωση αγνών και ποιοτικών προϊόντων.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου