traxanas-web

Ποια είναι η DARDOUMA family

 

 Η Dardouma Family είναι ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο ζυμαρικών , το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών. Μολονότι ιδρύθηκε το 2008, η Dardouma Family έχει 100 χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα ζυμαρικά. Η παράδοση πέρασε από γενιά σε γενιά και σήμερα το όνειρο της γιαγιάς Μαρίας, εκπροσωπείται από τα αδέρφια Ιωάννη & Ευάγγελο Μάλλιο. Το εργαστήριο είναι ένας επισκέψιμος χώρος γαστρονομικού ενδιαφέροντος , που προωθεί τις ελληνικές & τοπικές γεύσεις. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που απευθύνονται άμεσα στις αισθήσεις: μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν το παραγόμενο προϊόν, να «λερώσουν» τα χέρια τους !! Μοναδικός Στόχος της Dardouma Family η παροχή υψηλής , λιτής, ελληνικής μαγειρικής!

 

 

 Γιατί ο χειροποίητος τραχανάς είναι δική σας Ιστορία ;

 

 Με το motto αυτό θέλουμε να δηλώσουμε στο καταναλωτικό κοινό , την πολυετή εμπειρία που διαθέτουμε ,λόγω οικογενειακής κληρονομιάς, στην παραγωγή του παραδοσιακού χειροποίητου τραχανά. Στα ράφια το 90% των τραχανάδων είναι βιομηχανοποιημένοι, εμείς θελήσαμε να διαφοροποιηθούμε και να προσφέρουμε στον καταναλωτή την μοναδική εμπειρία να συναντήσει τις γεύσεις του χωριού και της γιαγιάς του ,στο πλησιέστερο κατάστημα τροφίμων της γειτονιάς του.

Traxanas-Dardouma-family-traxanades
Traxanas-Dardouma-family-3

 

 Τι δηλώνει η φράση που βλέπουμε στο packaging , της ανανεωμένης σας σειρά με τους χειροποίητους τραχανάδες #thegreekcomfortfood ;

 

 Το comfort food είναι το φαγητό που έχει παρασκευαστεί με ένα παραδοσιακό τρόπο και έχει συνήθως μια «νοσταλγική» ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το καταναλώνει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα παραδοσιακά φαγητά, όπως ο τραχανάς . Η σειρά με τους χειροποίητους τραχανάδες αποτελεί το δικό μας The Greek Comfort Food και είναι για να γιορτάσει την ομορφιά και την ευχαρίστηση του καλού φαγητού , να αγκαλιάσει τις τελετουργίες του μαγειρέματος και να μιλήσει κατευθείαν στις ψυχές μας!

 

 

  Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας

 

Στο εργαστήριο μας παράγονται  καθημερινώς ζυμαρικά, ζυμωμένα με τα αγνότερα ελληνικά  υλικά, που χαρίζουν  χρυσαφένιο χρώμα, πλούσιο άρωμα και μεστή γεύση . Μπρούτζινες  μήτρες διαμορφώνουν το τελικό σχήμα και τα τελάρα ξήρανσης γεμίζουν από ποικιλία! Οι τραχανάδες, αυτοί κι αν ποικίλουν, ξινός , γλυκός, λαχανικών, ολικής , για μωρά .. μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσης, τριμμένοι στο κόσκινο για να ‘χυλώνουν’ όπως συνήθιζαν να λένε οι παλιοί! Η αγάπη μας για το ζυμαρικό, μας εμπνέει , μας εξελίσσει ,μας ολοκληρώνει, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε γεύματα υψηλής διατροφικής και εθνικής  αξίας!

 

 

Traxanas-Dardouma-family-5
Traxanas-Dardouma-family-2

 

 Ελλάδα ή διεθνείς αγορές;

 

Πρώτα Ελλάδα και παράλληλα εξαγωγές!!
Ο Έλληνας καταναλωτής του σήμερα σαφώς και δυσκολεύεται οικονομικά, αλλά το ζυμαρικό και ο τραχανάς είναι γεύματα που έθρεψαν γενεές και γενεές σε πιο δύσκολα χρόνια και εμείς θα είμαστε εδώ για να του το προσφέρουμε!
Όσο αφορά τις αγορές του εξωτερικού έχουμε μια σημαντική πρόκληση να διαχειριστούμε, να κάνουμε γνωστό τον τραχανά, να μυήσουμε τον καταναλωτή στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα , στην μοναδική σούπα του τραχανά, την οποία όσοι ξένοι δοκίμασαν , τον λάτρεψαν από την πρώτη κιόλας μπουκιά!

 

 

 

Ποιοι οι επόμενοι σας στόχοι;

 

Το επόμενο διάστημα , πρόκειται να ανακαινίσουμε τον χώρο παραγωγής  μας, καθώς σκοπεύουμε να τον τοποθετήσουμε στο κέντρο όλων των ενεργειών μας. Ήδη λειτουργεί ως επισκέψιμος  χώρος όπου μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν τα δικά τους ζυμαρικά και group τουριστών και σχολείων ξεναγούνται στο χώρο. Άμεση προτεραιότητα μας  είναι να γίνει ένας πολύ-χώρος γαστρονομικών σεμιναρίων που θα  προωθεί τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς.

 

Traxanas-Dardouma-family-1
Share
Tags