Το παρών αφιέρωμα είναι ένα από αυτά που μας κάνουν περήφανους για το χώρο μας (το χώρο των τροφίμων & ποτών), για την ανάπτυξη που παρατηρείται, για τη ποιότητα που υπάρχει και για πολλούς ακόμα λόγους.

Η Ελληνική παραγωγή χαρακτηρίζεται όπως λέμε από τεχνογνωσία, καινοτομία, ποιότητα και μεράκι και τα προϊόντα που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή το αποδεικνύουν περίτρανα. Και είναι πολύ ευχάριστο που η προσπάθεια αυτή επιβραβεύεται κάθε χρόνο μέσα από τα κορυφαία βραβεία Great Taste Awards!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα βραβεία Great Taste είναι τα κορυφαία βραβεία γεύσης στον κόσμο, όπου σε ετήσια βάση βραβεύουν προϊόντα από δεκάδες χώρες και πιστοποιούν στο ευρύ κοινό την κορυφαία ποιότητα τους αλλά και την μοναδική γεύση τους. Περισσότεροι από 500 ειδικευμένοι κριτές και απαιτητικοί «ουρανίσκοι» δοκιμάζουν τα προϊόντα των παραγωγών και τα αξιολογούν, ώστε να δώσουν μια άκρως εύστοχη κρίση. Τα βραβεία Great Taste είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και η “στάμπα” των αστεριών κοσμεί τις συσκευασίες των προϊόντων ώστε το κοινό να αναγνωρίζει την κορυφαία γεύση τους!

Οι δοκιμές γίνονται στα “τυφλά” (Οι κριτές δεν γνωρίζουν ποιό ή από που είναι το κάθε προϊόν που δοκιμάζουν), και διαρκούν μήνες, ώστε η κρίση να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και αδιάβλητη.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παραγωγούς, καθώς μέσα από αυτό το ταξίδι γνωρίζουν καλύτερα το προϊόν τους, τον ανταγωνισμό και τελικά τη θέση που έχει ή που μπορεί να αποκτήσει το κάθε προϊόν στην αγορά. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους παραγωγούς και τις εταιρίες, ώστε να γνωρίσουν τα παραπάνω στοιχεία.

 Φέτος στο διαγωνισμό Great Taste 2017 συμμετείχαν πάνω από 400 Έλληνες παραγωγοί, ενώ συνολικά διαγωνίσθηκαν 12,366 προϊόντα! Είμαστε περήφανοι γιατί 234 ελληνικά προϊόντα κέρδισαν για φέτος το βραβεία Great Taste 2017 και ανεξάρτητα από τα αστέρια απέδειξαν πως η ελληνική παραγωγή είναι κάτι ιδιαίτερο, και το μεράκι των παραγωγών που βρίσκονται πίσω από αυτά καταφέρνει να φανεί μέσα στα προϊόντα, και να μας χαρίσει  την κορυφαία γεύση! 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους 31 παραγωγούς και τα 51 προϊόντα της ΝΟΜΗΣ που βραβεύθηκαν αλλά και τους παραγωγούς που βρίσκονται πίσω από αυτά! Καλή σας απόλαυση! 

Share
Tags