Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Ζωμοί
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Αφιερώματα

Τα αλλαντικά της ΝΟΜΗΣ! Ένα υπέροχο ταξίδι σε γεύσεις, παράδοση και ιστορία!

Τα αλλαντικά της ΝΟΜΗΣ! Ένα υπέροχο ταξίδι σε γεύσεις, παράδοση και ιστορία!

Με τα πιο γνωστά να προέρχονται από την Ιταλία και να μονοπωλούν τα καλά εστιατόρια, ποιος θα περίμενε ότι με μια βόλτα στην Ελλάδα, θα γνωρίζαμε τόσους παραγωγούς ελληνικών αλλαντικών;

 

Ποιος θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το πασίγνωστο prosciutto di parma, το speck και το salame milanese?

 

Την απάντηση δίνουν παραγωγοί της ΝΟΜΗΣ από την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Λήμνο, την Καρδίτσα, τη Νάουσα, το Αιτωλικό, τη Δράμα και την Καβάλα.

 

Γιατί το απάκι, το νούμπουλο, το κερκυραϊκό σαλάδο, ο καβουρμάς, ο παστουρμάς και το σουτζούκι κερδίζουν επάξια μία θέση στο τραπέζι μας, σε ένα ευφάνταστο και απόλυτα ελληνικό πλατώ αλλαντικών ή συνοδεύουν μοναδικά το κρασί μας.

Τα κλασσικά!

Ζαμπόν βραστό – Βόρειος Ελλάς

Παρασκευάζεται από χοιρινό μπούτι. Το μπούτι βράζεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μόνο αλάτι και πιπέρι και καθόλου συντηρητικά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να γευτείτε ένα αγνό προϊόν.

Μπριζόλα μπαχαρικών με βότανα – Βόρειος Ελλάς

 

Παρασκευάζεται από χοιρινό μπούτι. Το μπούτι βράζεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μόνο αλάτι και πιπέρι και καθόλου συντηρητικά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να γευτείτε ένα αγνό προϊόν.

Παντσέτα
Παντσέτα – Μιχαλάς

Παντσέτα – Μιχαλάς

 

Χοιρινή Παντσέτα Καπνού ΄΄ΜΙΧΑΛΑΣ΄΄. Το ΙΤΑΛΙΚΟ στοιχείο της αλλαντοποιίας Μιχαλάς. Το βασικό υλικό για μια αυθεντική, γνήσια Ιταλική καρμπονάρα.

Το αλλαντικό αυτό, είναι φτιαγμένο από χοιρινή ξεκοκαλισμένη παντσέτα, μαριναρισμένη με μπαχαρικά και ντόπιο κρασί και σκόρδο και στη συνέχεια κρεμιέται σε ξυλόφουρνο για περίπου 3 ημέρες.

Συνδυάζεται υπέροχα σε μακαρονάδες αλλά και με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών κομμένη σε πολύ ψιλές φέτες.

Μπριζόλα καπνιστή χωρίς κόκκαλο – Αλλαντοποιία Τσιανάβας

 

Ντόπια, επιλεγμένα χοιρινά εκτρέφονται στον Θεσσαλικό κάμπο και φτάνουν καθημερινά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Αλλαντοποιίας Καρδίτσας Τσιανάβας.

Το μεράκι, το πάθος της δημιουργίας και ο σεβασμός στην παράδοση δημιούργησε την μπριζόλα καπνιστή με ή χωρίς κόκαλό. Ψήνεται αργά με ξύλο οξιάς, βότανα και μυρωδικά του ορεινού όγκου των Αγραφών. Άρωμα μεθυστικό και γεύση μοναδική έτοιμη να μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που μπορεί να απογειώσει κρύα πιάτα, ζυμαρικά καθώς και να συνοδέψει μια παγωμένη μπύρα ή το κρασί της παρέας. Διατίθεται άκοπη ή κομμένη σε φέτες σε vacuum.

Αλλαντικά
Μπριζόλα καπνιστή χωρίς κόκκαλο – Αλλαντοποιία Τσιανάβας

Μπέικον καπνιστή Παντσέτα – Βόρειος Ελλάς

 

Παρασκευάζεται από χοιρινή πανσέτα, η οποία σιγοψήνεται και στην συνέχεια καπνίζεται ελαφρά. Για το άρωμά της χρησιμοποιούν μόνο πιπέρι. Αυτό δημιουργεί μια ελαφρά καυτερή χροιά, η οποία σε συνδυασμό με τα αρώματα από το κάπνισμα, χαρίζουν μια μοναδική γεύση.

Πάριζα – Βόρειος Ελλάς 

Παρασκευάζεται από μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος. Το μείγμα βράζεται, ενώ τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται,  μετατρέπουν αυτό το αλλαντικό σε μια εξαιρετική επιλογή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η διαφορά με το παριζάκι είναι στο μέγεθος της συσκευασίας.

Αλλαντικά, Σαλάμι
Σαλάμι Μοσχαρίσιο με Φινόκιο – Φάρμα Μπαντή

Πάριζα – Βόρειος Ελλάς 

 

Παρασκευάζεται από μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος. Το μείγμα βράζεται, ενώ τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται,  μετατρέπουν αυτό το αλλαντικό σε μια εξαιρετική επιλογή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η διαφορά με το παριζάκι είναι στο μέγεθος της συσκευασίας.

Τα τοπικά!

 Απάκι παραδοσιακό κρητικό – Αφοί Κασσάκη

Το παραδοσιακό κρητικό απάκι παρασκευάζεται από φρέσκο χοιρινό κρέας (μπριζόλα), το οποίο μαρινάρεται σε ξύδι και έπειτα καπνίζεται. Περιέχει μαγειρικό αλάτι και μπαχαρικά. Διατίθεται σε συσκευασία 350-400gr. Το προϊόν κόβεται σε φέτες και ψήνεται σε προθερμασμένο τηγάνι με ελάχιστο λάδι για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Διατηρείται σε χώρους απο 0 έως 4 °C.

Αλλαντικά
Απάκι παραδοσιακό Κρητικό – Αφοί Κασσάκη
Νούμπουλο Κερκύρας
Χοιρινό Νούμπουλο – COMECO

Χοιρινό νούμπουλο – CO.ME.CO.

 

Το Κερκυραϊκό Νούμπουλο Φουμικάδο, είναι άριστης ποιότητας προϊόν και φτιάχνεται σύμφωνα με την μυστική συνταγή της οικογένειας Λαβράνου. Χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, περασμένο σε έντερο και καπνισμένο με αρωματικά κλαριά του Νησιού όπως φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη κ.α.

 Χοιρινή Πηκτή Λήμνου – Παλαίστρος Αλλαντικά Λήμνου

 

Κομματάκια χοιρινού κρέατος μέσα σε ζωμό. Σερβίρεται ως έχει ή ζεστό αφού πρώτα αφαιρεθεί το λίπος που βρίσκεται στην επιφάνεια. Ιδανικός μεζές για κρασί και ούζο.

Πηχτή
Χοιρινή Πηκτή Λήμνου – ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΣ Αλλαντικά Λήμνου
Παστουρμάς
Παραδοσιακός Παστουρμάς – Ατλαμάζογλου

Παραδοσιακός Παστουρμάς – Ατλαμάζογλου

 

Ο παστουρμάς είναι έδεσμα με ρίζες από την ανατολή και πιο συγκεκριμένα από την Καππαδοκία. Ο προπάππους της οικογένειας στη ανάγκη να διατηρήσει το βόειο κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα προς χρήση μαγειρικής, όπως και πολλοί συγχωριανοί του, το πάστωνε. Το πάστωμα γινόταν, όπως το περιέγραψε ο παππούς, Αποστόλης Ατλαμάζογλου, σε ξύλινη σκάφη. Τοποθετούσαν μία στρώση αλάτι, μετά το κρέας, ξανά αλάτι εναλλάξ και στο τέλος το κάλυπταν με αλάτι και το άφηναν για αρκετές μέρες. Στη συνέχεια το έβγαζαν, το ξέπλεναν από το αλάτι και το τοποθετούσαν σε πέτρινη επιφάνεια και τα πρέσσαραν με βάρος, συνήθως μεγάλες καθαρές πέτρες. Στην εξέλιξη της συντήρησης δοκίμασαν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος με μπαχαρικά. Ο παστουρμάς και το σουτζούκι παρασκευάζονται με μεράκι και με την ίδια διαδικασία στο εργαστήριο της οικογένειας Ατλαμάζογλου στην Νέα Καρβάλη χρησιμοποιώντας σκεύη και εξοπλισμό (ψυγεία–πρέσα) και χώρο που πληρούν τις προδιαγραφές HACCP και της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

 Σαλάδο – Μιχαλάς

 

Το σαλάμι ΄΄ΜΙΧΑΛΑΣ΄΄ παρασκευάζεται από το 1989 με σεβασμό στην παράδοση και φτιάχνεται εξ ολοκλήρου από αγνές πρώτες ύλες, φυσικό περιτύλιγμα και δίνοντας έμφαση στον παραδοσιακό τρόπο ωρίμανσης, αφού καπνίζεται σε φυσικό φούρνο με ξύλα.

Προτείνουμε να κόψετε λεπτές φέτες σαλαμιού για να συνοδεύσουν το κρασί, το ούζο ή το τσίπουρο σας. Επίσης, για κολατσιό συνδυάζεται υπέροχα με ντομάτα, τυρί, λάδι και ρίγανη ή σε σάντουιτς με τα υλικά που προτιμάτε.

Το σαλάμι είναι παραδοσιακό αλλαντικό και ο όρος χρησιμοποιείται για μια ποικιλία από ζυμωμένα και ξεραμένα στον καπνό λουκάνικα που παρασκευάζονται από χοιρινό κρέας. Παραδοσιακά το σαλάμι ήταν δημοφιλές στους Νοτιοευρωπαίους αγρότες γιατί μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου και γιατί ήταν φθηνό και εύκολα διαθέσιμο. Σε όλη την Ευρώπη παρασκευάζονται πολυάριθμες ποικιλίες από σαλάμι. Το όνομα του σαλαμιού προέρχεται από την ιταλική λέξη «sale» που σημαίνει αλάτι και αναφέρεται στο αλάτισμα (πάστωμα) ως μέσο διατήρησης του κρέατος.

Σαλάμι
Σαλάδο – Μιχαλάς
Σουτζούκι
Παραδοσιακό Σουτζούκι – Ατλαμάζογλου

Παραδοσιακό Σουτζούκι – Ατλαμάζογλου

 

Τα κομμάτια κρέατος που δεν τα χρησιμοποιούσαν για τον παστουρμά, για να συντηρηθούν τα κάνανε σουτζούκια. Ψιλοκόβανε το κρέας το οποίο αναμειγνύανε με μπαχαρικά και σκόδρο. Το μείγμα το άφηναν 1-2 μέρες να “τραβήξει” τα αρώματα και τις γεύσεις των μπαχαρικών. Στην συνέχεια έπλεναν πολύ καλά τα έντερα του ζώου και τα γέμιζαν με το μείγμα του κρέατος. Τα κρεμούσαν ψηλά σε καλά αεριζόμενο και δροσερό χώρο μέχρι να στεγνώσουν. Τα χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους προσθέτοντας τα μέσα σε φαγητά αντί για κρέας, ή ως επί τω πλείστον ωμά ως εκλεκτό μεζέ. Από τα καλύτερα εδέσματα θεωρούνται τα τηγανητά αυγά με σουτζούκι. Φαγητό που το είχανε για επίσημο και το προσφέρανε στους καλεσμένους τους.

Κατσικίσιος Καβουρμάς Λήμνου Σε Φέτες- ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΣ Αλλαντικά Λήμνου

 

Καβουρδισμένο κατσικίσιο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες χωρίς λίπος. Η συσκευασία αυτή αποτελεί ένα έτοιμο μεζέ και συνοδευόμενο από αβγά στο τηγάνι δίνει μια διαφορετική γεύση.

Καβουρμάς
Κατσικίσιος Καβουρμάς Λήμνου Σε Φέτες- ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΣ Αλλαντικά Λήμνου

Τα καπνιστά!

Ψαρονέφρι χοιρινό καπνιστό με ρίγανη – Βόρειος Ελλάς

 

Παρασκευάζεται από χοιρινό ψαρονέφρι. Το ψαρονέφρι είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του ζώου, το οποίο καπνίζεται σε καπνό από ξύλα οξιάς. Στο τέλος η ρίγανη και τα μπαχαρικά του χαρίζουν μοναδικό άρωμα και ξεχωριστή γεύση.

Αλλαντικά, Καπνιστά Αλλαντικά
Μοσχάρι καπνιστό με βότανα Βερμίου – Φάρμα Μπαντή

Μοσχάρι καπνιστό με βότανα Βερμίου – Φάρμα Μπαντή

 

Καπνιστό αλλαντικό από ατόφιο κομμάτι ανωτέρας ποιότητος μοσχαρίσιου κρέατος Φάρμα Μπαντή, περιβεβλημένο από μείγμα βοτάνων: ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο! Ψήνεται με τα μπαχαρικά του και στη συνέχεια καπνίζεται φυσικά σε ξύλα οξιάς.

Αποτελεί το καθεαυτού Αρχοντικό αλλαντικό της Φάρμας Μπαντή, χάριν της ανυπέρβλητα πλούσιας γεύσης του και ζωντανής υφής του!

Συνοδεύει ιδανικά την κατανάλωση οίνου και ποτού σε τραπέζια απλών και περίλαμπρων εκδηλώσεων!

Διατίθεται σε συσκευασία μπαστουνιού 1.500-3.000 γραμμαρίων.

Τα αλλαντικά Φάρμα Μπαντή διακρίνονται για την ποιότητά τους στην υφή του προϊόντος, το οποίο παραμένει πιστό στο σχήμα και το μέγεθος του νωπού ατόφιου κομματιού από το οποίο προέρχεται, και την αυθεντική τους γεύση.

Καλή απόλαυση!

 Παστράμι μοσχαρίσιο – Αλλαντοποιία Τσιανάβας

 

Δημιουργείται από ολόκληρα μοσχαρίσια κομμάτια κυρίως από το μπούτι, μαρινάρονται, στραγγίζονται και καλύπτονται από ολόκληρους κόκκους μπαχαρικών και πιπεριών. Καπνίζονται και ψήνονται αργά σε ξύλο οξιάς. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα μαγευτικής γεύσης ζουμερού αλλαντικού που παντρεύει την «καθαρή» νοστιμιά του μοσχαριού με την ένταση των μυρωδικών επικάλυψης που σε ταξιδεύει.
Ιδανικό για σάντουιτς και συνοδευτικό εκλεκτού κρασιού.
Διατίθεται σε άκοπα τεμάχια και σε φέτες σε συσκευασία vacuum .

Παστράμι
Παστράμι Μοσχαρίσιο Καπνιστό – Αλλαντοποιία Τσιανάβας

Τα λουκανικά!

Λουκάνικα, Βιολογικά Προϊόντα
BIO Λουκάνικο – Kudros

BIO Λουκάνικο – Kudros

 

Παρασκευάζεται 100% με κρέας προερχόμενο από ζώα που δεν προορίζονται για αναπαραγωγή και δεν έχουν αναπαράγει, κοινώς γεννήσει τα θηλυκά, τα αρσενικά ευνουχίζονται από μικρή ηλικία, δηλαδή δεν είναι κρέας από χοιρομητέρες, γερασμένα ζώα καθώς και καρπούς, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ρίξει το κόστος στο 1/3 καθώς το κρέας από αυτή την κατηγορία ζώων δεν είναι της ίδιας ποιότητας σε γεύση αλλά και σε διατροφική αξία. (θα πρέπει δε να προστεθεί σε αυτό διάφορα ενισχυτικά γεύσης, γουλταμινικά, κτλ., χημικά τεχνικά αρώματα καθώς και πολλά μπαχαρικά για ένα εύγευστο αποτέλεσμα.) Έτσι, παράγεται ένα προϊόν με αυστηρή ποιοτική βιολογική κατεύθυνση, σε όλα τα στάδια παραγωγής, σφαγής, επεξεργασίας, τυποποίησης χωρίς πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης, χωρίς πρόσθετα τεχνητά αρώματα κτλ., μόνο κρέας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Αποτέλεσμα που οφείλεται στην ποιότητα του κρέατος και μόνο.

Λούτζα παραδοσιακή καπνιστή – Αφοί Κασσάκη

 

Το μοσχαρίσιο λουκάνικο έχει πικάντικη γεύση και περιέχει φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, μαγειρικό αλάτι και μπαχαρικά. Το προϊόν μετά το άνοιγμα της συσκευασίας διαρκεί μια εβδομάδα. Διατίθεται σε συσκευασία των 300-350gr. Πριν την κατανάλωση χρειάζεται θερμική επεξεργασία. Το προϊόν ψήνεται σε τηγάνι που καίει με ελάχιστο λάδι για 1′ η κάθε πλευρά ή στο grill για 5′ μέχρι να ροδίσει. Διατηρείται σε χώρους απο 0 έως 4 °C.

Αλλαντικά
Λούντζα παραδοσιακή Καπνιστή – Αφοί Κασσάκη
Λουκάνικα
Χωριάτικα Λουκάνικα με Γραβιέρα – Αλλαντοποιία Τσιανάβας

Χωριάτικα Λουκάνικα με Γραβιέρα – Αλλαντοποιία Τσιανάβας

 

Φτιαγμένα από εκλεκτό χοιρινό κρέας 100% Ελληνικό. Η γεύση τους οφείλεται στην πολύ καλής ωρίμανσης γραβιέρας που χρησιμοποιείται. Το προϊόν είναι θερμικά επεξεργασμένο και μπορεί να καταναλωθεί εφόσον ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Σημαντικό είναι να μην χαραχθεί ή τρυπηθεί γιατί θα χάσει ένα σημαντικό μέρος της γραβιέρας. Ένα προϊόν που έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό GREAT TASTE AWARDS 2014 στο Λονδίνο καθώς και με αργυρό βραβείο στον 2ο οργανοληπτικό διαγωνισμό  της MEAT DAYS 2013 και με χάλκινο βραβείο στον 3ο οργανοληπτικό διαγωνισμό της MEAT DAYS 2014. Διατίθεται σε συσκευασία Vacuum των 300 gr.

Χωριάτικο Λουκάνικο με φρέσκο κρεμμυδάκι – Βόρειος Ελλάς

 

Παρασκευάζεται από μοσχαρίσιο, χοιρινό και πρόβειο κρέας. Στο χαρμάνι προστίθεται φρέσκο κρεμμυδάκι, το οποίο δένει απόλυτα με τα αυτούσια μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός μεζές με δυνατή και πλούσια γεύση. Συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου