Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Ο Στέλιος Καρβέλας παίρνει τη σκυτάλη από τον παππού του και μας παρουσιάζει την Megaris Goods.

Κορωνίδα και καμάρι της παραγωγής του είναι το κελυφωτό φιστίκι.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η οικογένεια Καρβέλα ασχολείται για περισσότερα από 150 χρόνια με τον τομέα της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, ο Αλέξανδρος Καρβέλας εγκαθιστά τις πρώτες φυτείες κελυφωτού φιστικιού στην περιοχή των Μεγάρων. Οι καιροί δεν ήταν εύκολοι, η καλλιέργεια ασυνήθιστη, όμως η σπορά είχε πέσει. Τρεις γενιές αργότερα, ο εγγονός Στέλιος Καρβέλας δημιουργεί την Megaris Goods κρατώντας μια οικογενειακή παράδοση ζωντανή, μεταλαμπαδεύοντας το όραμα ενός ολάκερου τρόπου ζωής. Το κελυφωτό φιστίκι και τα παράγωγά του αποτελούν τον πυρήνα της δουλειάς και της πίστης μας στην εντυπωσιακή διατροφική αξία του προϊόντος μας.

Η Megaris Goods είναι μια πλήρως καθετοποιημένη, καινοτόμος επιχείρηση με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που ορίζεται μέσα από την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την απευθείας διάθεση των προϊόντων της σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές εγγυώμενη την άριστη ποιότητα και την χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Σε μια ιδιόκτητη έκταση 40 στρεμμάτων, στο βορειοδυτικό άκρο της Αττικής και στον καρποφόρο κάμπο που περιβάλλει το όρος Πατέρας, η Megaris Goods δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια φυσικών προϊόντων υψηλής βιολογικής αξίας. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και με οδηγό την εμπειρία, γνώση και αγάπη που πηγάζουν από την εξηκονταετή ενασχόλησή μας με την αγροτική καλλιέργεια, η Megaris Goods διαθέτει την τεχνογνωσία και την θέληση να προσφέρει στον καταναλωτή αγροτικά προϊόντα άριστης ποιότητας που πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κορωνίδα και καμάρι της παραγωγής μας είναι το κελυφωτό φιστίκι.

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Το κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) από το 1994 είναι ένας άριστης διατροφικής ποιότητας καρπός που συγκαταλέγεται παγκοσμίως στις υπερτροφές (superfoods) εξαιτίας της πληθώρας των ευεργετικών του συστατικών.
Η προέλευσή του είναι από το Ιράν, καλλιεργήθηκε ευρύτατα στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής ενώ από τα μέσα του 19ου αιώνα η καλλιέργειά του πέρασε και στον δυτικό κόσμο, στις μεσογειακές χώρες και την Αμερική. Στην χώρα μας το κελυφωτό φιστίκι ήρθε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Η Megaris Goods, δεμένη με την αττική φύση και αφοσιωμένη στην αφθονία του γεωργικού πλούτου της μεγαρικής γης, έστησε την αγροτική της μονάδα εδώ, εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης του αγροτικού της προϊόντος κι επιτρέπει εδώ και δεκαετίες στο ευεργετικό μικροκλίμα της περιοχής να αποδώσει το ζηλευτό του πρόσφορο.

Το κελυφωτό μας φιστίκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός.

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

H έλλειψη βασικών  υποδομών, καθώς και η περιορισμένη τεχνογνωσία δεν είναι τα δυνατά σημεία της χώρας μας. Το κόστος παραγωγής και η ακριβή ενέργεια μας κατατάσσουν στης χαμηλότερες θέσεις ανταγωνιστικότητας σήμερα.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Μικρό κομμάτι της πίτας μόνο σε ειδικευμένα προϊόντα. Μεγάλος ανταγωνισμός και φορολογία που δεν σου δίνει τα περιθώρια ανάπτυξης.

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Σημασία έχει τα τρόφιμα να είναι ασφαλή, στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τον όρο βιολογικό. Ακόμα κάποιες καλλιέργειες είναι ακόμα πρακτικά αδύνατο να γίνουν βιολογικές.

 

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Θεωρώ ότι είναι θέμα άποψης και αντίληψης για το πώς θέλει ο κάθε παραγωγός να προώθησει το προϊόν του.

Δεν είναι όλες καλές οι συσκευασίες στα ελληνικά τροφιμα.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Όχι, καθώς ο πρωτογενής τομέας έχει πάντα κέρδη. Άλλοτε πολλά και άλλοτε λίγα.

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Αναδασμούς γης, αρδευτικά έργα και αξιοποίηση της ακριβής γεωργίας για λιγότερο κόστος παραγωγής.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Παραγωγή προϊόντων με βάση το φιστίκι και συσκευασία όλων των παραγόμενων προϊόντων.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη