Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει τους Όρους & Προϋποθέσεις

Προϊόντα με ….Great Taste 3 Αστέρων!

NomeeGreat3Taste17-03Το παρών αφιέρωμα είναι ένα από αυτά που μας κάνουν περήφανους για το χώρο μας (το χώρο των τροφίμων & ποτών), για την ανάπτυξη που παρατηρείται, για τη ποιότητα που υπάρχει και για πολλούς ακόμα λόγους.

Η Ελληνική παραγωγή χαρακτηρίζεται όπως λέμε από τεχνογνωσία, καινοτομία, ποιότητα και μεράκι και τα προϊόντα που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή το αποδεικνύουν περίτρανα. Και είναι πολύ ευχάριστο που η προσπάθεια αυτή επιβραβεύεται κάθε χρόνο μέσα από τα κορυφαία βραβεία Great Taste Awards!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα βραβεία Great Taste είναι τα κορυφαία βραβεία γεύσης στον κόσμο, όπου σε ετήσια βάση βραβεύουν προϊόντα από δεκάδες χώρες και πιστοποιούν στο ευρύ κοινό την κορυφαία ποιότητα τους αλλά και την μοναδική γεύση τους. Περισσότεροι από 500 ειδικευμένοι κριτές και απαιτητικοί «ουρανίσκοι» δοκιμάζουν τα προϊόντα των παραγωγών και τα αξιολογούν, ώστε να δώσουν μια άκρως εύστοχη κρίση. Τα βραβεία Great Taste είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και η «στάμπα» των αστεριών κοσμεί τις συσκευασίες των προϊόντων ώστε το κοινό να αναγνωρίζει την κορυφαία γεύση τους!

Οι δοκιμές γίνονται στα «τυφλά» (Οι κριτές δεν γνωρίζουν ποιό ή από που είναι το κάθε προϊόν που δοκιμάζουν), και διαρκούν μήνες, ώστε η κρίση να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και αδιάβλητη.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παραγωγούς, καθώς μέσα από αυτό το ταξίδι γνωρίζουν καλύτερα το προϊόν τους, τον ανταγωνισμό και τελικά τη θέση που έχει ή που μπορεί να αποκτήσει το κάθε προϊόν στην αγορά. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους παραγωγούς και τις εταιρίες, ώστε να γνωρίσουν τα παραπάνω στοιχεία.

Φέτος στο διαγωνισμό Great Taste 2017 συμμετείχαν πάνω από 400 Έλληνες παραγωγοί, ενώ συνολικά διαγωνίσθηκαν 12,366 προϊόντα! Είμαστε περήφανοι γιατί 234 ελληνικά προϊόντα κέρδισαν για φέτος το βραβεία Great Taste 2017 και ανεξάρτητα από τα αστέρια απέδειξαν πως η ελληνική παραγωγή είναι κάτι ιδιαίτερο, και το μεράκι των παραγωγών που βρίσκονται πίσω από αυτά καταφέρνει να φανεί μέσα στα προϊόντα, και να μας χαρίσει  την κορυφαία γεύση! 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα 65 προϊόντα της ΝΟΜΗΣ που βραβεύθηκαν αλλά και τους 45 παραγωγούς που βρίσκονται πίσω από αυτά! Καλή σας απόλαυση! 

Βραβευμένα Προϊόντα 3 Αστέρων:

11 ελληνικά προϊόντα ανέβηκαν για φέτος το υψηλότερο σκαλοπάτι του διαγωνισμού μεταξύ των 66 που βραβεύθηκαν με τρία αστέρια, δίνοντας έτσι ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια αγορά ότι η ελληνική παραγωγή είναι στα …καλύτερα της! 

 

 

ΤΣΙΠΟΥΡΟ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κρατώντας μόνο την ”καρδιά” του αποστάγματος, δηλαδή το πιό καθαρό και αγνό μέρος του, το τσίπουρό μας χαρακρηρίζεται από ανεπανάληπτη και φίνα γεύση. Ο συνδιασμός των σύγχρονων μηχανημάτων,η επιμελώς διαλεγμένη πρώτη ύλη και το νερό (που προέρχεται από ιδιόκτητη ορεινή πηγή), μαζί με την αγάπη μας, εξασφαλίζει ποιοτικό και εξαιρετικό απόσταγμα.

Προτείνεται σκέτο ή ακόμα καλύτερα, συνοδεύει μεζέδες της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο.

ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η γεύση και τα αρώματα ενός παραδοσιακού αποστάγματος απογειώνεται όταν τοποθετηθεί σε βαρέλι. Η δική μας συλλογή απο αμερικάνικα και γαλλικά δρυίνα βαρέλια προσθέτει στο ήδη εξαιρετικό απόσταγμα μας πλούσια αρώματα ξύλου, βανίλιας και πικραμύγδαλου.

Ακόμα και η πιο μικρή γουλιά οδηγεί σε μια έκρηξη γεύσεων που πλημμυρίζει τις αισθήσεις. Προτείνεται παγωμένο ή ως βασικό συστατικό στο αγαπημένο σας κοκτέιλ.

Η Οικογένεια Σπυροπούλου

H επιχείρηση της οικογένειας μετά από πολύ αγώνα και χρόνο για την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αδειών ιδρύθηκε το 2012 σε ιδιόκτητο χώρο στο Κάμπο Κριεζών στην νότια Εύβοια για χρήση οινοποιείο – αποσταγματοποιείο. Το 2014, ιδρύθηκε το υποκατάστημα ποτοποιείο σε ιδιόκτητο χώρο στο Αλιβέρι της Εύβοιας με σκοπό την εμφιάλωση του τσίπουρου αλλά και τη παράγωγη άλλων αλκοολούχων ποτών. Το Δεκέμβρη του 2014 παρουσιάσαμε τα δυο μας πρώτα προϊόντα. Το απλό παραδοσιακό τσίπουρο και το παλαιωμένο τσίπουρο σε δρύινα βαρέλια. 3 Χρόνια αργότερα έρχεται η δικαίωση, με τα 2 αυτά προϊόντα να κατακτούν τη κορυφή του διαγωνισμού! Η οικογένεια Σπυροπούλου έχει ήδη κάνει και άλλα βήματα στην αγορά, έχει αναπτυχθεί και έχει εισάγει και νέα προϊόντα στη γκάμα της. 

Συνεχίστε στα ελληνικά προϊόντα που βραβεύθηκαν με 2 αστέρια στο διαγωνισμό Great Taste 2017!