Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Συνεντεύξεις

Η “Οδύσσεια” του Μάριου και του Χάρη ταξιδεύει σε 4 Ηπείρους!

Και το ταξίδι αυτό είναι ένα μοναδικό ταξίδι 100 % Ελληνικού Αλατιού Μεσολογγίου!

Η γνωριμία μας με τον Μάριο και τον Χάρη αποτελεί ιστορία του 2016, όταν γνωριστήκαμε από κοντά σε κάποια έκθεση. Η εντύπωση που είχαμε για την Salt Odyssey μέσα από τη γνωριμία που είχαμε στο διαδίκτυο ως τότε, ότι πρόκειται δηλαδή για μια μεγάλη, ίσως απρόσωπη εταιρία, έμελε να γκρεμιστεί από την πρώτη χειραψία. Δεν πέρασαν πάνω από 2 λεπτά μέχρι να αντιληφθούμε πως οι 2 χαμογελαστοί κύριοι μέσα στο περίπτερο, που φρόντιζαν την κάθε λεπτομέρεια, και μιλούσαν με κάθε ενδιαφερόμενο, ήταν οι δημιουργοί της Salt Odyssey! Οι συζητήσεις μας και οι κοινές απόψεις περί της παραγωγής, της τυποποίησης και κυρίως της εξωστρέφειας και της διαφήμισης δημιούργησαν δεν άργησαν να συνδεθούν!

Από τότε αναπτύξαμε μια συνεργασία που διακρίνεται από ανταλλαγή απόψεων και σεβασμού. Τελευταία κατ ιδίαν συνάντηση με τον Μάριο και τον Χάρη, η έκθεση Sial στο Παρίσι, όπου βρήκαμε το χρόνο να συζητήσουμε και να καταγράψουμε την κουβέντα μας σχετικά με την εταιρία τους, τη δράση και τα όνειρα τους. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους 2 φίλους, που βρίσκονται πίσω από τη Salt Odyssey και τα μοναδικά προϊόντα που παράγει!

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η δραστηριότητά μας άρχισε το 2008.  Ξεκινήσαμε να προωθούμε προϊόντα ανώτερης ποιότητας σε καταστήματα υγιεινών τροφών και βιολογικών προϊόντων.  Προϊόντα με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, σε προσεγμένη συσκευασία και τιμή που σέβεται τον καταναλωτή. 

Η ενασχόληση μας με τα τρόφιμα είναι οικογενειακή υπόθεση.  Διατηρούμε καταστήματα και εργαστήριο παραγωγής υγιεινών τροφών στη Θεσσαλονίκη από το 1982!

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η εταιρία μας είναι η ΒΙΟδύναμη. To κυριότερο brand μας είναι το “Salt Odyssey” το οποίο φτιάχτηκε για να διαδώσει τα ποιοτικά Ελληνικά αλάτια σε όλον τον κόσμο.  Επειδή το brand δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση για εμάς συμβολίζει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας σήμερα, για να μπορέσει να βοηθήσει στην πρόοδο της χώρας του και στην έξοδο από τις δύσκολες καταστάσεις.

Τα προϊόντα μας εξάγονται αυτή την στιγμή σε 17 χώρες και 4 ηπείρους. Έχουμε αποσπάσει 29 βραβεία γεύσης και ποιότητας για τα προϊόντα μας μεταξύ των οποίων 3 αστέρια Great Taste Awards 3 αστέρια Superior Taste Award iTQi και Platinum Olymp Award!

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Αγάπη για το προϊόν, τους εργαζόμενους, τον καταναλωτή.  Η πληροφορία που θα ήθελα να μοιραστώ και δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό είναι ότι το επιτραπέζιο αλάτι της βιομηχανίας δεν προέρχεται αποκλειστικά από Ελληνικές αλυκές αλλά είναι κυρίως αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενο αλάτι.  Εμείς στη Salt Odyssey χρησιμοποιούμε μόνο βραβευμένο αλάτι από τις αλυκές του Μεσολογγίου.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και οι πρώτες ύλες έρχονται σ’ εμάς από όλα τα μέρη της Ελλάδος.  Βότανα από την Κρήτη, σουσάμι από τον Έβρο, αλάτι από το Μεσολόγγι, καπνιστή πάπρικα από την Αριδαία.

Οι υπόλοιπες πρώτες ύλες διαλέγονται με γνώμονα τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γεύση, άρωμα, χρώμα), την πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια τους ή την παραδοσιακή επεξεργασία τους.

Οι προμηθευτές μας, εκτός από το άριστο τελικό προϊόν, θα πρέπει να αγαπούν αυτό που παράγουν και να τρέφουν σεβασμό για τον καταναλωτή που θα επιλέξει να καταναλώσει τα προϊόντα τους.

"Όχι μόνο δεν έχουμε σκεφτεί να τα παρατήσουμε αλλά σκεφτόμαστε συνεχώς πώς να βελτιωθούμε."

Αρωματικό Αλάτι
Καπνιστό Αλάτι Μεσολογγίου καπνισμένο με Ξύλα Οξιάς – Salt Odyssey

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Το καπνιστό αλάτι Μεσολογγίου ξεχωρίζει λόγο της μοναδικότητας, της τεράστιας αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό και από το γεγονός ότι είναι το μοναδικό τρόφιμο παγκοσμίως που έχει αποσπάσει τα δύο ανώτερα διεθνή βραβεία γεύσης και ποιότητας.

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, οι ευκαιρίες για τους Έλληνες παραγωγούς και τα Ελληνικά προϊόντα είναι τεράστιες.  Η προσπάθειά μας θα πρέπει να είναι να παράγουμε σε μόνιμη βάση, προϊόντα ανώτερης ποιότητας, να φροντίζουμε να διαφημίζουμε την εικόνα της χώρας μας με τα προϊόντα που διαθέτουμε και να εξυπηρετούμε τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό με επαγγελματισμό και συνέπεια.  Η νέα γενιά επιχειρηματιών έχει πλέον καταλάβει ότι θα πρέπει να εργαστεί σκληρά σε όλους τους τομείς μιας επαγγελματικής συνεργασίας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς και να κάνει τη διαφορά μέσα στην κρίση.  Μόνο έτσι θα υπάρχει ανάπτυξη.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Με σεβασμό στον Έλληνα καταναλωτή και χρησιμοποιώντας Ελληνικές πρώτες ύλες, εξυπηρετούμε τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς και παράλληλα αναπτύσσουμε την  αγορά του εξωτερικού. Το 2018 τελειώνει με 60% ελληνική αγορά 40% εξαγωγές.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Η εικόνα του προϊόντος θα πρέπει να είναι ανάλογη της ποιότητάς του και αυτό να φαίνεται.  Το κυριότερο για εμάς είναι το να αναδείξουμε το εξαιρετικής ποιότητας προϊόν με μία αντίστοιχη συσκευασία, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει την πραγματική τελική τιμή του προϊόντος για να μπορεί να παραμένει ανταγωνιστικό στην παγκόσμια αγορά.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Η πορεία μας εν μέσω κρίσης είναι ανοδική κάθε χρόνο, τα προϊόντα μας λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές και προτιμούνται σε όλο και περισσότερες χώρες. Όχι μόνο δεν έχουμε σκεφτεί να τα παρατήσουμε αλλά σκεφτόμαστε συνεχώς πώς να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα προϊόντα και να προσφέρουμε εργασία σε περισσότερες οικογένειες.

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Επειδή ο τόπος μας ευνοείται από τις καιρικές συνθήκες παράγει προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Με σοβαρότητα, σωστή οργάνωση, υπευθυνότητα και με γνώμονα την σωστή εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τα αλάτια Salt Odyssey και να καταλάβουν τη διαφορά ποιότητας στο συστατικό που χρησιμοποιείται καθημερινά, σε όλα τα φαγητά τους!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου