Προϊόντα με… Great Taste

Το παρών αφιέρωμα είναι ένα από αυτά που μας κάνουν περήφανους για το χώρο μας (το χώρο των τροφίμων & ποτών), για την ανάπτυξη που παρατηρείται, για τη ποιότητα που υπάρχει και για πολλούς ακόμα λόγους.

Η Ελληνική παραγωγή χαρακτηρίζεται όπως λέμε από τεχνογνωσία, καινοτομία, ποιότητα και μεράκι και τα προϊόντα που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή το αποδεικνύουν περίτρανα. Και είναι πολύ ευχάριστο που η προσπάθεια αυτή επιβραβεύεται κάθε χρόνο μέσα από τα κορυφαία βραβεία Great Taste Awards!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα βραβεία Great Taste είναι τα κορυφαία βραβεία γεύσης στον κόσμο, όπου σε ετήσια βάση βραβεύουν προϊόντα από δεκάδες χώρες και πιστοποιούν στο ευρύ κοινό την κορυφαία ποιότητα τους αλλά και την μοναδική γεύση τους. Περισσότεροι από 500 ειδικευμένοι κριτές και απαιτητικοί «ουρανίσκοι» δοκιμάζουν τα προϊόντα των παραγωγών και τα αξιολογούν, ώστε να δώσουν μια άκρως εύστοχη κρίση. Τα βραβεία Great Taste είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και η “στάμπα” των αστεριών κοσμεί τις συσκευασίες των προϊόντων ώστε το κοινό να αναγνωρίζει την κορυφαία γεύση τους!

Οι δοκιμές γίνονται στα “τυφλά” (Οι κριτές δεν γνωρίζουν ποιό ή από που είναι το κάθε προϊόν που δοκιμάζουν), και διαρκούν μήνες, ώστε η κρίση να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και αδιάβλητη.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παραγωγούς, καθώς μέσα από αυτό το ταξίδι γνωρίζουν καλύτερα το προϊόν τους, τον ανταγωνισμό και τελικά τη θέση που έχει ή που μπορεί να αποκτήσει το κάθε προϊόν στην αγορά. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους παραγωγούς και τις εταιρίες, ώστε να γνωρίσουν τα παραπάνω στοιχεία.

 Φέτος στο διαγωνισμό Great Taste 2017 συμμετείχαν πάνω από 400 Έλληνες παραγωγοί, ενώ συνολικά διαγωνίσθηκαν 12,366 προϊόντα! Είμαστε περήφανοι γιατί 234 ελληνικά προϊόντα κέρδισαν για φέτος το βραβεία Great Taste 2017 και ανεξάρτητα από τα αστέρια απέδειξαν πως η ελληνική παραγωγή είναι κάτι ιδιαίτερο, και το μεράκι των παραγωγών που βρίσκονται πίσω από αυτά καταφέρνει να φανεί μέσα στα προϊόντα, και να μας χαρίσει  την κορυφαία γεύση! 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους 31 παραγωγούς και τα 51 προϊόντα της ΝΟΜΗΣ που βραβεύθηκαν αλλά και τους παραγωγούς που βρίσκονται πίσω από αυτά! Καλή σας απόλαυση! 

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ – MYSTIQUE

 Το μέλι εξάγεται σε θερμοκρασίες λιγότερες από 35ºC (λιγότερες από 95ºF). Αυτές οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τα οργανικά στάνταρ. Όλα τα φυσικά ένζυμα του μελιού χρειάζονται αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθούν. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε σίγουροι πως έχουμε πραγματικά ακατέργαστο και φυσικό μέλι. Είναι εργαστηριακά ελεγμένο και αφιλτράριστο, μη παστεριωμένο, αθέρμαντο.

Συσκευασία: Τοποθετείται σε γυάλινο δοχείο. Πακετάρεται και σφραγίζεται στο χέρι με ολόγραφο καπάκι. Δεν χρησιμοποιούνται καθόλου μηχανήματα. Το προϊόν παρέχεται σε συσκευασίες των 440 και 150 γραμμαρίων σε καθαρό βάρος.

Mystique

Mystique Food Company είναι η μικρή, οικογενειακή μας εταιρεία. Αποτελείται από τα δικά μας οργανικά μελίσσια και κτήματα και τη δημιουργήσαμε πρόσφατα έχοντας ως όραμα να προσφέρουμε μια εναλλακτική επιλογή στο πεπαλαιωμένο πια βιομηχανικό μοντέλο τροφίμων που κυριαρχεί στο χώρο των πωλήσεων, τόσο των χονδρικών όσο και των λιανικών.

Στοχεύουμε στο να παράγουμε φυσικά προϊόντα αξιοποιώντας μονάχα διαδικασίες φυσικές, μακριά από οποιαδήποτε επιβλαβής χημική ουσία. Έχουμε επίσης μεριμνήσει ώστε τα κτήματα και τα μελίσσια μας να μη βρίσκονται κοντά σε περιοχές με μολυσμένο περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα μας είναι πλήρως απαλλαγμένα από ανθυγιεινά στοιχεία και παράγονται φυσικά, για εσάς.

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ SMILE ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Ο ιδανικός συνδυασμός μέλι με ταχίνι είναι ένα μοναδικό προϊόν πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά κατάλληλο για να μας προσφέρει ένα γευστικό και θρεπτικό πρωϊνό.

Ένα υπέροχα λαμπερό μέλι με υπέροχες νότες καραμέλας και υπέροχη υφή. Είναι αρκετά εθιστικό, με λεπτές γεύσεις. Το Ταχίνι εξισορροπεί τη γλυκύτητα του μελιού. Το θυμάρι λάμπει μέσα από άρωμα και γεύση. Μια κρεμώδης υφή με καλό ιξώδες. Το μέλι  έχει χτυπηθεί με το ταχίνι και τα δύο χαρακτηρίζονται όμορφα στον ουρανίσκο. Υπάρχει αρμονία και καλή ισορροπία.

Φαρμακολογικές ιδιότητες του μελιού: Το μέλι έχει Αντιβακτηριακές και Αντιβιοτικές ιδιότητες. Το χαμηλό pH, η ελάχιστη ποσότητα νερού, η υψηλή ωσμωτική πίεση, συνιστούν ένα εξαιρετικό δύσκολο μέρος για επιβίωση των βακτηρίων. Τα βιοφλαβονοειδή και τα ένζυμα που υπάρχουν στο μέλι είναι επίσης αντιβακτηριακά/αντιβιοτικά. Βοηθάει στη υγεία των ούλων, καθώς και στην αποκατάσταση ελκών κατάκλισης, εγκαυμάτων, κ.τ.λ.

AM Health

H AM HEALTH ιδρύθηκε το 2006 από έμπειρα στελέχη του χώρου των συμπληρωμάτων διατροφής και γρήγορα εξαπλώθηκε στην ελληνική αγορά.

Το επιστημονικό τμήμα της εταιρείας είναι έτοιμο να βοηθήσει τόσο εξειδικευμένα αιτήματα ενημέρωσης (που αφορούν ιατρούς, φαρμακοποιούς,κ.λ.π.) όσο και απλούς καταναλωτές. Το τμήμα διανομής προιόντων ήδη βρίσκεται στη Νο1 θέση με βάση τους χρόνους παράδοσης και την αποτελεσματικότητα εξυπηρέτησης. 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΔΑΣΟΥΣ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟΥ
Οι 2 μοναδικές ποικιλίες της Bee Naturalles βραβεύθηκαν με χρυσό αστέρι από τους κριτές της Great Taste, δίνοντας έτσι στον Γιώργο Αθανασιάδη και την Bee Naturalles συνολικά 3 βραβεία στο διαγωνισμό! Τα σχόλια των κριτών.
H Bee Naturalles

Στηριζόμενοι στη φιλοσοφία της οργανικής μελισσοκομίας παράγουμε ακατέργαστα φυσικά προϊόντα μέλισσας, διατηρώντας τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά και υγιεινά γνωρίσματα των προϊόντων αυτού του θαυμαστού εντόμου.

Based on the philosophy of organic apiculture, we produce unprocessed natural bee products, while preserving the special organoleptic properties and health benefits of this wondrous creature’s products.

ΠΑΠΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ (ΑΠΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ)

Ψημένη και αλεσμένη κόκκινη πιπεριά. Η πάπρικα αυτή είναι φτιαγμένη με παραδοσιακό τρόπο αναδεικνύοντας πλούσια γεύση πιπεριάς στα φαγητά. Σερβίρεται και ως αλοιφή.

Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις για την ιδαίτερη γεύση της και να κατακτήσει το πρώτο της αστέρι στο διαγωνισμό! 

Καλή σας απόλαυση!

Η Αλμωπία

Η παραγωγική διαδικασία των προϊόντων μας εδώ και 50 χρόνια, με βάση τις σπιτικές συνταγές και επιλέγοντας άριστες πρώτες ύλες, παράγει προϊόντα χωρίς συντηρητικά, κρατώντας την παράδοση αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα…

Είμαστε περήφανοι για τις γεύσεις μας και ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέρνουν να διακρίνονται σε μεγάλους διαγωνισμούς όπως αυτός της Great Taste Awards!

Κατσικίσιο Τυρί

Με το καλύτερο φρέσκο κατσικίσιο γάλα από τα βοσκοτόπια της Χαλκιδικής και συνταγή που χάνεται σε γενιές πίσω. Το Κατσικίσιο τυρί είναι ένα προϊόν με χαρακτηριστική μεστή γεύση και πλούσιο άρωμα.

Φέτος η διάκριση ήρθε μετά τα σχόλια των κριτών τόσο για τη γεύση όσο και την αγνότητα των πρώτων υλών του προϊόντος μας!

Το Τυροκομείο Καραγιάννη

Η εταιρεία μας με σεβασμό στην παράδοση, εμπιστοσύνη στην τοπική παραγωγή και πάθος για την ποιότητα παράγει παραδοσιακά προϊόντα από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα της Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής. Τα προϊόντα αυτά ξεχωρίζουν για τη γεύση, την υφή και το άρωμα τους! 
Σήμερα η ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε. ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών αυξάνει συνεχώς την παραγωγή της και επεκτείνει τις πωλήσεις της σε όλη τη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα το καταναλωτικό κοινό, το οποίο ζητά καθημερινά σταθερή ποιότητα από τα προϊόντα, που αγοράζει.

Ο στόχος της επιχείρησής μας είναι η παραγωγή και η προώθηση ποιοτικών και παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών και ταυτόχρονα τα νομοθετικά πλαίσια και τις απαιτήσεις του πρότυπου FSSC :22000.

Όλα τα στάδια παραγωγής, καθώς και οι ταυτόχρονοι συνεχείς έλεγχοι από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι και την διανομή των τελικών προϊόντων εξασφαλίζουν την σταθερή ποιότητα των τυροκομικών προϊόντων μας, καθώς και την ασφάλεια του καταναλωτή.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΕΞΤΡΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Μαρμελάδα Έξτρα Ακτινίδιο παρασκευασμένη από τουλάχιστον 55γρ. φρούτου ανά 100γρ. μαρμελάδας.
Ολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα 66γρ. ανά 100γρ. τελικού προϊόντος. 

FOOD SURFING

Ό,τι μας παρακινεί, είναι όσα σχετίζονται με την ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και την κορυφαία αξία της ποιοτικά επιλεγμένης διατροφής. Θεμελιώνουμε κριτήρια για το καλύτερο παραγόμενο προϊόν και δίνουμε αξία σε ό,τι μας ενώνει με τους σημαντικούς άλλους.

Άριστες πρώτες ύλες μετουσιώνονται σε γλυκιές κι αλμυρές, γεμάτες χρώμα καλοκαιριού και άρωμα χαράς, μαρμελάδες και αλείμματα. Γευστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα, εφάμιλλο του συνδυασμού παλιάς γνώσης με επιστημονικά καινοτόμες διαδικασίες παρασκευής μαρμελάδας και αλειμμάτων.

Υποδαυλίζουμε τα τρυφερά συναισθήματα με γευστικές επιλογές αντάξιες της ευτυχίας που ο καθένας μας δικαιούται. Επιλέγουμε τις λέξεις και τις πράξεις προσεκτικά, ενώ οι σχέσεις με τους πελάτες υφαίνονται με εμπιστοσύνη.

Ανατρέπουμε  δυναμικά τη ρουτίνα της καλοψημένης μαρμελάδας για να δώσουμε θέση στην απλοποίηση ενός βασικού της στοιχείου, αυτό της θερμοκρασίας. Προτάσσουμε την επανεγγραφή του τρόπου δημιουργίας μαρμελάδας και αλειμμάτων με καινοτόμες μεθόδους και αστείρευτη ορμή ενέργειας.

ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ – ΧΕΛΜΟΣ

Προέρχεται κυρίως από τα βουνά Mαίναλο, Πάρνωνα και Xελμό στην Πελοπόννησο.

Γεύση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού διακρίνεται για την ιδιαίτερα καλή του γεύση.

Άρωμα: Δεν παρουσιάζει έντονο άρωμα.

Xρώμα: Ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή προέλευσής του. Έτσι, το μέλι ελάτης από το Μαίναλο, Πάρνωνα και Χελμό ξεχωρίζει λόγω των κρεμ ανταυγειών που δημιουργούνται στο εσωτερικό του και λέγεται «Bανίλια ελάτης». Γενικά, το μέλι ελάτης έχει έντονα μελί χρώμα, σε άλλες περιοχές πιο σκούρο και σε άλλες πιο ανοιχτό.

Kρυστάλλωση: Λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει.

Θρεπτική αξία: Eίναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟ ΚΑΙ ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ – ΧΕΛΜΟΣ
Γεύση: Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολύ γλυκό.
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ – ΧΕΛΜΟΣ

Θεωρείται άριστης ποιότητας μέλι. Aνήκει στα ανθόμελα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία λόγω των έντονων αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών του. H όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική, γι’ αυτό και το προτιμούν συνήθως οι καταναλωτές. H μεγάλη του όμως ζήτηση οφείλεται και στο γεγονός ότι, αν αναμειχθεί με άλλους τύπους μελιών (ακόμα και σε μικρές ποσότητες), επηρεάζει καθοριστικά το άρωμά τους. H παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής μελιού της Eλλάδας. Oι καλύτερες περιοχές παραγωγής θυμαρίσιου μελιού θεωρούνται τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα η Kρήτη και τα Kύθηρα.

Γεύση: Tο θυμαρίσιο μέλι έχει ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε φρουκτόζη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα.

Άρωμα: Έντονα αρωματικό μέλι.

Xρώμα: Συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο. (Tο θυμαρίσιο μέλι της Aττικής και των Kυκλάδων είναι πιο ανοιχτό από το θυμαρίσιο μέλι της Kρήτης, που είναι σκούρο πορτοκαλί.)

Kρυστάλλωση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού ζαχαρώνει σε διάστημα 6-18 μηνών.

Θρεπτική αξία: Tο θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ότι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Ο ΧΕΛΜΟΣ

Η οικογένεια Σούκα για περισσότερο από μισό αιώνα παράγει μέλι.

Πρώτος ο παππούς Νικόλαος, άνθρωπος της φύσης, αγάπησε τις μέλισσες και ξεκίνησε τα πρώτα του μελίσσια στο βουνό της καρδιάς του, το Χελμό.

Την ίδια αγάπη μετέδωσε και στο γιο του Γιώργο, ιδρυτή της “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΕΛΜΟΣ” στους Άνω Λούσους Καλαβρύτων.

Σήμερα τα τέσσερα παιδιά του ενωμένα με τους άρρηκτους δεσμούς μιας κυψέλης, με αγάπη και τεχνογνωσία, συνεχίζουν την παράδοση και παράγουν βιολογικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό και κεραλοιφή.

ΜΑΚΑΡΟΝΕΣ

Οι μακαρόνες του Δημήτρη Κατωμερίτη αποτελούν προϊόν μιας παραδοσιακής συνταγής της Λήμνου. 

Πρόκειται για ξηρό ζυμαρικό, με ιδαίτερη γεύση που θα σας συναρπάσει. Φέτος κατέκτησε το πρώτο του αστέρι!

 

Παραδοσιακά Ζυμαρικά Δημήτρη Κατωμερίτη

Η εταιρεία Δημήτρης Κατωμερίτης παρασκευάζει και διανέμει άριστης ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα όπως ζυμαρικά, παστέλι, πίτες και είδη ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας πρώτες ύλες από την Λημνία γη.

Αποστολή μας είναι η συνεχής ανάπτυξη και καινοτομία διατηρώντας την ποιότητα των προϊόντων και των αγνών πρώτων υλών.
Τα προϊόντα μας υπάρχουν σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη Λήμνο αλλά και στο online shop μας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Μούδρο Λήμνου τον Σεπτέμβριο του 2013 από τον Δημήτρη Κατωμερίτη με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση παραδοσιακών ζυμαρικών και ειδών ζαχαροπλαστικής.

Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας είναι η διασφάλιση της άριστης ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής των προϊόντων με σεβασμό στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το διεθνές πρότυπο ISO 22000 για την παραγωγή των προϊόντων και των εγκαταστάσεων της. Η πιστοποίηση της τονίζει την σημαντικότητα που δίνει στον συνεχή έλεγχο της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ
Το βιολογικό μέλι βελανιδιάς συλλέγεται στα αιωνόβια δρυοδάση της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε υψηλά υψόμετρα. Ενώ τα δρυοδάση μας είναι πολλά, οι συνθήκες συλλογής αυτού του μελιού το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο μέλι, και έτσι δεν είναι πολύ διαδεδομένο. Το μέλι αυτό έχει πολύ σκούρο (σχεδόν μαύρο) χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα και γεύση η οποία θυμίζει λίγο το πετιμέζι! Σύμφωνα με έρευνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι από τα πλουσιότερα μέλια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας!
Η Κ­όRYS

Είκοσι χρόνια προσπαθούμε και κρατάμε την ποιότητα των προϊόντων μας στο ψηλότερο σημείο. Η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για τις προσπάθειες και τους κόπους μας, μετά από τη στήριξη των πελατών και συνεργατών μας, ήρθε από την διεθνή έκθεση βιολογικών μελιών BIOLMIEL που γίνεται στην Ιταλία. Εκεί τα τέσσερα είδη μελιού μας που έλαβαν μέρος βραβεύτηκαν με τους παρακάτω τίτλους:

 • βιολογικό μέλι Ελάτης – Χρυσό βραβείο BIOLMIEL 2014
 • βιολογικό μέλι Πεύκου – Χρυσό βραβείο BIOLMIEL 2014
 • βιολογικό μέλι Ελάτης – Χρυσό βραβείο BIOLMIEL 2015
 • βιολογικό μέλι Βελανιδιάς – Αργυρό βραβείο BIOLMIEL 2015

Και τώρα το βραβείο Great Taste 2017 μας κάνει περήφανους για το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια!

Οι ποσότητες της κάθε σοδειάς είναι περιορισμένες, και οι ποικιλίες των μελιών αλλάζουν κάθε χρονιά ανάλογα με τις μελιτοεκρίσεις των βουνών και τις καιρικές συνθήκες!

BIO ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ

Ιδανικό για εύκολο μαγείρεμα χωρίς μαρινάδες, βότανα, κρασιά και άλλα μυρωδικά, ικανό από μόνο του να κάνει την διαφορά και να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα δυνατής, αυθεντικής γεύσης κρέατος. Δοκιμάστε το κοκκινιστό ή στο φούρνο με πατάτες ή ψητό πετυχαίνοντας γεύση και διατροφική αξία, απαραίτητα και τα δυο για την σημερινή μας διατροφή.

Η φάρμα του Κούδρου

Έχοντας μεγάλη ιστορία στην εκτροφή του αυτόχθονου Μαύρου χοίρου, η οποία ξεκινά από πολύ παλιά με τον τελευταίο προκάτοχο να εκτρέφει και να εμπορεύεται τα γουρούνια στην Κάτω Σικελία και Πάρμα μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1910.
Στη συνέχεια εγκαταλείπεται.
Τα τελευταία 20 χρόνια αγοράζοντας ένα κομμάτι της ίδιας περιοχής που αποτελείται από λόφους, θελήσαμε να αναβιώσουμε τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής.
Το σύστημα εκτροφής είναι εκτατικής μορφής, τα ζώα είναι ελεύθερα εξασκώντας κάθε μέρα τα φυσικά τους ένστικτα, σκάβοντας, βόσκοντας, κάνοντας μπάνιο τους θερινούς μήνες στους βάλτους της λιμνοθάλασσας, τους δε χειμώνες επιλέγοντας τους λόφους της περιοχής, σε μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων αποτελούμενη από μεσογειακή βλάστηση, αιωνόβιες αγριελιές, ελιές, κλπ.

ME-LI ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

Το me-Li από θυμάρι E-LA-WON από τη γη της Πελοποννήσου, από τους θυμαρότοπους των Μυκηνών του Ταΰγετου και της Μάνης.

Χρώμα: ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα.
Άρωμα – Γεύση: γεύση ευχάριστη και λεπτή, αρώματα θυμαριού και άλλων βοτάνων (θρούμπη, φλισκούνι – άγρια μέντα, αλογοθύμαρο, ρίγανη) και αυξημένο αριθμό γυρεοκόκκων.
Διατροφική αξία & Ιδιότητες: Έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες…

 • με ισχυρή δράση έναντι μικροοργανισμών,
 • αντιοιστρογονικές ιδιότητες σε κύτταρα καρκίνου του μαστού,
 • αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό κυττάρων καρκίνου του προστάτη και καρκίνου ενδομητρίου σύμφωνα με έρευνα από το Eθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Aθηνών και το Πανεπιστήμιο Iωαννίνων.

Κρυστάλλωση: Κρυσταλλώνει σε διάστημα 6-18 μηνών
Θερμιδική Αξία: Ποσότητα 15gr θυμαρίσιου μελιού αντιστoιχούν σε 52 Cal
Βασικά Συστατικά: Γλυκόζη, φρουκτόζη, σουκρόζη, προλίνη, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός.

ME-LI ΕΛΑΤΟΥ

Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης. Mία από τις καλύτερες κατηγορίες μελιού, από τα έλατα του Πάρνωνα.

Χρώμα: Μέλι με ξεχωριστό χρώμα.
Άρωμα – Γεύση: Χωρίς έντονο άρωμα, αλλά με ιδιαίτερα ισορροπημένη γλυκύτητα.
Θρεπτική αξία & Ευεργετικές Ιδιότητες:

 • αντισηπτική δράση σε επίπεδο αναπνευστικού συστήματος,
 • δρα κατά της κακοσμίας του στόματος,
 • εντερογαστρικός ισορροποιητής,
 • βοηθά στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Κρυστάλλωση: Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη (κάτω από 30%) ποτέ δεν κρυσταλλώνει.
Βασικά Συστατικά: Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ., Οι βιταμίνες του σε μικρή ποσότητα

E-LA-WON GREEN FRESH

Ένα προϊόν εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική ιστορία: αντίγραφο «Επιγραφής» της Γραμμικής Γραφής Β` και της αναπαράστασης της «Πύλης των Λεόντων».

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Green Fresh παράγεται από ελιές κορωνέϊκης ποικιλίας, οι οποίες συγκομίζονται όταν είναι ακόμα πράσινες και άγουρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το προϊόν να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Χαρακτηρίζεται από την έντονη φρεσκάδα του και τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Η E-LA-WON

Παραθέτοντας τις απόψεις των κριτών οι βραβεύσεις για την E-LA-WON αφορούν: Το me-Li Καστανιάς 2 αστέρια “Όμορφο άρωμα με «στρογγυλεμένη» γεύση και μεγάλης διάρκειας «πινελιές» από καραμέλα”. Το Green Fresh Αγουρόλαδο 1 αστέρι “Φρέσκα αρώματα από γρασίδι σε αρμονία με πράσινο αμύγδαλο”. Το me-Li Θυμαριού 1 αστέρι “ «Ευγενές» άρωμα θυμαριού, γευστικό μέλι με ευχάριστη υφή”. Το me-Li Έλατο 1 αστέρι “Χρυσό μέλι με άρωμα δάσους και με ευχάριστο καλωσόρισμα στον ουρανίσκο”.

Η διεθνής γαστρονομία έχει σημείο αναφοράς τα βραβεία Great Taste που ισοδυναμούν με τα «βραβεία Booker».

Χαρακτηριστικό της αναγνώρισης των «χρυσών αστεριών» θεωρείται η υποστήριξη από τα: Harrods, Rowchiffe, Selfridges και λοιπών καταστημάτων. Έτσι τα βραβευθέντα προϊόντα αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα και προσφέρουν στον καταναλωτή «σφραγίδα» εμπιστοσύνης και ποιότητας.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕ ΑΛΜΗ

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι μία-μία από τα δέντρα, με προσοχή, ώστε να μην πληγωθούν. Ακολουθεί η διαλογή κατά μέγεθος και ποιότητα, το πλύσιμο και η τοποθέτησή τους σε βαρέλια. Τα βαρέλια γεμίζουν με νερό, μέσα στο οποίο παραμένουν για 30 έως 40 μέρες μέχρι να γίνει η εκπίκρανσή τους. Στη συνέχεια οι ελιές πλένονται σε μεγάλες λεκάνες, στραγγίζονται καλά και τοποθετούνται σε βαρέλια, όπου προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με την ποικιλία παρασκευής: ξίδι, λεμόνι, φύλλα δάφνης κ.λπ.

Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο της επεξεργασίας τους οι πράσινες ελιές συσκευάζονται στο παρασκευαστήριο της Μονής. Στα βάζα προστίθεται ξύδι ή λεμόνι, καινούργια άλμη, βιολογικό ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο, καθώς και διάφορα μυρωδικά και γευστικά βότανα και λαχανικά ανάλογα με την επιθυμητή γεύση. 

Οι πράσινες ελιές της Ορμύλιας, υφίστανται φυσικές ζυμώσεις χωρίς κανένα χημικό συστατικό. Αυτό αποτελεί την ιδιαιτερότητά τους και χαρίζει την μοναδική γεύση τους.

Η LAMDA FOODS

Η εταιρία ΛΑΜΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. έχει την τιμή να είναι ο αποκλειστικός διανομέας του Μοναστηριού της Ορμύλιας, το οποίο παράγει ξεχωριστά προϊόντα με ελιές Χαλκιδικής, χρησιμοποιώντας μόνον παραδοσιακές μεθόδους. Οι ελιές συλλέγονται μια-μια με το χέρι, τοποθετούνται και φυλάσσονται σε δεξαμενές με άλμη προκειμένου να ξεπικρίσουν σιγά-σιγά. Η όλη διαδικασία της επεξεργασίας διαρκεί τουλάχιστον εννέα μήνες από την συγκομιδή των καρπών.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ – ROUSSAS WINE

Ένα θαυμάσιο μείγμα του κοσμοπολίτικου Cabernet Sauvignon και του ευγενούς Syrah. Ένα κρασί με βαθύ ρουμπινί χρώμα, μαύρα φρούτα, βανίλια, καφές και αρώματα καρυκευμάτων με γλυκιά γεύση που γοητεύει και αφήνει στο στόμα ευχάριστη απόλαυση.

Ταιριάζει σε ψητό κρέας, κυνήγι, τυριά και επιδόρπια με μαύρη σοκολάτα.

ROUSSAS WINE

Πριν από οκτώ χρόνια φυτέψαμε ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Τα αμπέλια έχουν προσαρμοστεί άριστα στο έδαφος και στο μικροκλίμα και έχουν υγιή ανάπτυξη. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φυσικό ζωικό λίπασμα καλά χωνεμένα και η καλλιέργεια των αμπελιών είναι πιστοποιημένη βιολογική. Ο φυσικός ορυκτός πλούτος του εδάφους δεν έχει εξαντληθεί από μεθόδους υπερεντατικής αγροτικής καλλιέργειας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε βιολογικές μεθόδους εξασφαλίζει την ισορροπημένη καλή κατάσταση του αμπελώνα, με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των σταφυλιών, τα οποία μαζεύονται με το χέρι μέσα σε μικρούς κάδους κάθε Σεπτέμβρη. Έτσι πετυχαίνουμε τα καλύτερα κρασιά.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΕΣ

Από τους αμπελώνες της Οικογένειας Κοντογιάννη διαλέγονται μόνο οι καλύτεροι καρποί για να οδηγηθούν προς αποξήρανση. Με ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της πρώτης ύλης, επιλεγμένα σταφύλια αποξηραίνονται με καινοτόμο τρόπο. Με την εφαρμογή αειφόρων πρακτικών, τα σταφύλια μετατρέπονται σε γλυκές και ζουμερές σταφίδες.

Στον πρόσφατο διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο, οι σταφίδες βραβεύθηκαν με χρυσό αστέρι. Τα σχόλια της κριτικής επιτροπής ήταν: “Ωραίο χρώμα και ευχάριστη έντονη γεύση με ισορροπημένη γλυκύτητα. Άρεσε ιδιαίτερα ο ντελικάτος χαρακτήρας τους και η απουσία γεύσης καμμένης καραμέλας.”

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Εδώ και πέντε γενιές, η Οικογένεια Κοντογιάννη καλλιεργεί με πάθος και αφοσίωση τον ελαιώνα και τους αμπελώνες της στους πρόποδες του Κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου.

Με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, καλλιεργούμε βιολογικά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ενώ από το 2007 εφαρμόζουμε βιοδυναμικές καλλιεργητικές πρακτικές. Συνδυάζοντας καινοτόμες μεθόδους και εξελίσσοντας παραδοσιακές τεχνικές, αναδεικνύουμε την ιδιαιτερότητα που προσφέρει το μοναδικό terroir του τόπου. Ελαιόλαδο, Κρασί, Σταφίδες και Πετιμέζι αποτελούν τα τέσσερα βασικά προϊόντα που παράγουμε από τη γη των προγόνων μας.

Η ιδιαίτερη προσήλωση καθώς και η προσεκτική επιλογή του κάθε καρπού κάνουν μοναδική την κάθε συσκευασία, μιας και αυτή εμπερικλείει προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς. Η σημειολογία που υπάρχει στο κάθε προϊόν, συνδυάζει την ιστορική βαρύτητα του τόπου με τη μοναδικότητα του χειροποίητου. Κάθε προϊόν είναι αριθμημένο, αντιπροσωπεύοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔO ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Μοναδικός γλυκόξινος συνδυασμός, απαλού ελαιόλαδου με το αρωματικό λεμόνι. Η ταυτόχρονη έκθλιψη της ελιάς και του λεμονιού δημιουργούν έναν υπέροχο αποτέλεσμα.
Η DELICIOUS CRETE

Η αγάπη μας για το ευλογημένο μας νησί.

Η λατρεία μας για το καλό φαγητό, τις νόστιμες, ποιοτικές και «ψαγμένες» γεύσεις.

Μια απλή σκέψη η οποία αποτυπώθηκε σε χαρτί και σιγά σιγά οδήγησε στη δημιουργία ενός γευστικού προορισμού. 

Την δημιουργία του Delicious Crete.

Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στο ίδιο μας το νησί και τους αμέτρητους διατροφικούς θησαυρούς του, τους οποίους ψάξαμε, συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε μα πολύ περισσότερο θέλουμε να μοιραστούμε.

Έχοντας σαν προτεραιότητα τη γεύση αλλά και την ενίσχυση των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, γυρίσαμε  απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί και σας παρουσιάζουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει. 

Γεύσεις γνωστές, γεύσεις άγνωστες, συνδυασμοί πρωτότυποι, ξεχωριστοί που συναρπάζουν και τον ποιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η Κρητική παράδοση, η ποιότητα και το μεράκι των ανθρώπων , μέσα από συζητήσεις, αναζητήσεις, ζυμώσεις, δημιουργούν προϊόντα γευστικά και αισθητικά μοναδικά, τα οποία βασίζονται στις παλιές αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές. 

Γιατί όπως ακριβώς και η γλώσσα, έτσι και η μαγειρική, μέσα από την παράδοση, διατηρείται, μεταλλάσσεται  προσαρμόζεται, και εμπλουτίζεται… 

Για αυτό και παραμένει ζωντανή…. 

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
Ο ιδιαίτερος, αγαπημένος τραχανάς! Παρασκευάζεται με το φημισμένο καπνιστό μπούκοβο της Αλμωπίας και με αλεύρι από ελληνικά σιτάρια. Ζυμώνεται και τρίβεται στο κόσκινο με το χέρι και στεγνώνει με φυσικό τρόπο.
ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

Το εργαστήριο ¨Όπως Παλιά¨ δημιουργήθηκε το 2011, με έδρα το διαμέρισμα της Σωσάνδρας του δήμου Αλμωπίας, του νομού Πέλλας. Δεν ήταν μια παλαιότερη ιδέα που ωρίμασε με τον καιρό. Ήταν μια νέα ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη για τις απλές, αγνές γεύσεις και κυρίως από την επιθυμία να παραδοθούν αυθεντικές, διαχρονικές μορφές του γαστρονομικού πολιτισμού, χαρακτηριστικό της τοπικής ταυτότητας.

Συνοδοιπόροι στο εργαστήριο αλλά και στη ζωή, ο Βασίλης Ζέρζης και η Αλεξάνδρα. Με προϊόντα χειροποίητα, πραγματικά σπιτικά, με διαδικασίες και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με γνώση και κυρίως με ευθύνη, διατηρούν και εξελίσσουν, ότι τους παραδόθηκε από τις προηγούμενες γενιές. Επιλέγουν  τα καλύτερα, καλλιεργούν και οι ίδιοι τη γη, συλλέγουν τα προϊόντα της και επιχειρούν να μεταφέρουν τη δυναμική της Αλμωπίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Μια εύφορη πλούσια γη, γεμάτη ενέργεια σας περιμένει να τη γευτείτε.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και συγκομιδής, συλλέγουμε τον πρώιμο καρπό, από τον οποίο λαμβάνουμε το ιδιαίτερο αυτό απόσταγμα, στο μέγιστο των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, ωφέλιμο για την υγεία, καθώς και μια μοναδική γευστική εμπειρία. Παράλληλα διασφαλίζουμε την ποιότητα καθόλη την παραγωγική διαδικασία από την συγκομιδή μέχρι την ψυχρή έκθλιψη (T<27o C) και την συσκευασία με συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους.

PYTHIO

Ασχολούμαστε με την παραγωγή ελαιολάδου και προϊόντων ελιάς με ιστορία που χάνεται στο χρόνο και την παράδοση, ενώ εδώ και τρείς γενιές ασχολούμαστε και με την μικρής κλίμακας εμπορική διανομή σε τοπικό επίπεδο. Απο τους γονείς μας κληρονομήσαμε τη γνώση για την καλλιέργεια της ελιάς και την αγάπη για τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται η προσπάθεια να διαδώσουμε πέραν των στενών μας συνόρων αυτή την μικρής κλίμακας αλλά μοναδικής ποιότητας παραγωγή. Έτσι το 2014 προχωρήσαμε στην τυποποίηση και τη συσκευασία του βιολογικού ελαιολάδου με την επωνυμία «ΠΥΘΙΟ».

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΓΑΝΗ – SPOROS
Η Ελληνική ρίγανη θεωρείται ως η κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως.
SPOROS

Το φθινόπωρο του 2012 με όραμα και πίστη στους θησαυρούς της Ελληνικής γης, ξεκίνησε μια οικογενειακή επιχείρηση με σκοπό την καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Μετά από δυο χρόνια πιλοτικών καλλιεργειών κοντά στο ιστορικό χωριό της Χαιρώνειας, ιδρύεται η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΖΟΒΑΪΡΗ Δ. – ΛΥΤΡΙΔΗ Ι.

Σήμερα, η εταιρεία συνδυάζοντας την αφοσίωση με τη γνώση και την εμπειρία με τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, διαθέτει σε επιλεγμένα καταστήματα και φαρμακεία, μια σειρά από αρτύματα και αφεψήματα με την επωνυμία SPOROS.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΖΟΒΑΪΡΗ Δ. – ΛΥΤΡΙΔΗ Ι. αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση εναλλακτικών καλλιεργειών στην ευρύτερη αγροτική περιοχή. Το φυτικό υλικό που χρησιμοποιεί είναι αυστηρά από δικές της, πιστοποιημένες, βιολογικές καλλιέργειες, που αποξηραίνει και επεξεργάζεται σε εξειδικευμένα μηχανήματα.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΛΙ

Το «Αυθεντικό» το χαρακτηρίζει η ανώτερη ποιότητα και γεύση. Πίσω από αυτήν την ποιότητα κρύβεται ένας ολόκληρος μηχανισμός, μια σειρά διαδικασιών και μια φιλοσοφία ολικής ποιότητας.
Η μεθοδολογία που ακολουθούμε κατά την παραγωγή χαρακτηρίζεται από ελάχιστη παρεμβατικότητα. Κατά την τυποποίηση γίνεται ελάχιστη κατεργασία. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ένα ποιοτικό προϊόν που έχει διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά, το άρωμα και τη γεύση. Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραγωγή, την τυποποίηση και τη διάθεση του μελιού, ακολουθούμε τις πιο αυστηρές οδηγίες των διεθνών ποιοτικών προτύπων ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων. Εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό ελέγχει σχολαστικά κάθε βήμα.
Η εσωτερική μας δέσμευση για εξαίρετη ποιότητα και γεύση, το πάθος μας για τη λεπτομέρεια και ο σεβασμός για τον καταναλωτή, μας οδηγούν σε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Γίνεται ποιοτικός έλεγχος, πραγματοποιούνται εργαστηριακές αναλύσεις (χημικές, μικροβιολογικές και βιοχημικές)και οργανοληπτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε σταγόνα του πολύτιμου μελιού μας έχει υψηλή θρεπτική αξία και ανυπέρβλητη ποιότητα που μπορείς να τη δεις, να τη μυρίσεις και να τη γευτείς… 

MELICRETA
Το «Αυθεντικό» το χαρακτηρίζει η ανώτερη ποιότητα και γεύση. Πίσω από αυτήν την ποιότητα κρύβεται ένας ολόκληρος μηχανισμός, μια σειρά διαδικασιών και μια φιλοσοφία ολικής ποιότητας.
ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Απολύτως φυσικό, ανεπεξέργαστο κρυσταλλικό θαλασσινό αλάτι. Δίνει την επιθυμητή αλμυρή γεύση που ψάχνετε σ’ ένα ποιοτικό αλάτι. Το αγνό αλάτι Μεσολογγίου είναι ιδανικό αντικατάστατο το κοινού επιτραπέζιου αλατιού για κάθε οικογένεια. Δεν περιέχει πρόσθετο ιώδιο, αντισυσσωματικά και βελτιωτικά ροής τα οποία περιέχονται στο κοινό επιτραπέζιο αλάτι.  

Προέρχεται από τις αλυκές του Μεσολογγίου, μια περιοχή προστατευόμενη από την περιβαλλοντική συνθήκη Ramsar. Το αγνό αλάτι Μεσολογγίου, προέρχεται μόνο από φυσική εξάτμιση του θαλασσινού νερού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το κοινό επιτραπέζιο αλάτι και στο μαγείρεμα αλλά και στο φαγητό.

Νιώστε την αίσθηση του αγνού στο πιάτο σας!

ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

Η πολυτελής, παραδοσιακά παραγόμενη, καπνιστή και αποξηραμένη πάπρικα αναμιγνύεται με το αγαπημένο μας θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου χρησιμοποιώντας μια ειδική μέθοδο για να δημιουργήσει ένα από τα πιο νόστιμα άλατα που διατίθενται στην αγορά

Με την απόλυτα ισορροπημένη γεύση και το εξαιρετικό χρώμα του, αυτό το βραβευμένο αλάτι θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να λαχταρούν περισσότερο!

Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές νότες γεύσης του μαγειρεύοντας όσπρια, κρέας, σόγια, πατάτες, αυγά.

ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ (ΜΥΛΟΣ)

Συστατικά: Αγνό αλάτι Μεσολογγίου 95%, Ελληνική πάπρικα 5%

Χρώμα: κόκκινο

Συσκευασία: Γυάλινο βάζο με κεραμικό μύλο σε χοντρό χάρτινο κουτί 60x50x150mm, καθαρού βάρους 100γρ

Περιγραφή: Πολύτιμο για το έντονο κόκκινο χρώμα του, την ελαφρώς γλυκιά καπνιστή γεύση και τη βελούδινη υφή του, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός χοντρού θαλασσινού αλατιού με φυσικά καπνιστή πάπρικα από τη Μακεδονία, ξυπνάει τον κρυμμένο σεφ μέσα σου!

Βραβευμένο στους διαγωνισμούς Great taste awards και Olymp awards,  με εντυπωσιακά λεπτή γεύση, είναι μια ιδανική προσθήκη σε κάθε συνταγή! Μεταξύ άλλων, μαγειρέψετε όσπρια, κρέας ή σόγια, πατάτες, αυγά. 

Ο ουρανίσκος σας θα νιώσει τη διαφορά!

Η SALT ODYSSEY

Η salt odyssey είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία στο χώρο των αλατιών, και στελεχώνεται από νέους ανθρώπους με αγάπη, μεράκι και βαθιά γνώση στο χώρο των υγιεινών τροφών. Αποτελεί το εξαγωγικό κομμάτι της εταιρείας ΒΙΟδύναμη που ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στον χώρο των φυσικών, βρώσιμων, gourmet αλατιών.

Τα προϊόντα μας δημιουργούνται μετά από μελέτη, φροντίζοντας να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουμε ως εταιρεία και ως άνθρωποι, τόσο οργανοληπτικά όσο και να συνοδεύονται από τα νόμιμα πιστοποιητικά και αναλύσεις που αποδεικνύουν την ποιότητα και την καθαρότητα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το Ελληνικό ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο! 
Τα τελευταία χρόνια πολλοί παραγωγοί ελαιολάδου σε όλη την Ελλάδα εκσυγχρονίζουν την παραγωγή τους, εφαρμόζοντας σύχρονες μεθόδους σε όλα τα στάδια της παραγωγής και παράγουν προϊόντα που αναγνωρίζονται και βραβεύονται διεθνώς. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το βραβευμένο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο evo3 από την Μυτιλήνη. Ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο, με ευχάριστη πλούσια γεύση και χαρακτηριστική επίγευση που αξίζει να δοκιμάσετε. Στα θετικά του evo3 είναι και η φιλοσοφία που φέρει: για κάθε προϊόν που αγοράζουμε, φυτεύουν μια ελιά..!!!

EVO3, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Evo3 σημαίνει Extra Virgin Organic Olive Oil αλλά είναι σαφής και ο σύνδεσμος του με τη λέξη evolution, που σημαίνει εξέλιξη. Η εξέλιξη σύμφωνα με τον Στρατή Καμάτσο γίνεται μέσα από μια δημιουργική διαδικασία σύνδεσης του προϊόντος του με μια ιδέα. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Ο Στρατής Καμάτσος με καταγωγή από την Μυτιλήνη, έζησε από παιδί στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη όπου μεγάλωσε, ανδρώθηκε, σπούδασε και εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου, με ειδικότητα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένεια του για να ασχοληθεί με τους ελαιώνες που κληρονόμησε από τον παππού και τον πατέρα του. Γαλουχημένος με την αμερικανική κουλτούρα αλλά και με βαθιά αγάπη για τον τόπο καταγωγής του αποφάσισε να υλοποιήσει το όραμα του, να κάνει δηλαδή το λάδι της Λέσβου γνωστό σε όλο τον κόσμο βασιζόμενος σε μια αρχή: να παραδώσει στα παιδιά του τον κόσμο που ζει αν όχι καλύτερο τουλάχιστον ίδιο όπως τον βρήκε. Έτσι, σκέφτηκε πως θα ήταν καλό για κάθε μπουκάλι λάδι που πουλάει να δίνει ένα ποσό για να φυτευτεί ένα δέντρο σε κάποιο σημείο του κόσμου που το χρειάζεται. Μπορεί σαν ιδέα να ακούγεται ρομαντική, ελαφριά ή και παράλογη, όμως ο Στρατής Καμάτσος ήθελε να δώσει πίσω στη φύση κάτι από αυτό που εκείνος έπαιρνε από αυτή. Και η ιδέα του δούλεψε…

Σήμερα για κάθε μπουκάλι Evo3 που πωλείται ανά τον κόσμο φυτεύεται ένα δέντρο στην Αφρική , σε περιοχές που το έχουν ανάγκη όπως η Αιθιοπία και η Μαδαγασκάρη.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΞΗΡΟΥ ΣΥΚΟΥ

Φτιάχνεται από ξηρά σύκα, λεμόνι και ζάχαρη rapadura. Παχύρευστη και με δυνατά αρώματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, σαν γέμιση στην πάστα φλόρα ή πάνω σε μια φέτα ζεστό ψωμί…

Τον γνωστό πλέον διαγωνισμό, ώς “τα Όσκαρ της γεύσης”.
Οι κριτές – γευσιγνώστες και chef – έγραψαν για το άλλειμα: 
Διακριτικό άρωμα και γεύση αποξηραμένου σύκου, με σύνθετες γεύσεις μελιού. Ισορροπημένη γλυκύτητα με ένα ευχάριστο γλυκό άρωμα. Ταιριάζει υπέροχα με τυρί, γιαούρτι, ή απλά σε τοστ! IF YOU LIKE FIG – IT’S VERY FIGGY!»

Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΑΔΑΣ

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ακόμη ένα βραβείο, προστέθηκε στη συλλογή της Askada Fig Farm!
Φέτος, το βιολογικό άλλειμα σύκου ξεχώρισε και βραβεύτηκε με ένα χρυσό αστέρι, σταδιεθνή βραβεία Great Taste Awards. Τον γνωστό πλέον διαγωνισμό, ώς “τα Όσκαρ της γεύσης”.
Οι κριτές – γευσιγνώστες και chef – έγραψαν για το άλλειμα: 
Διακριτικό άρωμα και γεύση αποξηραμένου σύκου, με σύνθετες γεύσεις μελιού. Ισορροπημένη γλυκύτητα με ένα ευχάριστο γλυκό άρωμα. Ταιριάζει υπέροχα με τυρί, γιαούρτι, ή απλά σε τοστ! IF YOU LIKE FIG – IT’S VERY FIGGY!»

LIA ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το LIÁ είναι 100% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας από τους οικογενειακούς ελαιώνες της οικογένειας Στριμπάκου στη Μεσσηνία. Εξειδικευόμαστε στην παραγωγή του ελαιολάδου πάνω από δεκαπέντε χρόνια ελέγχοντας την παραμικρή λεπτομέρεια σε όλα τα στάδια παραγωγής και διαθέτουμε ένα φυσικό προϊόν, το οποίο έχει ήδη αξιολογηθεί από συνεργάτες και καταναλωτές.

LIA CULTIVATOS Ή ΑΛΛΙΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΡΙΜΠΑΚΟΥ

Ρίζες που επιστρέφουν στο χρόνο. Κλαδιά δέντρων που φτάνουν για τον ήλιο. Η καθαρή, εύφορη γη. Το παρελθόν και το παρόν μας στις δύο πλευρές του ασημί-πράσινου φύλλου. Αυτό είναι το οικογενειακό μας δέντρο. Το δέντρο με το οποίο έχουμε μεγαλώσει . Ο σεβασμός για τον πολιτισμό μας.

Αυτό είναι LIA, η αγάπη της φύσης μας σφραγισμένη σε ένα λευκό μπουκάλι.

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

Η Ρυτόν παρουσιάζει το νέο της γευστικό προορισμό. Το εξαιρετικής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι με το χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο άρωμα. Ένα μοναδικό χαρμάνι από άνθη και βότανα εκλεκτά, που έπλεξε η ανάσα της νησιωτικής γης όταν συνάντησε την ερατεινή αύρα του Κρητικού πελάγους. Ευεξία. Απόλαυση. Αρμονία. Και χρώμα σαν κεχριμπάρι ανοικτό, να πλέει το φως του στον επιτραπέζιο ρου των γεύσεων. Να αναβλύζει έμμετρο σαν τον ρυθμό των στίχων των Κρητών, φανερώνοντας την εξαίρετη καταγωγή του.

Θυμάρι, φασκόμηλο, θρούμπι, ερείκι, μαλοτήρα, ματζουράνα, ρίγανη και μια πληθώρα άλλων φυτών, γνωστών για τις θεραπευτικές και αρωματικές τους ιδιότητες, μέσα απ’ την ανεξάντλητη παλέτα της κρητικής γης. Σε κάθε φυτό και κάθε βότανο, σε κάθε εποχή και κάθε ανθοφορία αυτής της γης ενδημεί μια ιδιαίτερη κληρονομιά που μας πρόσφερε γενναιόδωρα η φυσική επιλογή. Μια ένανθη κιβωτός της τοπικής βιοποικιλότητας που μεταφέρουν στο διάβα τους τα μελίσσια πρότυπων μελισσοκομικών εργαστηρίων, σταθερών συνεργατών της Ρυτόν, που με αγάπη και σεβασμό διατηρούν μια τέχνη, πολλών ετών παράδοσης.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Με το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο της Ρυτόν φιλοδοξούμε να ζωντανέψουμε και να επαναφέρουμε στις συλλογικές μνήμες του υψηλού και ποιοτικού γαστρονομικού πολιτισμού ένα λάδι γεμάτο ουσία, αρώματα και γεύση, που ξυπνάει τις αισθήσεις και που στις μέρες μας τείνει να ξεχαστεί λόγω της υπέρμετρης βιομηχανοποίησης των αγροτικών προϊόντων και της ποιοτικής υποβάθμισης της παραγωγής.

Μέσα απο ένα καλά επιλεγμένο δίκτυο μικρών οικογενειακών παραγωγών συνεχίζουμε τη μακραίωνη Κρητική παράδοση στην καλλιέργεια της ελίας και την παραγωγή ελαιολάδου, αποκλειστικά με αγνές αειφόρους μεθόδους, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, δολωματικών ψεκασμών και ζιζανιοκτόνων.

Οι πιστοποιημένοι βιολογικοί ελαιώνες Κορωνέικης ποικιλίας, ξερικής καλλιέργειας, απλώνονται σε μια καταπράσινη ημιορεινή περιοχή, στο χωριό Μικρά Ανώγεια, λίγα χιλιόμετρα μακριά απο την πόλη του Ρεθύμνου. Εκεί που το ήπιο, γλυκό κλίμα της Μεσογείου συναντά την καυτή ανάσα της Αφρικής, δημιουργούνται κατάλληλες γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, ώστε ο καρπός και το λάδι που παράγονται να έχουν όλα εκείνα τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν και το κατατάσσουν στην ανώτερη ποιότητα ελαιολάδου.

Οι ελιές συλλέγονται μέσα Οκτώβρη -αρχές Νοέμβρη- ανάλογά με το ποσοστό ωρίμανσής τους, με την παραδοσιακή μέθοδο του ραβδίσματος με ευλύγιστα ραβδιά και πτώση του πράσινου υγιή καρπού πάνω σε ειδικά δίχτυα συλλογής. Εν συνεχεία και μέσα στις πρώτες ώρες απο τη συγκομιδή, γίνεται μεταφορά της ελιάς με λινά σακία αραιής ύφανσης για καλύτερο αερισμό σε γειτονικό ελαιοτριβείο και άμεση έκθλιψη του καρπού αποκλειστικά με ψυχρή μέθοδο (κάτω απο 27οC ) για αποφυγή αλλοίωσης των οργανοληπτικών και διατροφικών του στοιχείων.

Ακολουθεί αποθήκευση σε ερμητικά κλειστά ανωξείδωτα δοχεία, στις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, παραμονή του ελαιολάδου σε δεξαμενή “ηρεμίας” και τέλος προσεχτική εμφιάλωση στις συσκευασίες μας, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν οξείδωση του προϊόντος.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

Βιολογικές ελιές Καλαμών από τη Μεσσηνία

Η RHYTON

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΥΤΟΝ
Λίγα μόλις χρόνια πριν. Μια ομάδα νέων ανθρώπων, με εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς της παραγωγής, της επικοινωνίας και της προώθησης, αποφασίζουν να ενώσουν τις δημιουργικές τους διαδρομές ιδρύοντας την Ρυτόν με στόχο την χαρτογράφηση της αυθεντικής πρώτης ύλης, την ανάπτυξη ενός πρότυπου δικτύου τοπικών παραγωγών, την διατύπωση μιας εναλλακτικής πρότασης ευρηματικής ανάδειξης και διάθεσης της ιδιαιτερότητας του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού.

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Από την αρχή, διαφαινόταν πως επρόκειτο για μια συλλογική εμπειρία η οποία θα εξελισσόταν σε μια συναρπαστική περιήγηση στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς. Η αρχή έγινε από την Κρήτη, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής γαστρονομικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην Κρήτη δεν διαχειριζόμαστε απλώς προϊόντα διατροφής, αλλά πανάρχαια πολιτισμικά σύμβολα, όπως το μέλι και το λάδι. Γι’ αυτό άλλωστε και η μεσογειακή διατροφή, με σημείο αναφοράς την κρητική γαστρονομία, ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως προστατευόμενη άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Στην τοπική διάλεκτο της Κρήτης «ραέτι» ονομάζεται το κέρασμα, που σημαίνει προσφορά, που με τη σειρά του συνδέεται ετυμολογικά με την ιδιότητα της ανάμειξης, προερχόμενη από την αρχαία ελληνική λέξη κεράννυμι (αναμειγνύω). Και η φύση ως το υπέρτατο εργαστήρι ζωής, αναμειγνύοντας, έχει αρκετά κεράσματα γευστικών ιστοριών να αφηγηθεί.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑΣΕΜΙ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Περιγραφή: καραμέλα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς λιπαρά.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ SANTORINI'S SPRING OUZO

Νέα δημιουργία από την Kokkinakis Sugart Art, σύντομα κοντά σας!

ΚΑΡΑΜΕΛΑ SANTORINI'S BLACK ROSE

Νέα δημιουργία από την Kokkinakis Sugart Art, σύντομα κοντά σας!

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΔΥΟ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

Οι χειροποίητες καραμέλες dyo dyo έχουν μελετηθεί κλινικά για το κατά πόσο μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Στη μελέτη αυτή, η οποία έλαβε χώρα στο νοσοκομείο «Υγεία», αποδείχθηκε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης ήταν 3,50 φορές περίπου κατώτερος από το χαμηλότερο standard της διεθνούς βιβλιογραφίας (το οποίο είναι <55). Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το γλυκαιμικό φορτίο ήταν 10 φορές περίπου μικρότερο από το χαμηλότερο standard της διεθνούς βιβλιογραφίας (το οποίο είναι <11). Εξίσου σημαντικό ήταν ότι οι ασθενείς που κατανάλωσαν 25 γραμμάρια από τις καραμέλες dyo dyo δεν παρουσίασαν κανένα γαστρεντερικό πρόβλημα κάτι που είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από την κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών.

Η νοοτροπία
Στον αντίποδα της σκέψης φτιάχνω απλά ένα προϊόν και το διοχετεύω στην αγορά, η Κ.S.A. κατασκευάζει προϊόντα μόνο όταν αξίζει να υπάρχουν. Πως γίνεται αυτό; Mε το συνεχή πειραματισμό πάνω σε καινούργια υλικά και γεύσεις. 

Κάποιες φορές τα πειράματα είναι αμέτρητα και κρατούν πάνω από χρόνο, ακόμη και δυο. Μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει εύκολα δοκιμάζοντας όλες τις γεύσεις dyo dyo. Η προσωπική δοκιμή της γεύσης μιας καραμέλας dyo dyo αφηγείται καλύτερα αυτό που θέλουμε να διατυπώσουμε εμείς με τα λόγια…

Το όραμα
Κάθε χειροποίητη καραμέλα της K.S.A. και….βραβείο. Έτσι απλά!

7 βραβεία μέσα σε 2 χρόνια!
Η K.S.A. κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ για νεοεμφανιζόμενη (start-up) ελληνική επιχείρηση στο χώρο της χειροποίητης καραμέλας. Μέσα σε 2 χρόνια βραβεύτηκαν με 7 βραβεία και οι 7 γεύσεις της σειράς dyo dyo (μαστίχα, μαστίχα-μέντα, λεμόνι, περγαμόντο, πορτοκάλι, μανταρίνι Χίου, φράουλα) και μάλιστα σε τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς. Παράλληλα στις αρχές του 2016 η K.S.A. βραβεύτηκε από το επιμελητήριο Χίου για την ποιότητα των προϊόντων της και την εξωστρέφεια της.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός του βασιλιά των βοτάνων με το ζουμερό λατρευτό σε όλους φρούτο. Μαγεία σε με φρυγανία, ψωμάκι αλλά και με τυριά, αλλαντικά, κρεατικά, γλυκά. Η Ελληνική απάντηση στην Cranberry Sauce της γαλοπούλας των εορτών!

Τα σχόλια των Κριτών : «λατρεύουμε το χρώμα, με εξαιρετική ποσότητα φρούτου και την ζεστασιά του βασιλικού που είναι άριστα ισορροπημένο»

ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ

Μία σάλτσα πρωτότυπη με πιπεριά και αμύγδαλο. Μοναδική με κοτόπουλο και χοιρινό, εξαιρετική με ζυμαρικά, απίστευτη με τυριά  και αλλαντικά.

Τα σχόλια των Κριτών : “Ζωντανό και έντονο χρώμα με νότες καπνιστής κόκκινης πιπεριάς. Τα αμύγδαλα δίνουν μία τραγανή υφή και μία πολύ ευχάριστη γεύση”.

ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑ, ΜΑΣΤΙΧΑ & ΔΥΟΣΜΟ

Φόρο τιμής στην μοναδική μαστίχα! Ένας συνδυασμός υπέροχος με την φρεσκάδα του δυόσμου στην επίγευση και την ζεστασιά της μαστίχας στο άγγιγμα της γλώσσας. Σάλτσα, ντιπ, άλειμμα, βάση πίτσας, μαγειρευτά…

Τα σχόλια των Κριτών: “Πρωτότυπη ιδέα, έντονο χρώμα και ιδιαίτερο άρωμα. Πλούσια υφή τομάτας και ισορροπημένη γεύση. Ενδιαφέρουσα και δροσερή στον ουρανίσκο”. 

ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΄ΑΛΛΙΩΣ... SIMPLY GREEK

μαγειρεύουμε (!) την ιδέα… να δημιουργήσουμε μία νέα σειρά προϊόντων με τη βασική ερώτηση…γιατί να μην υπάρχουν προϊόντα έτοιμα για χρήση με το άνοιγμα του βάζου, εύκολα για καθημερινές εφαρμογές σε άπειρες συνταγές, αγνά, φυσικά, όπως τα φτιάχνουμε σπίτι μας και σε ανάλογη τιμή…?

Σάλτσες… αλλά όχι μόνο…!
Έτοιμες για απόλαυση απλά με το άνοιγμα…
Οι σάλτσες μας έχουν βάση την τοματούλα που τόσο λατρεύουμε όλοι και είναι έτοιμες για χρήση είτε όπως είναι κατευθείαν από το βαζάκι είτε με λίγο ζέσταμα.
Είναι απολαυστικές όπως και να τις θέλετε, σε μαγειρευτά, κοκκινιστά, ψητά, πίτσα, μπρουσκέτα, ζυμαρικά, σαν ντιπ, σε στραπατσάδα, σαγανάκι… η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη…

Πατέ – Αλείμματα
Τα πατέ μας όλα είναι έτοιμα για απόλαυση, απλώς ανοίγετε και απλώνετε σε ψωμάκι, κρακεράκια, ψητά κτλ.
Είναι μια εξαιρετική λύση για εύκολο κέρασμα στο σπίτι με ποτάκι ή κρασάκι. Σερβίρετε σαν ντιπάκια με κρακεράκια ή με τυρί, αλλαντικά.
Μπορούν ακόμη να σερβιριστούν σαν σάλτσες με ζυμαρικά, πίτσα, πάνω από ψητή πατάτα…

Γλυκές Γεύσεις
Οι γλυκές μας γεύσεις έχουν δημιουργηθεί για να τις απολαμβάνουμε και με γλυκά, αλλά και με αλμυρές… με το πρωινό μας με ψωμάκι ή φρυγανιά, σε κρέπες, σε τάρτες, σε γλυκά όπως τσίζκέϊκ… αλλά, και συνοδεία με τυριά, αλλαντικά, με κοτόπουλο, χοιρινό και γαλοπούλα…

Αλάτια
Το αλατάκι που δεν μπορεί να λείπει ποτέ. Μία συλλογή με μεγάλη έμπνευση!  Μέιγματα αλατιών για καλό σκοπό

Αυτά τα 3 νέα βραβεία έρχοναι να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 10 ανεβάζοντας το σύνολο των βραβείων Great Taste στα 13 και μαζί με τα 3 Olymp Awards το γενικό σύνολο βραβείων γεύσης της Simply Greek είναι στα 16.

ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ
Ένα άριστο μέλι, με χρώμα που κυμαίνεται από το κεχριμπαρένιο ως το χρώμα του κόκκινου κρασιού ή του κονιάκ, και μία μοναδική πικάντικη γεύση με ένα θαυμάσιο άρωμα. Χαρακτηρίζεται από το υψηλό περιεχόμενο του στο ένζυμο διαστάση και στο αμινοξύ προλίνη. Έχει άριστες αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην υγεία του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η υψηλή θρεπτική του αξία τονώνει τον οργανισμό.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΚ ΠΑΚΤΙΑΣ

Η Ελισσάβετ έχει μεγαλώσει στην Πάρο, από πολύ μικρή ηλικία τον ελεύθερο χρόνο της ακολουθούσε τον πατέρα της Δημήτρη, σε κάθε είδους μελισσοκομική εργασία. Οι μέλισσες για εκείνη, από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, είχαν ένα σημαντικό ρόλο στην ζωή και την καθημερινότητα της. Ήταν κάτι που την έκαναν να νιώθει ελεύθερη.

Μεγαλώνοντας, οι σπουδές της στο Πολυτεχνείο Αθηνών όπου σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες αναγκαστικά την απομάκρυναν από τους μελισσότοπους της όμορφης Πάρου. Κάτι που συχνά αναζητούσε αλλά στην Αθήνα δύσκολα μπορούσε να βρει!

Ο Άγγελος έχει μεγαλώσει στην Αθήνα και η μόνη του επαφή που είχε με τις μέλισσες ήταν με εκείνες που τον τσιμπούσαν στον τόπο καταγωγής του, στην Οία της Σαντορίνης, όταν μικρός περνούσε τα καλοκαίρια του. Σπούδασε Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Λογιστική. Πριν γνωρίσει την Ελισσάβετ, εργαζόταν στην Τράπεζα Κύπρου.

Γνωρίστηκαν το 2010, το 2012 και μετά από εθελουσία έξοδο ο Άγγελος αποχώρησε από την Τράπεζα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Πάρο, να περάσουν τη ζωή τους και να αναλάβουν την μελισσοκομική μονάδα που επί 30 και πλέον χρόνια έχει η οικογένεια της.

Σπούδασαν στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Μελισσοκομία, Μελισσοθεραπεία και Φυσικά Καλλυντικά πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα. Οι καθηγητές τους έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση και βοήθεια. Οι σπουδές αυτές ήρθαν και έδεσαν με την πολύχρονη εμπειρία των γονιών της Ελισσάβετ οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια γνώριζαν της ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος της Πάρου.

Από το 2013, έχουν αναλάβει την οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα και την εξελίσσουν τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε προιόντα.

ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ

Με κεχριμπαρένιο χρώμα, μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα, το θυμαρίσιο μέλι της Valsamo προέρχεται από τη γη της Λακωνικής Μάνης. Το μεγάλο ποσοστό θυμαριού που περιέχει το καθιστά ιδιαίτερα αρωματικό με μοναδικά χαρακτηριστικά.

ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Με κίτρινο/χρυσό χρώμα, ιδιαίτερα ρευστό και έντονο το άρωμα των ανθέων της πορτοκαλιάς, το μέλι πορτοκαλιάς της Valsamo προέρχεται από πορτοκαλαιώνες της Λακωνικής γης. Ιδιαίτερα αρωματικό και πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.

FLEUR DE SEL

Ανθός αλατιού περιορισμένης παραγωγής, από τις βραχώδεις ακτές της Σχοινούσας, στις μικρές Κυκλάδες του Αιγαίου. Συλλέγεται με το χέρι. Τραχύ στην υφή του, έρχεται σε μορφή μεγάλων, παχυών νιφάδων και είναι πλούσιο σε γεύση και άρωμα θάλασσας.

Η VALSAMO

Η ‘ML Valsamo’ δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων, με κοινές μνήμες και όνειρα. Έχοντας περάσει όλα τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων στην ελληνική ύπαιθρο, δεμένοι με τους τόπους μας και τα αρώματα της ελληνικής γης, θελήσαμε να μοιραστούμε ό,τι αγαπούσαμε περισσότερο, μέσα από τα αγνά προϊόντα και τις γέυσεις του τόπου μας. Έτσι ξεκινήσαμε το ταξίδι μας. Μικροί παραγωγοί και άνθρωποι που αγαπούν τους καρπούς της ελληνικής φύσης και ξέρουν να τους συλλέγουν με σεβασμό και να τους επεξεργάζονται κατά τις τοπικές παραδόσεις, ώστε να δημιουργούν μικρά, γαστρονομικά θαύματα, έγιναν δικοί μας συνεργάτες. Για την ακρίβεια, αυτοί οι άνθρωποι έγιναν οι φίλοι μας, η οικογένειά μας. Όλα μας τα προϊόντα είναι μαζεμένα με το χέρι και τα έχουμε προσωπικά δοκιμάσει, γευτεί και εγκρίνει βάση της υψηλής τους ποιότητας και μοναδικότητας, καθώς συνεχόμενα ερευνούμε την αγορά για νέες λιχουδιές. Βάλσαμο είναι εκείνο που ανακουφίζει, που πραϋνει και επουλώνει, που παρηγορεί – μία θεραπευτική συνταγή για το σώμα και το νου. Ακριβώς αυτό επιτυγχάνουν τα προϊόντα μας. Οι λεπτές γεύσεις τους λειτουργούν θεραπευτικά, ικανοποιόντας όλες τις αισθήσεις. Ένα βάλσαμο που μπορεί ο καθένας να έχει στην κουζίνα του και στο τραπέζι του. Ένα μικρό ταξίδι στο άρωμα και την γεύση, που μπορεί ο καθένας να απολαύσει ανοίγοντας ένα από τα βαζάκια μας.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΡΕΤΣΕΛΙ
Ώριμα σύκα του Αυγούστου, που τα μαζεύουμε από τις συκιές, που μεγαλώνουν στους κήπους από παλιά, χωρίς καμία καλλιεργητική φροντίδα και κυρίως χωρίς χημικά. Ολόκληρα τα γλυκά, αρωματικά, θρεπτικά, ντελικάτα φρούτα, ανακατεύονται απλά με ζάχαρη, αφήνουν τους χυμούς τους, βράζουν, αρωματίζονται με αρμπαρόριζα και μετατρέπονται σε ρετσέλι. Τα σύκα διατηρούν σχεδόν το σχήμα τους και στο έπακρο κρατάν τη μυρωδιά και τη γεύση τους.
ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

Το εργαστήριο ¨Όπως Παλιά¨ δημιουργήθηκε το 2011, με έδρα το διαμέρισμα της Σωσάνδρας του δήμου Αλμωπίας, του νομού Πέλλας. Δεν ήταν μια παλαιότερη ιδέα που ωρίμασε με τον καιρό. Ήταν μια νέα ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη για τις απλές, αγνές γεύσεις και κυρίως από την επιθυμία να παραδοθούν αυθεντικές, διαχρονικές μορφές του γαστρονομικού πολιτισμού, χαρακτηριστικό της τοπικής ταυτότητας.

Συνοδοιπόροι στο εργαστήριο αλλά και στη ζωή, ο Βασίλης Ζέρζης και η Αλεξάνδρα. Με προϊόντα χειροποίητα, πραγματικά σπιτικά, με διαδικασίες και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με γνώση και κυρίως με ευθύνη, διατηρούν και εξελίσσουν, ότι τους παραδόθηκε από τις προηγούμενες γενιές. Επιλέγουν  τα καλύτερα, καλλιεργούν και οι ίδιοι τη γη, συλλέγουν τα προϊόντα της και επιχειρούν να μεταφέρουν τη δυναμική της Αλμωπίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Μια εύφορη πλούσια γη, γεμάτη ενέργεια σας περιμένει να τη γευτείτε.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ULTRA SUPERIOR

Δέντρα ηλικίας έως 100 ετών, καρπός ξεχωριστός, αρωματικός, από ελιές Κορωνέϊκες, άρδευση ό,τι φέρνει ο ουρανός, μεταφορά στο ελαιοτριβείο εντός 12 ωρών από τη στιγμή της συγκομιδής του καρπού, ελαιοποίηση το ιδιο βράδυ. Αποτέλεσμα ανώτερο, ένας αγουρέλαιο υψηλής διατροφικής αξίας με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά

Ο καρπός των ελαιόδεντρων συλλέγεται με το χέρι και πρώιμα, σχεδόν άγουρος, όταν ακόμη η ελιά κρατά την αψάδα της. Σε αυτή τη φάση της άγουρης νιότης του, όταν ο καιρός είναι ακόμη γλυκός, στις αρχές Νοεμβρίου, συλλέγεται και το ίδιο βράδυ ελαιοποιείται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους. Καθ’ όλη την παραγωγική διαδικασία οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 25⁰C έτσι ώστε το αγουρέλαιο μας ελαιόλαδο να κρατήσει όλα τα αρώματα φρεσκάδας που προσφέρει ένας άγουρος εξαιρετικής ποιότητας καρπός.

Το αγουρέλαιο “ena ena Ultra Superior», από τα ελαιόδεντρα του χωριού Σκιλλουντία της Αρχαίας Ολυμπίας σε υψόμετρο 450 μέτρων, αποτελεί ένα ελαιόλαδο υψηλής διατροφικής αξίας, τέλεια ισορροπημένο, εξαιρετικής ποιότητας, με ιδιαίτερη πικράδα, έντονο πράσινο χρώμα και μακρά επίγευση

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΑΝΔΡΟΥ
Η Άνδρος φημίζεται μεταξύ άλλων για την ποικιλία των θάμνων της, που διάσπαρτα απλώνονται σε όλα τα βραχώδη σημεία του νησιού. Ανάμεσά τους, ταπεινό και ξεχωριστό για το μοσχοβολιστό του άρωμα, το θυμάρι, γίνεται πόλος έλξης για τις μέλισσες μεταφέροντας στο μέλι όλες τις ευεργετικές ιδιότητές του.
ΑΓΡΙΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΗ
Οι αναφορές για τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες του φασκόμηλου ξεκινούν από τα αρχαία χρόνια έως τις μέρες μας, όπου πλήθος επιστημονικών μελετών επιβεβαιώνουν πως αυτό το φυτό με την ιδιαίτερη ευωδιά, αποτελεί σύμμαχο για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Ξεπροβάλει ανάμεσα στα ελαιόδεντρά μας στη Λακωνική Μάνη και μεγαλώνει ρουφώντας χυμούς από την πολύτιμη γη και τη δύναμη του ελαιώνα. Έτσι εμπλουτισμένο συλλέγεται με το χέρι, αποξηραίνεται με απόλυτα φυσικές μεθόδους, αποδεκτές για τη διατήρηση των χαρακτηριστικών του και συσκευάζεται για να διατεθεί για πλήθος διαφορετικών χρήσεων. Το “ena ena Φασκόμηλο Μάνης” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαρινάρισμα πουλερικών και κρεάτων και στο μαγείρεμα ψητών. Προσθέστε το για να αρωματίσει ζωμούς και σούπες, με προσοχή όμως στην ένταση που αναδύει το άρωμά του.
ENA ENA

Δύο παιδικοί φίλοι, ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μία επαγγελματική πορεία, έχοντας έναν κοινό στόχο και σκοπό: Με κύριο γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και στην αγνότητα της ελληνικής φύσης να δημιουργήσουμε προϊόντα πλούσια σε γεύση, σε άρωμα, σε θρεπτική αξία. Προϊόντα που φτάνουν στο τραπέζι μας και τιμάνε την ελληνική μεσογειακή διατροφή. Προϊόντα κυρίως φτιαγμένα με πάθος και μεράκι από εμάς.

Είμαστε οι ίδιοι ελαιοπαραγωγοί και παραγωγοί των βοτάνων μας, παρέχοντας όλες τις εγγυήσεις για την ανώτερη ποιότητά τους. Εργαζόμαστε με πάθος. Εκπαιδευόμαστε, βρισκόμαστε στα σημεία παραγωγής, συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε στην πράξη, φροντίζουμε τους ελαιώνες μας, τα χωράφια, τους συνεργάτες μας, παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Στεκόμαστε σε όλα τα στάδια παραγωγής, ενεργοί εργάτες και άγρυπνοι ελεγκτές, για να εξασφαλίζουμε κάθε ένας από εμάς την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και τη διατήρηση της αγνότητας της φύσης που καλλιεργούμε.

Συνεργαζόμαστε με έμπειρους μελισσοκόμους απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια και με γνώμονα την αστείρευτη αγάπη τους για αγνά ποιοτικά προϊόντα. Οι συνεργάτες μας είναι άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους, σέβονται τις παραδόσεις και τους ανθρώπους. Φροντίζουν τη γη τους με μεράκι και είναι περήφανοι για το εξαιρετικής ποιότητας μέλι τους.

Δείτε τα προϊόντα που κατέκτησαν την κορυφή των βραβείων Great Taste για το 2017!

Δείτε τα προϊόντα που κατέκτησαν 2 Χρυσά Αστέρια για το 2017!