Βραβεία

Σας παρουσιάζουμε τα (πολυ)βραβευμένα ελαιόλαδα της ΝΟΜΗΣ από το διαγωνισμό London Olive Oil Competition 2018!

 

Μέσα από μια σειρά αφιερωμάτων θα σας παρουσιάσουμε όλα τα μοναδικά προϊόντα που βραβεύθηκαν σε διαγωνισμούς ποιότητας και εμφάνισης μέσα στο 2018! Ο πρώτος διαγωνισμός που παρουσιάζουμε είναι τα βραβεία London Olive Oil Competition 2018 που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο και ανέδειξαν πολλά ελληνικά ελαιόλαδα!

 

Σας παρουσιάζουμε τα 6 ελαιόλαδα που βραβεύθηκαν με χρυσό βραβείο ποιότητας και κατέκτησαν την κορυφή του διαγωνισμού!

category
Organic Extra Virgin Olive Oil – Greenolia

Organic Extra Virgin Olive Oil – Greenolia 

 

Κάποτε, το βιολογικό λάδι από το κτήμα έμπαινε σε μπουκάλια και μοιραζόταν σε φίλους σαν αγνό πολύτιμο δώρο. Το ίδιο γίνεται και σήμερα που η παραγωγή μεγάλωσε και το λάδι μας απέκτησε ετικέτα. Απλά οι φίλοι έγιναν περισσότεροι.

Από τους ιδιόκτητους βιολογικούς ελαιώνες μας που αγναντεύουν το Μαλιακό κόλπο στη Στυλίδα Φθιώτιδας, συλλέγουμε και επιλέγουμε τον καλύτερο καρπό που παίρνει το δρόμο προς το ελαιοτριβείο με τη σήμανση «ΑΥΣΤΗΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ».

To βιολογικό ελαιόλαδο GREENOLIA ORGANIC κρύβει μέσα του όλη την αγνότητα της φύσης. Το καλλιεργούμε χωρίς κανένα χημικό σκευάσμα, καταπολεμούμε τους εχθρούς της ελιάς με φυσικούς τρόπους και τέλος το υποβάλλουμε σε αυστηρούς ελέγχους.

Προέρχεται από ένα μελετημένο blend από τις ποικιλίες Αμφίσσης και Κορωνέικη, σε τέτοια αναλογία, ώστε να αναδεικνύεται μια νέα ανεπανάληπτη γεύση που συνδυάζει τον πικάντικο τόνο της Κορωνέικης και τον ήπιο χαρακτήρα της Αμφίσσης.

Eίναι ένα ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας (<0,4) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που προσφέρει ελαφρώς πικάντικες νότες στον ουρανίσκο και συγκεντρώνει όλα τα προτερήματα ενός βιολογικού τελικού προϊόντος.

Διατίθεται σε συσκευασίες 100ml, 250ml, 500ml, 750ml, 5l

Early Harvest – Kyklopas

 

Ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας, ποικιλίας Μάκρης μοναδικής προσωπικότητας, χάρη στο μικροκλίμα της περιοχής και την εδαφική δομή του εδάφους των κτημάτων από τα οποία συλλέγεται στα μέσα του Οκτώβρη. Χαρακτηρίζεται από φρουτώδες μεσαίας έως υψηλής έντασης με έντονη φρεσκάδα πράσινης ελιάς και νότες πράσινης μπανάνας, αγκινάρας και φρεσκοκομμένου χόρτου. Ελαιοποιείται σε 4-8 ώρες από τη συλλογή του σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης και ψυχρής έκθλιψης. Στη γεύση πολύπλοκο και ντελικάτο με μέτριας έντασης πίκρα και πικάντικα, προτείνεται να καταναλωθεί ωμό σαν τελευταία πινελιά σε όλα σας τα πιάτα.

Διατίθεται σε συσκευασίες των 2,5lt, 750ml, 500

category
Αγουρέλαιο – ΚΥΚΛΩΠΑΣ Ελαιοτριβείο
category
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Έκθλιψης Αφιλτράριστο – KONOS

Extra Virgin Olive Oil Makris – Konos

 

Ένα ελαιόλαδο με τονισμένο φρουτώδες και ισορροπημένη παρουσία πικρού και πικάντικου. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εξαιρετική πολυπλοκότητα των αρωμάτων του. Τα έντονα αρώματα φρούτων όπως μπανάνας, μάνγκο, αχλαδιού καθώς και λουλουδιών δένουν διακριτικά με τόνους φύλλων τομάτας, γρασιδιού και ελιάς, δημιουργώντας ένα αρμονικό και «γλυκό» ελαιόλαδο με μακρά επίγευση.

Η έκθλιψη των ελιών, γίνεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 oC καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το ελαιόλαδο απελευθερώνεται μέσα από την πάστα και τον χυμό της ελιάς κάτω από ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες μάλαξης της ελαιόμαζας.

Sapfo Limited EVOO – Papadellis Olive Oil

 

Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 500 ml, από τις ανατολικές  περιοχές της Λέσβου και συγκεκριμένα από τους ελαιώνες της Πηγής και της Κώμης .

Ποικιλιακή σύνθεση: 60% Αδραμυτινή , 30% Κολοβή  και 10% Αγριελιά.

 

Χρυσοκίτρινο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας με πολύ  έντονο άρωμα και  πικάντικη επίγευση , με το απίστευτο φρουτώδες του μπορεί να απογειώσει οποιαδήποτε σαλάτα λαχανικών και να βελτιώσει ψητά φούρνου με μια μικρή ποσότητα στο τέλος του ψησίματος.

category
Sapfo Limited Edition εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Papadellis Olive Oil
category
Premium Extra Virgin Oil – Eliama Daily Value

Eliama Daily Value – Ellis Farm

 

Η Eliama Daily Value είναι μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου. Οι ελαιώνες της είναι ξερικοί και σε υψόμετρο 600 μέτρων. Η ποικιλία που καλλιεργούν είναι 100% Κορωνείκη, μια ποικιλία πού διακρίνεται για τα έντονα φρουτώδη χαρακτηριστικά της. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της, πέρα από πλούσιο σε πολυφαινόλες, διατηρεί μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της bitter, fruity and spicy επίγευσης.

Stalia Olive Oil – Stalia

 

Είναι ένα ανώτατης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με έντονα αρώματα φρούτων και φρεσκάδας και εξαιρετική αρμονία. Ένα ελαιόλαδο με υψηλή διατροφική αξία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αναδείξει όλα τα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής και της γαστρονομίας γενικότερα. Συνοδεύει και συνδυάζεται υπέροχα με φρέσκες και πράσινες σαλάτες, βραστά χόρτα και λαχανικά, ψάρια, κρέατα κ.τ.λ.

Περιοχή: Γαργαλιάνοι, Δυτική Μεσσηνία, Πελοπόννησος, Ελλάδα
Ποικιλία: Κορωνέικη 100%
Συγκομιδή: πρώιμη μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2016
Ελαιοποίηση: Ψυχρή έκθλιψη (έως 24 oC)
Χαρακτηριστικά: υψηλό φρουτώδες και πικάντικο, μέσο πικρό
Συσκευασία: Βαμμένη γυάλινη φιάλη σε χάρτινο κουτί

Διατίθεται σε συσκευασίες 50ml, 250ml, 500ml.

category
Extra Virgin Olive Oil – STALIA

Παράλληλα, πολλά από τα παραπάνω ελαιόλαδα πέτυχαν διακρίσεις και στους διαγωνισμούς ετικέτας & branding, τοποθετώντας τον πήχη πολύ ψηλά και επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι Έλληνες στην τυποποίηση ελαιολάδου τα τελευταία χρόνια!

 

Τα βραβεία συνεχίζονται σε επόμενα άρθρα!

Share
Tags