Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι

Τα Ζυμαρικά Ανάγνου είναι μια οικογενειακή υπόθεση!

Ανάγνου Ζυμαρικά της Κυριακούλας Δίστομο

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

To εργαστήριο ζυμαρικών υπάρχει στην οικογένεια Ανάγνου από το 1980. Ήταν μια ιδέα της μητέρας μας μιας και μέχρι τότε τα ζυμαρικά πλάθονταν στο χέρι. Μια διαδικασία αρκετά επίπονη και χρονοβόρα. Αρχικά το εργαστήριο δούλευε τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετώντας πελάτες που έφτιαχναν τα δικά τους ζυμαρικά με τις δικές τους συνταγές. Κάθε καλοκαίρι όλη η οικογένεια ασχολούνταν με το εργαστήριο.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

Μετά την συνταξιοδότηση της μητέρας μας το 2013, αποφασίσαμε να κρατήσουμε το εργαστήριο,  συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και  προσαρμόζοντας την στις διατροφικές και γευστικές ανάγκες της εποχής μας, με σεβασμό στον καταναλωτή και προσωπική επίβλεψη των προϊόντων μας σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Επίσης  μας ενδιαφέρει η συνεργασία με ανθρώπους που αναζητούν και ενδιαφέρονται για προϊόντα ποιότητας.   Προχωρήσαμε σε τυποποίηση των προϊόντων σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα υγιεινής και διασφάλισης ποιότητας με την Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης  Ασφάλειας Τροφίμων HACCP  καθώς και στην Παρασκευή  νέων  ειδών ζυμαρικών.  Παράγουμε στο σύνολό τους δέκα κωδικούς ζυμαρικών. Ζυμαρικά με φρέσκο κατσικίσιο γάλα, ζυμαρικά  για  vegan διατροφή και τραχανά με φρέσκο πρόβειο γάλα.

 

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Τα προϊόντα μας παράγονται με την   χρήση  φρέσκων πρώτων υλών.Το γάλα το προμηθευόμαστε απευθείας από παραγωγό της περιοχής, κάνοντας μόνοι μας χαμηλή παστερίωση, με τον τρόπο αυτό το γάλα χάνει ελάχιστα από τα θρεπτικά του συστατικά. Τα vegan ζυμαρικά μας γίνονται χωρίς τη χρήση αφυδατωμένων λαχανικών και χρωστικών ουσιών. Σε κανένα από τα προϊόντα μας δεν γίνεται χρήση ενισχυτικών γεύσης ή συντηρητικών. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι εκτός του ότι παρέχουμε υγιεινά και θρεπτικά ζυμαρικά, έχουν και μικρό χρόνο βρασμού. Στο εργαστήριο μας τα ζυμαρικά είναι πάντα φρέσκα γιατί παράγονται ανάλογα με την παραγγελία των πελατών μας και έτσι μπορεί ο καταναλωτής  να τα προμηθευτείτε και να τα γευτείτε με ημερομηνία παραγωγής λιγότερο από μια βδομάδα.

Ανάγνου Ζυμαρικά της Κυριακούλας Δίστομο

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Λόγω της γειτνίασης με τον Παρνασσό έχουμε άμεση πρόσβαση στο γάλα, με αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο μετά το άρμεγμα να είναι στα χέρια μας.

 

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Αν οι μικροί παραγωγοί συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα με προσεγμένες πρώτες ύλες, υπάρχουν περιθώρια για ανάπτυξη, με την προϋπόθεση με κάποιον τρόπο θα διαχωρίζονται οι παραγωγοί  από τους μεταποιητές και τους  μεσάζοντες.

Ελλάδα η διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Στοχεύουμε σε μια πρώτη φάση στην ελληνική αγορά και στην συνέχεια στην διεθνή.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο απ΄τα προϊόντα μας γιατί όλα τους έχουν την ιδιαιτερότητά τους, φρέσκο κατσικίσιο γάλα, φρέσκο πρόβειο γάλα(τραχανάς), φρέσκα λαχανικά.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Να φτάνει το προϊόν στον τελικό καταναλωτή με ασφάλεια χωρίς αλλοιώσεις και χωρίς να χάνει τη διατροφική του αξία, έχοντας όσο το δυνατόν μια πιο ελκυστική εικόνα.

Ανάγνου Ζυμαρικά της Κυριακούλας Δίστομο

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Παρά τα όποια προβλήματα με την γραφειοκρατία, την υψηλή φορολόγηση, την καχυποψία που αντιμετωπίζουμε κάποιες φορές στον κλάδο μας, δεν υπήρξε τέτοια σκέψη.

 

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Σαφώς και μπορούν αρκεί να παράγουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας δίνοντας έμφαση στο τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει κάθε περιοχή, με οδηγό την παράδοση και τον σεβασμό στον καταναλωτή.

 

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Καταρχάς να έχουμε την υγεία μας.

Ελπίζουμε τα ζυμαρικά μας να ταξιδέψουν όσο το δυνατόν πιο μακριά, δίνοντάς μας και μας την ευκαιρία, να δοκιμάσουμε και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου