Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Ο Μανόλης Κασσάκης ξυπνάει μνήμες και γεύσεις μέσα από τα αλλαντικά που παράγουν οι Αφοι Κασσάκη

Ένα πρότυπο και πρωτότυπο Αλλαντοποιείο στο Ηράκλειο Κρήτης παράγει παραδοσιακά αλλαντικά με κορυφαία εξειδίκευση και γεύση!

 

Ο Μανόλης Κασσάκης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που αγαπά πολύ αυτό που κάνει. Και αυτό φαίνεται μέσα από τα προϊόντα του και τον συνολικό τρόπο που δουλεύει.

 

Πέρα από την προσεγμένη εικόνα, τις ωραίες και λαχταριστές φωτογραφήσεις και την συνολική εικόνα της εταιρίας του, συναντάμε μοναδική ποιότητα, ποικιλία προϊόντων με έμφαση στα τοπικά παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα (Ξυδάτο, απάκι), καθώς και κορυφαία γεύση.

Εμείς συναντήσαμε τον Μανόλη και συζητήσαμε για την Αφοί Κασσάκη, την επισκέψιμη φάρμα του, τα δικά του ζώα και άλλα. Απολαύστε!

Καλησπέρα Μανόλη! Θέλαμε καιρό να συζητήσουμε με εσάς, είμαστε ευτυχείς που βρέθηκε αυτή η ευκαιρία! Έχετε στήσει κάτι υπέροχο εδώ! Συγχαρητήρια!

 

Εμείς ευχαριστούμε για την ευκαιρία αυτής της συζήτησης.

Ποιοι είναι οι Αφοί Κασσάκη? Πως φτάσατε ως εδώ; Ασχολείστε χρόνια με την αλλαντοποιεία;

 

Το 1999 ο πατέρας μου δημιούργησε μια μικρή οικοτεχνία παραγωγής παραδοσιακών αλλαντικών, η οποία μετεξελίχθηκε στη σημερινή μορφή της εταιρίας  «Αφοί Κασσάκη» το 2008 όταν τελείωσα τις σπουδές μου.

Αφοί Κασσάκη

Δημιουργείτε προϊόντα πρωτότυπα, γευστικά και μοναδικά. Πότε ξεκινήσατε να βάζετε νέα προϊόντα στη συλλογή σας και τι σας ώθησε σε αυτό?

Η ανάγκη για εξέλιξη μας ώθησε από πολύ νωρίς να προσφέρουμε νέα προϊόντα στους καταναλωτές, πάντα όμως με σεβασμό στις παλιές παραδοσιακές συνταγές μας. (του παππού??)

Εδώ στην όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Γαλατά Πεδιάδος, λίγο έξω από το Ηράκλειο, ζείτε και παράλληλα δημιουργείτε. Σας εμπνέει ο τόπος σας?

 

Η γενιά μας, όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές, φέρει μνήμες. Όταν δημιουργείς στον τόπο των προγόνων σου οι μνήμες είναι έντονες και τα ερεθίσματα στο να δημιουργείς γεύσεις άφθονα!

Τι κρύβεται πίσω από τα προϊόντα σας? Μπορείτε να μας πείτε κάποιο από τα… μυστικά της δουλειάς;

Δεν υπάρχουν μυστικά! Μόνο όρεξη για δουλειά, παρασκευή αλλαντικών και εξέλιξη!

« Η γεύση είναι μνήμη και η μνήμη θα πρέπει να είναι όση καλύτερη γίνεται ,και τα αλλαντικά μας αυτό προσπαθούν να κάνουν, να ξυπνήσουν μνήμες!! »

Εδώ στην όμορφη Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Γαλατά Πεδιάδος, λίγο έξω από το Ηράκλειο, ζείτε και παράλληλα δημιουργείτε. Σας εμπνέει ο τόπος σας?

Η γενιά μας, όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές, φέρει μνήμες. Όταν δημιουργείς στον τόπο των προγόνων σου, οι μνήμες είναι έντονες και τα ερεθίσματα στο να δημιουργείς γεύσεις άφθονα!

Ο χώρος που μας υποδέχεστε σήμερα είναι πολύ προσεγμένος. Μάλιστα τα... σκονάκια μας λένε πως πρόσφατα ξεκινήσατε να τον ανοίγετε και στο κοινό. Τι ακριβώς κάνετε εδώ; Και πως ξεκίνησε όλο αυτό;

 

Η εταιρία μας εξ΄ αρχής ήθελε να απενεχοποιήσει ένα κλάδο προϊόντος όπως τα αλλαντικά και να τον κάνει μια ευχάριστη εμπειρία για όλους. Από το 2014 σιγά σιγά κάθε χρόνο ανοίγουμε όλο και περισσότερο τις πόρτες μας και περιμένουμε επισκέπτες από όλο το κόσμο.

Τι δραστηριότητες υπάρχουν για κάποιον που θα επισκεφθεί τη φάρμα?

 

Φέρνουμε τον επισκέπτη σε επαφή με τα παραδοσιακά κρητικά αλλαντικά, την παρασκευή  και την παραγωγική τους διαδικασία θέλοντας να πιστεύουμε ότι του μεταδίδουμε μια μοναδική εμπειρία.

Μανόλη διαβάσαμε κάποια στιγμή να λες « Η γεύση είναι μνήμη και η μνήμη θα πρέπει να είναι όση καλύτερη γίνεται και τα αλλαντικά μας αυτό προσπαθούν να κάνουν, να ξυπνήσουν μνήμες!! »  Είναι ωραίο που εκφράζεσαι, λειτουργείς και παράγεις με γνώμονες και σκέψεις τέτοιες. Ο παραγωγός πρέπει να έχει πρόσωπο. Έχουν λοιπόν τα αλλαντικά σου αυτό το χαρακτήρα;

Θέλω να πιστεύω πως ναι! Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, αυτό προσφέρουμε.  Μας αρέσει που οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές είναι σε άμεση σχέση με εμάς. Μας αρέσει που ξεχωρίζουν τα προϊόντα μας από την γεύση τους!

Ξεκίνησες με το Food truck, συνέχισες με τον επισκέψιμο χώρο, την αυλή, τη φάρμα. Ανανέωσες την εικόνα και δημιούργησες λαχταριστά video με τα προϊόντα σου. Τι έχεις σκαρφιστεί για το μέλλον; Θα μας δώσεις κανένα spoiler;

 

Να σας πω την αλήθεια κάθε μέρα σκεφτόμαστε πολλά. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι λιγότερα λάθη και καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Που θα βρούμε τα προϊόντα σου; Μπορείς να μας δώσεις κάποιες γενικές πληροφορίες;

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα σε σημεία στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Θα μας βρείτε σε κρεοπωλεία, deli shops, supermarket..οπουδήποτε το προϊόν παίρνει τη θέση που του αξίζει και ο καταναλωτής εξυπηρετείται καλύτερα. Στο site μας μπορείτε να βρείτε τους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Τι θα ήθελες να είναι διαφορετικό στη δουλειά, την ελληνική παραγωγή και τον Έλληνα καταναλωτή; Μπορείς να μας πεις μονάχα ένα από το καθένα;

 

Στη δουλειά εξέλιξη, στην ελληνική παραγωγή εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στον Έλληνα καταναλωτή σεβασμό στον εαυτό του…

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

 

Ξέρεις τα όνειρα περνάνε στο φάσμα του φανταστικού. Εμείς επιμένουμε να σχεδιάζουμε προσπαθώντας να εκπληρώνουμε στόχους.

Ευχαριστούμε πολύ Μανόλη! Καλή Αντάμωση και καλή δύναμη!

Σας περιμένω να τα πούμε από κοντά, σας εκτιμώ πολύ και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη