Συνεντεύξεις

Ο Αναστάσης και ο Φαίδων φτιάχνουν μπάρες, που σαν αυτές δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει!

χειροποίητη-μπάρα-φυστικοβούτυρο-πορτοκάλι-χαρούπι-μήλο-κανέλα-νομή-handmade-raw-bars-peanut-butter-orange-carob-apple-cinnamon-nutree-nomee-foods-9

 

Καλημέρα παιδιά! Who are you?

 

Είμαστε ο Αναστάσης και ο Φαίδωνας, δύο φίλοι και πλέον συνεργάτες, 30άρηδες (γέλια), με σπουδές και ενασχόληση στον κλάδο της μηχανικής. Μαζί ιδρύσαμε τη NUTREE με ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού brand που στοχεύει να εντάξει υγιεινά σνακ από αγνές και αυθεντικές πρώτες ύλες στην καθημερινότητα όλων μας.

 

χειροποίητη-μπάρα-φυστικοβούτυρο-πορτοκάλι-χαρούπι-μήλο-κανέλα-νομή-handmade-raw-bars-peanut-butter-orange-carob-apple-cinnamon-nutree-nomee-foods-3

Από που προέκυψε αυτή η ιδέα? 

 

Έχοντας ζήσει και οι δύο στο εξωτερικό βιώσαμε τη δυσκολία – και κατανοήσαμε τη σημασία – τού να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή σε έντονους ρυθμούς ζωής.
Εμπνευσμένοι από τον πλούτο της ελληνικής γης και συνδυάζοντας το πάθος μας για δημιουργία καινοτόμων γευστικών συνδυασμών, σας καλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι υγιεινών απολαύσεων. Πιστεύουμε ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι νόστιμη και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις συνταγές μας μαζί σας.

 

 

 

 

Ποιο είναι το Background σας? Πως φτάσατε ως εδώ?

 

Εγώ (ο Αναστάστης Στρόφορος, δεξιά) είμαι Χημικός Μηχανικός – με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στο University College of London, ενώ ο Φαίδωνας (Μίχος στο επίθετο,αριστερά) είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων στο Columbia University της Νέας Υόρκης. 

Έπειτα από πολλά χρόνια σπουδών, εργασίας και ταξιδιών σε πολλά σημεία του κόσμου, ο καθένας για δικούς του λόγους αποφασίσαμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα. Εδώ μέσα από συζητήσεις πήραμε και την απόφαση για τη δημιουργία της Nutree, κάνοντας έτσι το όνειρο μας πραγματικότητα. Τίποτα δεν ήταν εύκολο στην αρχή βέβαια, όμως με επιμονή, και πάντα προσηλωμένοι στο στόχο μας, έχουμε ξεκινήσει πλέον εδώ και λίγο καιρό την αποστολή των προϊόντων μας σε Ελλάδα και Ευρώπη!

 

Και ποιο είναι το όνειρο? Σε επίπεδο επαγγελματικό εννοώ..

 

Θέλουμε να εδραιωθούμε στην εγχώρια αγορά ως το πρώτο brand που παράγει υγιεινά σνακ με θρεπτική αξία, γεμάτη γεύση και ελληνικό χαρακτήρα. Απώτερος σκοπός μας είναι μέσα από τον χαρακτήρα των προϊόντων μας και διοργανώνοντας δράσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα να συμβάλλουμε στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής από τα παιδιά. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πλούσιες πρώτες ύλες, κορυφαία φρούτα και λαχανικά, όμως η διατροφικές μας συνήθειες δεν είναι καλές, ο κόσμος δεν λαμβάνει τροφές με υψηλή θρεπτική αξία μέσα στη μέρα του. 

 
 

χειροποίητη-μπάρα-φυστικοβούτυρο-πορτοκάλι-χαρούπι-μήλο-κανέλα-νομή-handmade-raw-bars-peanut-butter-orange-carob-apple-cinnamon-nutree-nomee-foods-7Συμφωνούμε απόλυτα, πρέπει να τονίσουμε βέβαια ότι η ελληνική παραγωγή κάνει άλματα, και μαζί της αλλάζει σιγά σιγά και η κουλτούρα των καταναλωτών! Με ποια προϊόντα θα τα πετύχετε το στόχο σας?

 

Η πρώτη σειρά προϊόντων που δημιουργήσαμε, περιέχει 3 πολύτιμες, και με υψηλή θρεπτική αξία, μπάρες. Στις πρώτες 3 που δημιουργήσαμε θα βρείτε γεύσεις αρεστές σε όλους, πρώτες ύλες από ελληνικά φρούτα & τρόφιμα που αγαπάμε, όπως το πορτοκάλι, ξηροί καρποί κ.α. Συγκεκριμένα, η πρώτη έχει ως βάση το φυστικοβούτυρο από αραχίδες Αμμουδιάς Σερρών συνδυασμένο με χουρμάδες, σταφίδες, βρώμη και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας. Η δεύτερη αποτελείται από πορτοκάλι – χαρούπι, χουρμάδες, αμύγδαλα, φουντούκια και ακατέργαστη σοκολάτα.  Και τέλος υπάρχει και το αρωματικό «ζευγάρι» μήλο – κανέλα που έχει ως βάση του το αποξηραμένο μήλο αλλά διαθέτει και αμύγδαλα, καρύδια και γαρύφαλλο.

 

Να περιμένουμε και άλλα από εσάς?

 

Φυσικά! Αυτό είναι μόνο η αρχή! Ξεκινάμε την είσοδο στην αγορά με αυτές τις 3 υπέροχες μπάρες, όμως στόχος μας για το μέλλον είναι η NUTREE να αποκτήσει και άλλες σειρές προϊόντων.  Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε πάλι εδώ για να σας παρουσιάσουμε τα νέα μας προϊόντα!

 

nutree bars nomeefoods nomh storeΠως σας φαίνεται το ξεκίνημα σας εμπορικά? Θεωρείται πως η έναρξη αποστολών και οι συνεργασίες σας είναι επιτυχείς?

 

Αρχικά είμαστε πολύ ευτυχείς με το γεγονός ότι δημιουργήσαμε ένα επιτυχημένο και εύστοχο προϊόν. Το Feedback που επιστρέφει σε εμάς, τόσο για το brand, το σχεδιασμό και το packaging, όσο και περισσότερο για την ποιότητα, τη γεύση και τη σύσταση του προϊόντος, είναι εκπληκτικό, και μας κάνει χαρούμενους και αισιόδοξους.

Είναι το πιο σημαντικό για εμάς, να δημιουργούμε προϊόντα που έχουν θέση στην αγορά, και να ενισχύουμε την εικόνα και την προβολή τους, κρατώντας πάντα την ποιότητα σταθερή σε υψηλά επίπεδα. 

Αυτό βέβαια δεν προκύπτει εμπορικά ακόμα, καθώς το προϊόν είναι πολύ νέο. Έχουμε ξεκινήσει όμως αρκετές συνεργασίες με καταστήματα στην Ελλάδα, και είμαστε χαρούμενοι με την κίνηση. Θετικό είναι πως πολλά καταστήματα έχουν επικοινωνήσει με εμάς ζητώντας προϊόν, δίνοντας μας την αίσθηση ότι το προϊόν θα κινηθεί αρκετά και στην Ελλάδα. 

Ακόμα και στο δικό σας κατάστημα για παράδειγμα (ΝΟΜΗ Store, Κέρκυρα), που είχαμε την τύχη να μπούμε από τη δική μας Day 1 (γέλια), η επανάληψη στις παραγγελίες προκαλεί ενθουσιασμό. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχηθούμε τα καλύτερα για το Project σας!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ! Και εμείς σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Ήταν πολύ ωραία που τα είπαμε σήμερα, σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας! 

 

Εμείς ευχαριστούμε, να είστε καλά και να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο σας!

 
 
 
 
 
Share
Tags