Είχα χρόνια επαφή με το μούστο. Από μικρό παιδάκι θυμάμαι, επειδή είχαμε αμπέλια στην οικογένεια, να έχουμε στο σπίτι μούστο και να φτιάχνουμε τέτοια καλούδια. Λόγω του ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ψάχνοντας εναλλακτικές λύσεις μου ήρθε η ιδέα, εντελώς ξαφνικά. Βέβαια ήμασταν γενικά στον χώρο, οπότε δεν χρειάστηκε να πάμε μακριά για να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, αλλά είναι κάτι που το αγαπάω και το κάνω με μεράκι και φυσικά με τη βοήθεια και της συζύγου και των παιδιών μου.
Η λέξη «εύβοτρυ» σημαίνει καλό κλίμα. Όταν ψάχναμε να βρούμε μία λέξη, έναν όρο γύρω από το μούστο και το σταφύλι, κάτι που να είναι ξεχωριστό, μία φίλη μας, φιλόλογος και γνώσης της ελληνικής γλώσσας, σκέφτηκε αυτή τη λέξη. Μας άρεσε πολύ και καταλήξαμε σε αυτό.
Εκτός από μουσταλευριά φρέσκια, φτιάχνουμε κάποια ρετσέλι, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα βουτηγμένα στο πετιμέζι και ψημένα, χωρίς ζάχαρη, με ξηρούς καρπούς και σταφίδα. Φτιάχνουμε αποξηραμένη μουσταλευριά γεμισμένη με καρύδι ή αμύγδαλο. Επίσης έχουμε σταφιδωτά που είναι του τόπου μας, μουστοκούλουρο, χαλβά με πετιμέζι, διάφορα βουτήματα, γλυκό σταφύλι, σταφίδα και γενικά ό,τι υγιεινό μπορεί να φτιαχτεί από σταφύλι.
Και κυρίως, όπως φτιάχνονταν παλιά. Αυτή είναι και η βασική μας αρχή. Όχι βιομηχανοποίηση.
Τα προϊόντα από μούστο, όπως η μουσταλευριά δεν υπάρχουν στο εξωτερικό. Ορισμένοι λαοί το γνωρίζουν, αλλά κι εκείνοι που δεν το γνωρίζουν, μέσα από την σωστή προώθηση μπορούν να το γνωρίσουν. Βέβαια αυτό είναι κάτι που γίνεται σιγά σιγά. Εμείς τώρα έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο και πιστεύω ότι με την καινούρια σεζόν θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό κάνουμε και κινήσεις για να γίνουν γνωστά τα προϊόντα μας και στο εξωτερικό.