Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Συνεντεύξεις

Η Βιωματική σχέση του Νίκου με το μέλι, η γνώση του πάνω σε εργαλεία Marketing, και το όνειρο που είχε για τη δημιουργία μιας μοναδικής συσκευασίας βρίσκονται πίσω από κάθε προϊόν της NIRRA!

 

 

Η Βιωματική σχέση του Νίκου με το μέλι, η γνώση του πάνω σε εργαλεία Marketing, και το όνειρο που είχε για τη δημιουργία μιας μοναδικής συσκευασίας βρίσκονται πίσω από κάθε προϊόν της NIRRA!

Nirra-Honey-PineΌταν γνωρίσαμε από κοντά τον Νίκο, τον εμπνευστή της Nirra, καταλάβαμε αμέσως πως γίνεται να χωρέσεις τόσα πολλά στοιχεία σε ένα προϊόν. Πως γίνεται να δημιουργήσεις ένα προϊόν με εξαιρετικό, αγνό και θρεπτικό περιεχόμενο, να το τοποθετήσεις σε μια μοναδική, πολυτελή και καινοτόμα συσκευασία, να το αγκαλιάσεις με ένα ισχυρό Brand Name και να αλλάξεις όσα γνωρίζαμε για το μέλι μέχρι σήμερα.

 

Πληθωρικός, πολυμήχανος και πολυάσχολος, ο Νίκος και η ομάδα του δεν ήθελαν το όνειρο τους να πάει χαμένο, και έτσι το 2016 ξεκίνησαν το μακρύ και δύσκολο ταξίδι, ώστε να συσκευάσουν το μέλι, ανεπεξέργαστο και αγνό, σε μια συσκευασία που θα ήταν το εισιτήριο για την είσοδο στις παγκόσμιες αγορές.

 

2 χρόνια μετά, τα προϊόντα της Nirra έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε εγχώρια αλλά και παγκόσμια αγορά, διατηρώντας σταθερές αξίες και ποιότητα! Τα 2 μέλια της Nirra κατέκτησαν το 2017 βραβεία 2 αστεριών στον παγκόσμιο διαγωνισμό τροφίμων Great Taste 2017, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την εξαιρετική πρώτη ύλη που περιέχει η κάθε συσκευασία!

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Μεγαλώνοντας σε ένα οικογενειακό περιβάλλον ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο προς την φύση και τον τρόπο που παράγονται οι τροφές και τα προϊόντα , θελήσαμε να παράγουμε αυτήν την πολύτιμη φυσική τροφή  για τις οικογενειακές  διατροφικές μας ανάγκες. Η αγάπη μας όμως για την μέλισσα και την φύση μας οδήγησε στο να ασχοληθούμε πλέον επαγγελματικά  δημιουργώντας το δικό μας Brand .

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η NIRRA παράγει δύο υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα premium μέλια, το μέλι Πεύκου και το μέλι Δάσους. Η μελισσοκομία που ασκούμε είναι νομαδική, δηλαδή από τον Φεβρουάριο  μέχρι τον Οκτώβριο , οδηγούμε τις μέλισσες μέσα από κατάφυτα και δύσβατα εδάφη και τις μεταφέρουμε κάθε τριάντα πέντε ημέρες, έτσι ώστε να αποκομίσουν το εξαιρετικό μελίτωμα που αποβάλλεται από τα δέντρα. Το ευρύ φάσμα του ορεινού υψόμετρου προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε πολυάριθμα ενδημικά φυτά, από καστανιές έως πεύκα και άγριες βελανιδιές, προσθέτοντας πολυπλοκότητα και μοναδικότητα στο χαρακτήρα του και υπεροχή στην ποιότητά του. Τα περισσότερα από αυτά τα απομακρυσμένα δάση που βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν μέρος του δικτύου Natura 2000. Όλες οι διαδικασίες που περιλαμβάνονται, από τη συγκομιδή και την εξαγωγή ως τη συσκευασία, διεξάγονται με το χέρι και φέρουν την μακραίωνη ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας σε συνδυασμό με την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία στην παραγωγή μελιού. Το αποτέλεσμα είναι μια ασύγκριτη και πολύτιμη τροφή που παραδίδεται στο τραπέζι και τον ουρανίσκο σας ανέγγιχτη σαν να είχε μόλις συλλεχθεί από την κυψέλη.

 


Nirra Ακατέργαστο Μέλι Θεσσαλονίκη

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Είμαστε μανιώδεις οπαδοί της υψηλής ποιότητας και του σχεδιασμού. Έτσι  λοιπόν θέλαμε  να δημιουργήσουμε μια συσκευασία με πρωτότυπο σχεδιασμό όπου να φέρει απτά στοιχεία της φύσης όπου γεννιέται το μέλι, ως σύμβολο του στενού δεσμού μεταξύ του προϊόντος και του δάσους  καθώς επίσης να καλύψουμε και τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες  πελατών.

 

 

 

 Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Το ευρύ φάσμα του ορεινού υψόμετρου προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε πολυάριθμα ενδημικά φυτά, από καστανιές έως πεύκα και άγριες βελανιδιές, προσθέτοντας πολυπλοκότητα και μοναδικότητα στο χαρακτήρα του και υπεροχή στην ποιότητά του. Τα περισσότερα από αυτά τα απομακρυσμένα δάση που βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν μέρος του δικτύου Natura 2000.

 Pine Honey Nirra Πυλαία Θεσσαλονίκη

 

Ελλάδα η διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Κατά κύριο λόγο η δραστηριότητα της NIRRA είναι εξαγωγική με παρουσία βέβαια και στην Ελληνική αγορά. Οι στόχοι μας είναι τα προϊόντα NIRRA να γίνουν αγαπημένη διατροφική συνήθεια στην καθημερινότητα του εραστή του μελιού.

 

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός  είναι ένα σημαντικός παράγοντας ώστε να προσεγγίσεις νέους πελάτες αλλά τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι σίγουρα εκείνα τα οποία θα δημιουργήσουν δεσμό με τους πελάτες.

 

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Όπως κάθε αγροτική δραστηριότητα έχει δυσκολίες ,έτσι και η μελισσοκομία. Κάποιες από τις δυσκολίες που συναντούμε είναι κλιματολογικές συνθήκες, πυρκαγιές, νομοθεσία, ωστόσο η ανιδιοτελή αγάπη μας  για την φύση και την μέλισσα μας δίνει δύναμη και κουράγιο έτσι ώστε να συνεχίσουμε  με πάθος και  επαγγελματισμό την παραγωγή υψηλής ποιότητας μελιού.

 

συσκευασία-μέλι-νομή-honey-luxury-gift-box-nirra-nomee-foods

Τα προϊόντα της Nirra εδώ και 2 χρόνια πλέον γνωρίζουν μια συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία, «εισβάλλοντας» συνεχώς σε νέες αγορές & κατακτώντας το κοινό σε όποιο ράφι του κόσμου βρεθούν. Φέτος, ο Νίκος και η ομάδα της Nirra δημιούργησαν και μια νέα σειρά μελιών 40 gr, αφουγκραζόμενοι την τάση και την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί στην αγορά για αγορά μελιών που είναι εύκολα στη μεταφορά, και παρέχουν μια όμορφη πρόταση δώρου. Μάλιστα στη συσκευασία δώρου των 5 μελιών 40gr, τα 2 από αυτά έχουν βρώσιμα φύλλα χρυσού, δίνοντας στην ευκαιρία στον αγοραστή να δοκιμάσει ένα προϊόν σπάνιο και exclusive!

 

Ευχαριστούμε πολύ το Νϊκο για την όμορφη συζήτηση, ευχόμαστε στη Nirra να συνεχίζει επιτυχώς να χαράζει νέους δρόμους στη δημιουργία μοναδικών premium προϊόντων!

Share
Tags

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη