Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι

Τεντούρα Κάστρο η ποτοποιία των Πατρών που έχει τις ρίζες της στη Χίο του 19ου αιώνα!

Τεντούρα Κάστρο Πάτρα Ιστορία

Ιστορία Ποτοποιΐας- Επιστημονική Έρευνα – Καινοτομία

Η ποτοποιία “ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ” είναι 100% ελληνική εταιρεία και μία από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές της περιοχής των Πατρών. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι ρίζες ξεκινούν τον 19ο αιώνα στην “μυροβόλο” Χίο, Η επιχείρηση μεταφέρθηκε στους πρόποδες του κάστρου της Πάτρας το 1939. Από το 1993 η παραγωγή μεταφέρεται σε σύγχρονη μονάδα στην περιοχή Ρωμανός που φημίζεται για την άριστη ποιότητα του νερού και που διαθέτει τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες για την σωστή ωρίμανση και αποθήκευση των εκχυλισμάτων και αποσταγμάτων σε δρύινα βαρέλια. Η διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής των ποτών σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μεθόδους εμφιάλωσης και τυποποίησής τους, ενισχύουν την εξέλιξη της εταιρείας και την ωθούν προς τις εξαγωγές.

Το 1999 ανασύρουμε από το παρελθόν και πρώτοι αναδεικνύουμε το ηδύποτο (λικέρ) ΤΕΝΤΟΥΡΑ, ψάχνοντας την ιστορία του, χρησιμοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ για τη δημιουργία του προϊόντος ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ και τοποθετώντας το όχι μόνο στην εμπορική αγορά, αλλά και στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Το 2012 ξεκινά το ερευνητικό Έργο με τίτλο «Χρήση βιολογικά ενεργών αιθέριων ελαίων στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών και προϊόντων ζαχαροπλαστικής με πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία», σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα, εργαστηριακές (in vitro) μελέτες έδειξαν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση των φυσικών εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων της κανέλλας και του γλυκάνισου, καθώς και αντικαρκινική δράση των φυσικών εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων της μαστίχας Χίου, όπως αυτά περιέχονται σε συγκεκριμένα προϊόντα της εταιρείας μας.

Η ποτοποιία μας συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των αλκοολούχων ποτών (εκχύλιση – απόσταξη) με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην τυποποίησή τους, τηρώντας πάντα τις μυστικές συνταγές της οικογένειας. Όλα τα προϊόντα μας παρασκευάζονται με διαλεγμένα συστατικά της καλύτερης ποιότητας. Επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες φρούτων, βοτάνων, καρπών και μπαχαρικών, αναζητώντας τα στις περιοχές που αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματά τους και τα χρησιμοποιούμε άμεσα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλα τα πολύτιμα συστατικά τους.

Ο συνεχής έλεγχος τόσο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται όσο και σε όλες τις διεργασίες παραγωγής, αποθήκευσης, εμφιάλωσης και ποιοτικής ανάλυσης των αλκοολούχων ποτών που παράγουμε, μας έχει δώσει την πιστοποίηση ΕΝ ISO 22000 για τρόφιμα και ποτά, παράγοντας που λειτουργεί θετικά και στην ανοδική εξαγωγική δραστηριότητά μας.

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου