Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Ζωμοί
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Αφιερώματα

Νέα κλινική μελέτη: Το κερκυραϊκό ελαιόλαδο “The Governor” συμμετέχει στην έρευνα του διεθνούς περιοδικού Frontiers in Oncology

Το 1ο ελληνικό ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη & ελαιασίνη που συμμετέχει σε διεθνή έρευνα για την ευεργετική επίδραση σε ασθενείς με χρόνια χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία πρώιμου σταδίου.

Δελτίο τύπου, Κέρκυρα 22.01.2022

Το διεθνές και έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Oncology, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 δημοσίευσε άρθρο με τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο:  

«Η επίδραση της διατροφικής παρέμβασης με ελαιόλαδο υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη σε ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) πρώιμου σταδίου:  Πιλοτική τυχαιοποιημένη δοκιμή»

Η πειραματική μελέτη πραγματοποιήθηκε με 22 ασθενείς οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) πρώιμου σταδίου και οι οποίοι βρίσκονταν υπό ιατρική επίβλεψη και δεν λάμβαναν κάποια θεραπευτική αγωγή.

Ένας από τους κύριους στόχους ήταν να διερευνηθεί η υπόθεση ότι η βιολογική δράση του ελαιολάδου κατά του καρκίνου σχετίζεται με την περιεκτικότητα του σε συγκεκριμένα φαινολικά συστατικά και ιδιαίτερα σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη.

Είναι η πρώτη φορά που η επιστημονική κοινότητα κατάφερε να αποδείξει ότι η από του στόματος χορήγηση ημερήσιας δόσης 25 mg ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης μέσω της κατανάλωσης 40 ml  Εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για περίοδο έξι μηνών μπορούσε να είναι ευεργετική για τους ασθενείς με ΧΛΛ,  μειώνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια, προκαλώντας την απόπτωση των καρκινικών τους κυττάρων και βελτιώνοντας το μεταβολισμό τους.

Για την συγκεκριμένη μελέτη συνεργάστηκαν  οι:  Δρ. Προκόπης Μαγιάτης και Δρ. Ελένη Μέλλιου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (WOCH), η Δρ. Andrea Paola Rojas από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Δρ. Ι. Κοντονής από το Νοσοκομείο Λακωνίας, ο Δρ. Τ. Νομικός από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και οι συνεργάτες τους Α. Ιωαννίδης, I. Δημόπουλος, Γ. Κοσμίδης, M. Kατσά.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που επιλέχθηκε και χορηγήθηκε στους ασθενείς ήταν το «The Governor – Premium extra virgin Olive Oil» από την ποικιλία Λιανολιά Κέρκυρας, της οικογένειας Δαφνή από την εταιρεία  Olive Fabrica. Το ελαιόλαδο επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα δείγματα αφού πρώτα αναλύθηκε με την μέθοδο Ποσοτικού Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (qNMR). Η μέθοδος qNMR  αναπτύχθηκε  το 2012 από τους καθηγητές Δρ. Προκόπη Μαγιάτη , Δρ. Ελένη Μέλλιου και την επιστημονική τους ομάδα στο ΕΚΠΑ.

Η χρηματοδότηση της μελέτης έγινε από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (www.worldolivecenter.com) με έσοδα που προέρχονται εξ ολοκλήρου από συνδρομές μελών, αναλύσεις ελαιολάδων και ιδιωτικές δωρεές.

Μετά το πέρας της έρευνας δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε χαρά και ικανοποίηση για τα τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα που καταδεικνύουν την ανάγκη εκπόνησης μιας ακόμη μεγαλύτερης και πολυκεντρικής κλινικής δοκιμής και αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την υψηλή διατροφική αξία του εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου αλλά κυρίως την καταλυτική για τον ανθρώπινο οργανισμό επίδραση της χρήσης του Υψηλά Φαινολικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, καθιστώντας  το ως μια «υπερτροφή».

Έρευνα και Παραγωγή συνθέτουν το μείγμα της επιτυχίας αλλά κυρίως την εικόνα του μέλλοντος. Ένα μέλλον όπου ερευνητές και παραγωγοί θα εργάζονται από κοινού διαμορφώνοντας τις βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που σκοπό και στόχο θα έχουν να προάγουν την υγεία των καταναλωτών.

Η πρώτη κλινική μελέτη με χορήγηση υψηλά φαινολικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε ασθενείς με χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της  σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό, συνιστούν ένα ιστορικό γεγονός. ΄Ένα ακόμη σπουδαίο βήμα στην προσπάθεια εξερεύνησης  του μαγικού κόσμου του ελαιολάδου αλλά ταυτόχρονα και μια σπουδαία παρακαταθήκη. Να συνεχίσουμε να παράγουμε με αίσθημα ευθύνης!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου