Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι

Τι είναι το Νούμπουλο; Η COMECO μας παρουσιάζει το τοπικό έδεσμα της Κέρκυρας

Ένα από τα πΤι είναι το νούμπουλο; Η Comeco μας παρουσιάζει το τοπικό έδεσμα της Κέρκυρας - ΝΟΜΗιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας είναι το παραδοσιακό «νούμπουλο φουμικάδο».  Πρόκειται για ένα προϊόν ωρίμανσης από κόντρα χοιρινό φιλέτο παστωμένο με χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι, μαριναρισμένο με τοπικά μυρωδικά όπως φασκόμηλο, σχοίνο, δάφνη, ξερή ρίγανη και μυρτιά και τοποθετημένο σε ζωικό έντερο ποτισμένο σε κρασί της τοπικής ποικιλίας Πετροκόριθο. Στην Βενετσιάνικη ιδιωματική διάλεκτο εμφανίζεται το «Taglio di Nombolo» το οποίο παρασκευαζόταν από κιλότο μοσχαριού και ήταν μάλλον η πρώιμη συνταγή καθώς στην συνέχεια η παρασκευή του γινόταν μόνο με χοιρινό κρέας. Πίσω στο χρόνο υπάρχουν αναφορές ότι οι γεωργοί του νησιού ήταν υποχρεωμένοι να προσφέρουν χαριστική εισφορά στους γαιοκτήμονες η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων και το νούμπουλο. Την ίδια περίοδο φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερο διαδεδομένο και το εμπόριο του. Η πώληση γινόταν σε  χώρο υπαίθριας πώλησης στο λιμάνι της Κέρκυρας μέσα σε ψάθινα κάνιστρα, πάνω σε φύλλα συκιάς, στολισμένα με άνθη και κλαδιά λυγαριάς. Η Κερκυραϊκή Εταιρεία Κρεάτων παράγει όχι μόνο χοιρινό αλλά και μοσχαρίσιο νούμπουλο, τα οποία σερβίρονται κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και συνδυάζονται ιδανικά με κρασί και κερκυραϊκή μπύρα.
Ένα ακόμα παραδοσιακό αλλαντικό αποτελεί το «Σαλάδο» . Πρόκειται για ντόπιο παραδοσιακό σαλάμι , το οποίο φτιάχνεται από βόειο και χοιρινό κρέας, προσθέτοντας μεγάλη ποσότητα από πιπέρι και αλάτι. Το στοιχείο που του δίνει μια τόσο ιδιαίτερη γεύση, είναι ότι καπνίζεται με αρωματικά κλαριά της κερκυραϊκής υπαίθρου. Λόγω της έντονης γεύσης του, συνδυάζεται ιδανικά με τσίπουρο,  ούζο αλλά και συγκεκριμένες ποικιλίες κρασιών.
Όλα τα προϊόντα διατίθενται στα δύο καταστήματα «Κέντρο Κρέατος Λαβράνος» στην Κέρκυρα , καθώς και σε επιλεγμένα delicatessen  στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου