Η οικογένεια Καρβέλα ασχολείται για περισσότερα από 150 χρόνια με τον τομέα της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής.
Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, ο Αλέξανδρος Καρβέλας εγκαθιστά τις πρώτες φυτείες κελυφωτού φιστικιού στην περιοχή των Μεγάρων. Οι καιροί δεν ήταν εύκολοι, η καλλιέργεια ασυνήθιστη, όμως η σπορά είχε πέσει. Τρεις γενιές αργότερα, ο εγγονός Στέλιος Καρβέλας δημιουργεί την Megaris Goods κρατώντας μια οικογενειακή παράδοση ζωντανή, μεταλαμπαδεύοντας το όραμα ενός ολάκερου τρόπου ζωής. Το κελυφωτό φιστίκι και τα παράγωγά του αποτελούν τον πυρήνα της δουλειάς και της πίστης μας στην εντυπωσιακή διατροφική αξία του προϊόντος μας.
Η Megaris Goods είναι μια πλήρως καθετοποιημένη, καινοτόμος επιχείρηση με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που ορίζεται μέσα από την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την απευθείας διάθεση των προϊόντων της σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές εγγυώμενη την άριστη ποιότητα και την χαμηλότερη δυνατή τιμή.
Σε μια ιδιόκτητη έκταση 40 στρεμμάτων, στο βορειοδυτικό άκρο της Αττικής και στον καρποφόρο κάμπο που περιβάλλει το όρος Πατέρας, η Megaris Goods δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια φυσικών προϊόντων υψηλής βιολογικής αξίας. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και με οδηγό την εμπειρία, γνώση και αγάπη που πηγάζουν από την εξηκονταετή ενασχόλησή μας με την αγροτική καλλιέργεια, η Megaris Goods διαθέτει την τεχνογνωσία και την θέληση να προσφέρει στον καταναλωτή αγροτικά προϊόντα άριστης ποιότητας που πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κορωνίδα και καμάρι της παραγωγής μας είναι το κελυφωτό φιστίκι.
Το κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) από το 1994 είναι ένας άριστης διατροφικής ποιότητας καρπός που συγκαταλέγεται παγκοσμίως στις υπερτροφές (superfoods) εξαιτίας της πληθώρας των ευεργετικών του συστατικών.
Η προέλευσή του είναι από το Ιράν, καλλιεργήθηκε ευρύτατα στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής ενώ από τα μέσα του 19ου αιώνα η καλλιέργειά του πέρασε και στον δυτικό κόσμο, στις μεσογειακές χώρες και την Αμερική. Στην χώρα μας το κελυφωτό φιστίκι ήρθε στα τέλη του 19ου αιώνα.
Η Megaris Goods, δεμένη με την αττική φύση και αφοσιωμένη στην αφθονία του γεωργικού πλούτου της μεγαρικής γης, έστησε την αγροτική της μονάδα εδώ, εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης του αγροτικού της προϊόντος κι επιτρέπει εδώ και δεκαετίες στο ευεργετικό μικροκλίμα της περιοχής να αποδώσει το ζηλευτό του πρόσφορο.
Το κελυφωτό μας φιστίκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός.
H έλλειψη βασικών υποδομών, καθώς και η περιορισμένη τεχνογνωσία δεν είναι τα δυνατά σημεία της χώρας μας. Το κόστος παραγωγής και η ακριβή ενέργεια μας κατατάσσουν στης χαμηλότερες θέσεις ανταγωνιστικότητας σήμερα.
Μικρό κομμάτι της πίτας μόνο σε ειδικευμένα προϊόντα. Μεγάλος ανταγωνισμός και φορολογία που δεν σου δίνει τα περιθώρια ανάπτυξης.
Σημασία έχει τα τρόφιμα να είναι ασφαλή, στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τον όρο βιολογικό. Ακόμα κάποιες καλλιέργειες είναι ακόμα πρακτικά αδύνατο να γίνουν βιολογικές.
Θεωρώ ότι είναι θέμα άποψης και αντίληψης για το πώς θέλει ο κάθε παραγωγός να προώθησει το προϊόν του.
Δεν είναι όλες καλές οι συσκευασίες στα ελληνικά τροφιμα.
Όχι, καθώς ο πρωτογενής τομέας έχει πάντα κέρδη. Άλλοτε πολλά και άλλοτε λίγα.
Αναδασμούς γης, αρδευτικά έργα και αξιοποίηση της ακριβής γεωργίας για λιγότερο κόστος παραγωγής.
Παραγωγή προϊόντων με βάση το φιστίκι και συσκευασία όλων των παραγόμενων προϊόντων.