Λινδιακό Μελεκούνι από την Filema Rodion!

Το μελεκούνι είναι το παραδοσιακό μαλακό παστέλι της Ρόδου σε σχήμα ρόμβου.

Συναντάται σε όλα τα χωριά του νησιού, με διαφορετική τεχνοτροπία κατά τόπους. Στο Filema Rodion συνδυάζουμε την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της Λίνδου με τις εξαιρετικές οργανικές πρώτες ύλες.

Filema Rodion Παραδοσιακό Μελεκούνι Ρόδος

Εξαιρετικές οργανικές πρώτες ύλες

Το μελεκούνι αποτελεί εξαιρετική φυσική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, χάρη στα τέσσερα συστατικά του. Πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία και εύπεπτο από τη φύση του, αποτελεί ένα μικρό θρεπτικό σνακ κατάλληλο για όλες τις ώρες.
 
4 Υλικά
  • Σουσάμι
  • Μέλι
  • Αμύγδαλα
  • Κανέλα

Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία της Λίνδου

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα της πρώτης ύλης και κυρίως του σουσαμιού. Το σωστό ψήσιμο και το μέλι εξαιρετικής ποιότητας που χρησιμοποιούμε, προσδίδουν στο μελεκούνι μας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν, ξεχωριστό άρωμα, λαμπερό χρώμα και φυσικά μαστιχωτή υφή και μοναδική γεύση.
Filema Rodion Παραδοσιακό Μελεκούνι Ρόδος
Λινδιακό Μελεκούνι από την Filema Rodion!

Ονομάζεται επίσης και γλυκό της χαράς.

Το μελεκούνι, το παραδοσιακό ροδίτικο κέρασμα σε γάμους και βαπτίσεις, έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα μιας και από τότε το σουσάμι και το μέλι κατείχαν σημαντική θέση στο καθημερινό διαιτολόγιο λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Συστατικά της λέξης είναι το “μέλε” που προέρχεται από το μέλι και το “κούνι” που προέρχεται από την κόυνα, λέξη που στη Ροδίτικη τοπική διάλεκτο χρησιμοποιείται για τον σπόρο, προερχόμενη από την αντίστοιχη “κόκκων” της Αρχαίας Ελληνικής.
Share
Tags