Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Ζωμοί
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Αφιερώματα

“Living Sustainably in Harmony with Nature.” Το EFKRATO γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος… κάθε μέρα

 

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι παραγωγοί του EFΚRATO μας αποκαλύπτουν τις οικολογικές πρακτικές που ακολουθούν στην παραγωγή του διεθνώς βραβευμένου premium αγουρέλαιου τους, το οποίο βλέπουν σαν την ανταπόδοση της φύσης για τη φροντίδα τους και όχι σαν προϊόν εκμετάλλευσής της. Οι παραγωγοί ακολουθούν με τον τρόπο αυτό μια μακριά κρητική παράδοση αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το περιβάλλον του.

Σχέση αγάπης και σεβασμού προς τον ελαιώνα

 

Oι παραγωγοί του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου EFKRATO εφαρμόζουν ήπιες τακτικές, δείχνοντας σεβασμό προς το ρυθμό της φύσης και με στόχο την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνσή της .Μια βόλτα στους μικρούς ελαιώνες με την παραδοσιακή κρητική ποικιλία Τσουνάτη, αποκαλύπτει τη σχέση αυτή η οποία αποτελεί τη βάση για την παραγωγή του EFKRATO.

“Η αρμονική σχέση με τη φύση αποτελεί βασικό συστατικό της ταυτότητας του EFΚRATO, γιατί αποτελούσε πάντα σημαντική αξία για μας πολύ πριν την δημιουργία του.”

Μέθοδοι καλλιέργειας...

 

Προκειμένου οι παραγωγοί του EFKRATO να μας δώσουν ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αλλά και ευεργετικό για την υγεία, δίνουν στη φύση τον καλύτερο τους εαυτό. 

Ως αποτέλεσμα, οι μέθοδοι καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται είναι αυστηρότερες από αυτές της βιολογικής γεωργίας και πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου. Επίσης, αποφεύγεται η χρήση ακόμα και εγκεκριμένων για τη βιολογική γεωργία χημικών σκευασμάτων προκειμένου να δοθεί στον τελικό καταναλωτή ένα υγιεινό ελαιόλαδο που θα του διασφαλίζει υψηλά επίπεδα ευεργετικών, φυσικών ιδιοτήτων.

Συνεργασία με τον οργανισμό myClimate

 

Εκτός από τις συστηματικές προσπάθειές να ελαχιστοποιήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, συνεργάζονται με τον οργανισμό myClimate ο οποίος υπολογίζει την ποσότητα των εκπομπών CO2 ως αποτέλεσμα της καλλιέργειας και της παραγωγής του EFKRATO. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων προσφέρεται στον παραπάνω οργανισμό από τον οποίο αξιοποιούνται σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2 από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, σε διάφορα μέρη στον κόσμο.

 

 

…και συνεργασία με τα ζώα!


“Ο βασικός τρόπος λίπανσης είναι η “συνεργασία” μας με άλογα και πρόβατα που μας δίνουν οργανική κοπριά σε αντάλλαγμα για τα αγριόχορτα του ελαιώνα, κάτι το οποίο βοηθάει παράλληλα στη μείωση εκλύσεων διοξειδίου του άνθρακα CO2.”

Παράλληλα με τα παραπάνω, στον ελαιώνα αξιοποιείται η χλωρή λίπανση. Αυτό σημαίνει ότι φυτεύονται επιλεγμένα ήδη φυτών τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά με τα ελαιόδεντρα και δεν επιτρέπουν την εξάντληση των θρεπτικών συστατικών του εδάφους, όπως συχνά γίνεται με τις μονοκαλλιέργειες.

Διεθνείς βραβεύσεις για άλλη μια χρονιά

 

 

Tο EFKRATO πέρα από ένα οικολογικά παραγόμενο προϊόν,

συγκεντρώνει και φέτος πλήθος σημαντικών διεθνών διακρίσεων.

Ανακαλύψτε το EFKRATO και απολαύστε ένα μοναδικό συνδυασμό γαστρονομικής απόλαυσης και διατροφικής αξίας.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου