Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Ο Γιώργος και η Χαρά δημιουργούν προϊόντα σε συνεργασία με την Ελληνική Φύση!

Ο Γιώργος και η Χαρά δημιουργούν προϊόντα σε συνεργασία με την Ελληνική Φύση!

Δύο εξαιρετικοί άνθρωποι ένωσαν την αγάπη με τη γνώση και τη σκληρή δουλειά τους για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό! Ο Γιώργος και η Χαρά, η Bee Naturalles και ο σεβασμός τους προς τη φύση και τη μέλισσα μέσα από μια ωραία συζήτηση!

 

βιολογικό-μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-organic-honey-bee-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-4

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη Bee Naturalles. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η Bee Naturalles είναι μία καινοτόμος Ελληνική εταιρεία που επιχειρεί και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα σε συνεργασία με την Ελληνική φύση.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μας στις θετικές επιστήμες, την περιβαλλοντολογία και την τέχνη αποφασίσαμε να αφήσουμε την πόλη και να εγκατασταθούμε στην Εύβοια, με την πλούσια φύση και βιοποικιλότητά της. Για να είμαστε σε άμεση επαφή μαζί της και να ανακαλύψουμε βιωματικά τα μυστικά της.

Εκεί στήσαμε το εργαστήριο μας και συνδυάζοντας την παράδοση με την επιστήμη καταφέραμε με τον ηπιότερο τρόπο να κάνουμε πράξη το μήνυμα ‘enclosing nature’, το οποίο συνοδεύει τη Bee Naturalles από την ίδρυσή της, το 2013. Να δημιουργήσουμε μία σειρά προϊόντων με 100% φυσική σύνθεση που εσωκλείει την ευεργετική και θεραπευτική δύναμη της φύσης.

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-honey-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-14

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η Bee Naturalles συλλέγει και παράγει βιολογικά προϊόντα μέλισσας και φυσικά προϊόντα περιποίησης.

Τα προϊόντα μας αποτελούν μείγματα ανεπεξέργαστων φυσικών πρώτων υλών, όπως βιολογικά προϊόντα μέλισσας, εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια, μόνο με φυσικά συντηρητικά. Την παραγωγή μας την «υπαγορεύει» η φύση, σύμφωνα με τους δικούς της ρυθμούς και εποχικές εναλλαγές.

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-honey-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-3μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-honey-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-2μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-honey-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-4μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-honey-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-5

 

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο!

Ήδη, ικανός αριθμός ελληνικών brand που ασχολούνται με τα εξαιρετικά προϊόντα που παρέχει η ελληνική φύση διαπρέπει στο εξωτερικό, γεγονός που δηλώνει ότι το περιθώριο για ανάπτυξη είναι μεγάλο. Το επίπεδο της τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, έχει ανέβει τα τελευταία έτη. Επίσης, οι διακρίσεις των Ελλήνων παραγωγών σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.

Περιθώρια βελτίωσης σαφώς και υπάρχουν, ωστόσο εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, παρά τη σχεδόν μηδαμινή κινητροποίηση από πλευράς Πολιτείας.

 

Βιολογικό Μέλι Ερείκης Bee Naturalles Βιολογικά προϊόντα μέλισσας Νέα ΑρτάκηΕλλάδα ή διεθνείς αγορές; Πού στοχεύετε και πώς βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Η στόχευση και απεύθυνση προορίζεται για το συνειδητοποιημένο καταναλωτή τόσο εντός όσο και εκτός πεδιάς. Εξάλλου, οι ίδιοι, ως επιστήμονες και παραγωγοί, δεν επιθυμούμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ των καταναλωτών που θα επιλέξουν τα προϊόντα μας.

Οι οικονομικές συγκυρίες στην Ελλάδα δυσκολεύουν σίγουρα το μέσο Έλληνα καταναλωτή. Ωστόσο, έχουν διαμορφώσει ως ένα βαθμό την κρίση του για το τι σημαίνει πραγματικά καλό και ποιοτικό!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ελλείψει διάθεσης χρημάτων παρατηρούμε τον καταναλωτή να προτιμά/αγοράζει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με το ανάλογο αντίτιμο και σε μικρότερες ποσότητες, παρά φθηνά και αβέβαιης ποιότητας/προέλευσης προϊόντα. Και αυτό διότι φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η πρακτική της μαζικής «τυφλής» αγοράς είναι απλά υπερβολική, ανούσια, και ανθυγιεινή, και ικανοποιεί μόνο το πάλαι ποτέ υπερκαταναλωτικό του συνήθειο.

 

βιολογικό-μέλι-δάσους-νομή-organic-forest-honey-bee-naturalles-nomee-foods-2Τί σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Η πιστοποίηση της βιολογικής καλλιέργειας, εν γένει και καταρχήν, διασφαλίζει στον καταναλωτή την ανώτατη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων με πρακτικές πολύ φιλικές ως προς το περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα) και, φυσικά, τον άνθρωπο.

Ουσιαστικά, είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο κάθε βιολογικός παραγωγός/βιοκαλλιεργητής οφείλει να ακολουθεί πιστά προκειμένου να παράγει άριστα και διαπιστευμένα προϊόντα μέσω των συνεχών ελέγχων και της διαδικασίας ιχνηλασιμότητας.

 

 

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Σαφώς και έχουν μέλλον!

Πιστεύουμε δε ότι είναι ΤΟ μέλλον του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας!

 

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τί σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Ως παραγωγοί/επιχειρηματίες οφείλουμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε ότι επιθυμούμε και στοχεύουμε στον παγκόσμιο καταναλωτή. Ως εκ τούτου η παρουσίαση, και ευρύτερα η στρατηγική προσέγγισης και η αντιμετώπιση των προϊόντων που παράγουμε, πρέπει να είναι άριστη για να «σταθεί» επάξια -και όχι λίγες φορές ακόμη υψηλότερα- όταν βρεθεί δίπλα σε αντίστοιχα εξαιρετικά προϊόντα της αλλοδαπής.

Έχει να κάνει τελικά με το σεβασμό μας και την εκτίμηση που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στον τελικό αποδέκτη/καταναλωτή, πέραν του ούτως ή άλλως πολύ ανταγωνιστικού αγοραστικού περιβάλλοντος!

 

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-νομή-honey-pollen-royal-jelly-bee-naturalles-nomee-foods-10Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Όχι, δεν είχαμε και δεν έχουμε τέτοιο σκοπό!

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι ομολογουμένως πολλά. Πόσο μάλλον σε ένα σχεδόν εχθρικό για τον πρωτογενή τομέα και την επιχειρηματικότητα κρατικό και φορολογικό περιβάλλον.

Εξάλλου, και οι δύο ιδρυτές της Bee Naturalles επιλέξαμε να αφήσουμε τις πολύ καλές εργασιακές θέσεις που κατείχαμε στον τομέα των σπουδών μας προκειμένου να ασχοληθούμε με κάτι καινοτόμο και πρωτοπόρο, με μία δραστηριότητα απαιτητική και φιλόδοξη, αλλά σε άμεση επαφή με τη φύση και τις εναρμόνιες σπείρες της.

 

 

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Ξεκάθαρα ναι.

Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, να διακατέχονται από επαγγελματισμό, σοβαρότητα, όρεξη για συνεχή εμπλουτισμό του γνωσιακού τους υποβάθρου και, φυσικά, αγάπη και πάθος για αυτήν καθεαυτή την ενασχόλησή τους.

 

 

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Τα όνειρα μας δεν έχουν αλλάξει και δεν σκοπεύουμε να τα αλλάξουμε.

Σκοπός μας είναι να γνωστοποιήσουμε το έργο μας και να μυήσουμε με τα προϊόντα της Bee Naturalles όλο και περισσότερους ανθρώπους σε ένα φυσικό τρόπο ζωής και στην καλλιέργεια μίας σχέσης σεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά για την ωραία συζήτηση! Σας ευχόμαστε να πραγματοποιείτε τα όνειρα σας, και να βάζετε συνεχώς νέους στόχους, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο!

 

 

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη