Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Συνεντεύξεις

Στην επαρχία της Ιεράπετρας ο Στέφανος Κασσωτάκης δημιούργησε το Εύβοτρυ!

Μία οικοτεχνία με παραδοσιακά προϊόντα από σταφύλι και μούστο, με τοπικές συνταγές... όπως  παλιά.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Είχα χρόνια επαφή με το μούστο. Από μικρό παιδάκι θυμάμαι, επειδή είχαμε αμπέλια στην οικογένεια, να έχουμε στο σπίτι μούστο και να φτιάχνουμε τέτοια καλούδια. Λόγω του ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ψάχνοντας εναλλακτικές λύσεις μου ήρθε η ιδέα, εντελώς ξαφνικά. Βέβαια ήμασταν γενικά στον χώρο, οπότε δεν χρειάστηκε να πάμε μακριά για να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, αλλά είναι κάτι που το αγαπάω και το κάνω με μεράκι και φυσικά με τη βοήθεια και της συζύγου και των παιδιών μου. 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η λέξη «εύβοτρυ» σημαίνει καλό κλίμα. Όταν ψάχναμε να βρούμε μία λέξη, έναν όρο γύρω από το μούστο και το σταφύλι, κάτι που να είναι ξεχωριστό, μία φίλη μας, φιλόλογος και γνώσης της ελληνικής γλώσσας, σκέφτηκε αυτή τη λέξη. Μας άρεσε πολύ και καταλήξαμε σε αυτό.

Εκτός από μουσταλευριά φρέσκια, φτιάχνουμε κάποια ρετσέλι, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα βουτηγμένα στο πετιμέζι και ψημένα, χωρίς ζάχαρη, με ξηρούς καρπούς και σταφίδα. Φτιάχνουμε αποξηραμένη μουσταλευριά γεμισμένη με καρύδι ή αμύγδαλο. Επίσης έχουμε σταφιδωτά που είναι του τόπου μας, μουστοκούλουρο, χαλβά με πετιμέζι, διάφορα βουτήματα, γλυκό σταφύλι, σταφίδα και γενικά ό,τι υγιεινό μπορεί να φτιαχτεί από σταφύλι.

Και κυρίως, όπως φτιάχνονταν παλιά. Αυτή είναι και η βασική μας αρχή. Όχι βιομηχανοποίηση.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Τα προϊόντα από μούστο, όπως η μουσταλευριά δεν υπάρχουν στο εξωτερικό. Ορισμένοι λαοί το γνωρίζουν, αλλά κι εκείνοι που δεν το γνωρίζουν, μέσα από την σωστή προώθηση μπορούν να το γνωρίσουν. Βέβαια αυτό είναι κάτι που γίνεται σιγά σιγά. Εμείς τώρα έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο και πιστεύω ότι με την καινούρια σεζόν θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό κάνουμε και κινήσεις για να γίνουν γνωστά τα προϊόντα μας και στο εξωτερικό.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου